Koktajl truskawka z maliną na mleku kokosowym . Kto lubi truskawki i koktajle z ich udziałem? Ja uwielbiam, tak samo jak cała moja rodzina. Dziś moja znajoma
Słodkie okruszkiSzybkie i łatwe w wykonaniu. Można je podawać z ulubionymi owocami,śmietaną, serkiem waniliowym lub syropem klonowym. Zamiast drożdży można użyć proszku do pieczenia. Składniki na placki: 2 jajka 250 g jogurtu greckiego / naturalnego 250g mąki pszennej 2 -3 łyżki cukru 2 łyżki oleju roślinnego 30 g świeżych drożdży 150 g mleka szczypta soli Dodatki: truskawki serek(...)pieczenia to wsypcie 2 łyżeczki. Wsypałam cukier. Na koniec dodałam mąkę, olej i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszałam. Można odczekać jakieś 15 minut aby ciasto jeszcze urosło. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju nakładałam po jednej łyżce ciasta. Smażyłam na średnim ogniu aż urosły. Po około 3 minutach przewróciłam na drugą stronę. Podawałam
potrawyregionalneobiecałem podaję przepis na RAZOWE PIEROŻKI Z JAGODAMI . Jest to banalnie proste i szybkie. SKŁADNIKI NA CIASTO: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej (TYP 2000) 1 szklanka "białej" mąki szczypta soli 250ml letniej wody Z podanych składników zagniatamy ciasto. Krążki wycinamy np. szklanką. Z podanej porcji ciasta otrzymamy mniej-więcej 100 pierożków. Mąka zwykła jest tutaj dlatego, że na samej pełnoziarnistej pierogi(...)się rozpadają. FARSZ: Potrzebujemy ok.700g jagód. Równie dobrze mogą być to inne owoce takie jak maliny, truskawki, borówki. Owoce płuczemy i przekładamy do miski. Następnie rozgniatamy niezbyt drobno widelcem. Jeżeli jagody są kwaśne można użyć tutaj dosładzaczy (odradzam cukier, może to być np. stewia). WYKONANIE: Na wycięte krążki z ciasta nakładamy łyżeczką farsz owocowy i dokładnie zalepiamy boki, gdyż
All My Fit Lifealternatywę. Może nie jest to w 100% ciasto bez dodatku cukru, ale idealne dla osób dbających o szczupłą sylwetkę. Zdrowa słodycz pachnąca kakaem i cynamonem. Bez glutenu i bardzo szybkie w przygotowaniu. Składniki: puszka czerwonej fasoli (400g) 3 duże jaja 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku ro pieczenia ½ szklanki kakao ½ szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki dżemu niskosłodzonego truskawkowego(...)Pieczemy ok 30 minut w 180 o C. Studzimy w formie. Ciasto dekorujemy truskawkową konfiturą. Smacznego! Jeżeli przygotowałaś/eś ciasto z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście z podpisem osoby, która wykonała dzieło. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Słodki ZakątekZawsze w maju niezmiennie poluje na rabarbar! Ciacho z rabarbarem musi być. Robiłam już wiele różnych - począwszy od tart , przez drożdżowe , aż po ucierane . Wszystkie wychodzą
Mania Wypiekaniasię tej różowej barwie i wrodzonej kwaśnej nucie. Lody, serniki, ciasta ucierane, drożdżówki, desery - co tylko chcecie. Jeśli macie jakieś oryginalne pomysły na wykorzystanie rabarbaru - podzielcie się nimi koniecznie! Sezon w końcu nie trwa wiecznie, i trzeba go wykorzystać najlepiej, jak się da. Za chwilę oszalejemy na punkcie truskawek, malin, jagód, porzeczek, wiśni, żeby ze strachem zauważyć, że na straganach(...)wody 50 g cukru sok z 1/2 cytryny Mąkę i kakao przesiać, wymieszać z cukrem pudrem. Dodać zimne masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić jajko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i chłodzić w lodówce przez 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na prostokąt nieco większy od formy. Wyłożyć ciastem formę, formując brzegi. Nakłuć
Pożeraczka, czyli raz adobrześniadanie lub słodki obiad. Jak kto woli Posypałam je cukrem pudrem, ale równie dobrze będą smakować polane roztopioną czekoladą lub syropem klonowym. Co tu dużo pisać… Prosto, szybko i smacznie Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 2 jajka 250 g twarogu (mielonego) 1/2 – 3/4 szklanki mleka 1 pełna szklanka borówek amerykańskich 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku(...)delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać po jednej łyżce ciasta i smażyć na średnim ogniu, aż będą zrumienione. Następnie ustawić mały ogień i odwrócić placki na drugą stronę. Smażyć do zrumienienia. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pancakes z truskawkami → Racuchy z jabłkami → Racuchy dyniowe z sosem pomarańczowym → Naleśniki z płatków
Oryginalny smakcukru, mleka i mąki. Po prostu doskonała orzeźwiająca przekąska. W składzie same dobre rzeczy na czele z masłem orzechowym :) Przepis nie jest skomplikowany i muffinki można wykonać bardzo szybko, ale musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać aż ładnie się zmrożą. Przed podaniem należy je wcześniej wyciągnąć na kilka minut, żeby lekko się roztopiły. W smaku przypominają lody(...)agawy 6-7 łyżeczek masła orzechowego Warstwa truskawkowo: 1 szklanka mrożonych truskawek lub malin 2 łyżki (lub więcej) miodu 1 puszka stałej części mleka kokosowego* Wykonanie: Do miski wsypać mąkę migdałową, dodać kakao, miód oraz masło orzechowe. Wszystko wymieszać do powstania zwartej masy (będzie dość klejąca). Ciasto przełożyć na spód foremek na mufinki (najlepiej silikonowych), dokładnie dociskając. Na to wykładać
Healthy food explorerciasto wyłożyć umyte i odszypułkowane truskawki (pokrojone na mniejsze kawałki) oraz obrany i pokrojony rabarbar. Można owoce przed wyłożeniem na ciasto wymieszać razem w misce i dopiero wówczas wyłożyć. Z zimnego masła, mąki oraz ksylitolu zagnieść kruszonkę i posypać nią ciasto. Ja posypuję jeszcze dodatkowo płatkami migdałów i obsypuję cukrem trzcinowym. Gotowe ciasto odstawić na ok.10-15 minut i dopiero wówczas(...)wkładamy je do pieca. Ja wkładam do zimnego piekarnika (bardzo szybko się nagrzewa) i piekę ok.35 minut w temp.175*C, tylko grzanie góra-dół (bez termoobiegu). Smacznego
Smaczne Zdrowegalaretką na herbatnikach to świetny pomysł na pyszne ciasto na zimno . Takie pyszne ciasto z macarpone i owocami świetnie sprawdzi się na cieplejsze dni, jest szybkie i banalnie proste w przygotowaniu. Zobaczcie przygotowanie tego ciasta krok po kroku na filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Nasze ciasto bez pieczenia z mascarpone i śmietaną może być przygotowane(...)malin i porzeczek, ale sprawdzą się każde inne sezonowe lub mrożone owoce. Dobrze, by smakowo pasowały do dżemu, na przykład jeśli użyjecie brzoskwiń, można użyć dżemu brzoskwiniowego; truskawkowego do truskawek itp.). Ciasto Śmietanowiec jest idealne dla początkujących. Zawsze się udaje i jest idealne dla gości. Polecam, smacznego :) Śmietanowiec bez pieczenia, składniki: na blaszkę o wymiarach 24x24
Lekcje w kuchniPrzepis autorski (mój). Tym razem ciasteczek zrobiłam więcej niż zazwyczaj, a pomimo to i tak szybko zniknęły. Wcale się nie dziwię, bo wyszły rewelacyjne! Czekoladowo-owocowa nuta nadała im niepowtarzalnego smaku, który wciąż kusił i kusił. Ciasteczka są kruche, niezbyt słodkie i idealnie nadają się do dłuższego przechowywania. Dodam jeszcze, że liofilizowane owoce zawierają takie same wartości odżywcze - co świeże(...)łyżeczki soli Dodatkowo: 80g liofilizowanych ananasów 80g liofilizowanych truskawek Masło/margarynę utrzeć z cukrem i solą do puszystości. Miksując - dodać jajka. Na końcu wsypać kakao oraz mąkę połączoną z sodą i proszkiem do pieczenia. Owoce lekko pokruszyć i wmieszać do jednolitej masy. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć
Di gotujelubisz bardziej słodki to daj cukru około 1 szklankiśliwki umyte bez pestek udusić z masłem, cukrem - po zagotowaniu z 5 minut lekko mieszając - do śliwek wsypać suchy kisiel i szybko mieszając zagęścić ubić na sztywno pianę z 4 białek żółtka, cukier, wanilię mieloną dobrze ubić mikserem na puszystododać 2 opakowania po 440ml gęsty jogurt naturalny, budynie, olej i dobrze utrzeć(...)minutpo upieczeniu zostawić najlepiej na kilka godzin lub na noc w chłodnym miejscu do wystudzenia za mało ostudzone ciasto przy wyjmowaniu się połamieciasto smacznie pachnie wanilią, i jest w smaku jak sernik, wilgotne, pyszne.......POLECAM.......SMACZNEGO!!inne owoce takie jak truskawki, wiśnie, porzeczka też zrobić z kisielemwanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast
W Mojej Kuchni LubięCzęsto robię naleśniki. Zazwyczaj podaję je na szybki obiad, bo mam zawsze pod ręką różne rodzaje mąki. Tym razem chcę Wam zaproponować zdrową wersję z mąką gryczaną, mąką orkiszową pełnoziarnistą i maślanką. Idealnie pasują do nich jagody i syrop klonowy, ale jeżeli nie posiadacie, to można wykorzystać inne owoce, np. maliny lub truskawki. Syrop klonowy zaś można zastąpić miodem. SKŁADNIKI(...)maślankę i wymieszane ze sobą obie mąki. Ponownie zmiksować na jednolitą masę i włożyć do lodówki na godzinę (lub na całą noc). Na rozgrzaną patelnię wlewać po jednej chochli ciasta naleśnikowego, rozprowadzić go po patelni kulistym ruchem ręki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać od razu polane syropem klonowym i posypane jagodami. Uwagi: Dzięki zawartości oleju rzepakowego
Passions hobbies lifemleka 20 g świeżych drożdży 75 g cukru 80 g masła 400 g mąki pszennej 2 duże jajka 1/4 łyżeczki soli garść malin, borówek, nektarynka, 2 śliwki (renklody), kilka truskawek + ok. 1/4 kostki masła rozpuszczonego w rondelku Podgrzać mleko. Drożdże rozkruszyć w miseczce i wymieszać z połową podgrzanego mleka i 1 łyżką cukru. W dużej misce na sam spód wysypać(...)mleka. Za pomocą drewnianej łyżki, wykonując ruchy jakby od spodu ciasta, wyrobić na gładką masę. Przy tego rodzaju mieszaniu można zobaczyć jak ciasto ‘bąbluje’ – odpowietrza się (to dobry znak). Następnie wlewać rozgrzane (ale nie gorące) masło po ściankach miski i wykonując te same ruchy łyżką od spodu szybko wyrobić na gładką masę. Ciasto powinno być gęste tak by można było
Słodkie inspiracjemalinami i truskawkami. Można użyć zarówno owoców świeżych, jak i mrożonych. Składniki na blaszkę 25x35 cm: Owoce: 1 kg śliwek 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka cynamonu Ryż: 1200 ml mleka 500 g białego ryżu 150 g cukru 2 łyżki masła 1 łyżka ekstraktu waniliowego duża szczypta soli Ciasto: 330 g mąki(...)łyżki kaszy manny do obsypania ciasta po ryżem cukier puder do posypania upieczonego ciasta Mąkę pszenną i ziemniaczaną, sól oraz proszek do pieczenia przesiewamy do większej miski. Masło kroimy w kostkę i dodajemy do mąki razem z cukrem. Wszystko razem siekamy dodając po kilku minutach żółtka. Kiedy ciasto zacznie się łączyć szybko je zagniatamy i dzielimy na dwie części
Trzeci talerz