Gdybym miała odpowiedzieć na pytanie: Jakie najbardziej lubisz owoce? Bez wahania odpowiadam: Pomarańcze :) Uwielbiam ich zapach i smak. Nie wyobrażam sobie Świąt, bez tego aromatu. Dzisiaj, zapraszam na szybkie ciasto pomarańczowe, idealne do kawy jak i poprawy własnego samopoczucia ;) SKŁADNIKI: 3 jajka 250 g mąki 115 g cukru 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 pomarańcze 1/2 szkl oleju
Kuchnia w opałachzawdzięcza bardziej formie, w której została upieczona :) Tak więc „tarta” z jagodami to ciasto ucierane z dodatkiem tychże owoców. Ciasto jest miękkie i aromatyczne, dość wilgotne (za sprawą jagód), w sam raz na niedzielne popołudnie :) Przygotowuje się je bardzo szybko. Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g miękkiego masła lub margaryny 150 g brązowego cukru 16 g cukru waniliowego
MyCookBook.plWitajcie!, pierwsze chłodniejsze powiewy jesieni z pewnością sprawiają że bardziej doceniamy domowe zacisze. W nim możemy poczuć się komfortowo i przygotować sobie coś co z pewnością
Kuchnia PROzdrowotnaProponuję Wam dzisiaj niesamowicie delikatne i szybkie ciasto bez pieczenia.Doskonałe na upale letnie dni ale z powodzeniem możemy do niego wrócić zimą..Lekka,delikatna pianka plus owoce,które dodają świeżości.Wszystko to sprawia,że ciasto nie jest zbyt słodkie więc trzeba uważać aby nie zjeść go zbyt dużo bo pójdzie na boczki. Spód: 250g herbatników 100g masła
Niespełnione zdolności kulinarneW sobotnie przedpołudnie zapraszam na pyszny serniczek z jagodami. Jest szybki i łatwy do przygotowania. Doskonały, jako deser do kawy lub herbatki. SKŁADNIKI: Ciasto: 4
Tradycyjna kuchnia KasiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tarta z truskawkami i budyniem. Prosta i szybka w przygotowaniu. Doskonała na deser, szczególnie w upalne
Marta GotujeBardzo proste i szybkie w wykonaniu kruche ciasto, które może posłużyć nie tylko do ciasteczek, ale również na babeczki do wypełnienia np. budyniem i owocami. S kładniki: na ciasto: 100 gramów miękkiej margaryny (u mnie Kasia) 180 gramów mąki 50 gramów cukru pudru 1 jajko - do ciasta dodajemy żółtko, ale jeśli nie mamy pomysłu na wykorzystanie białka, to możemy
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDla zabieganych i zapracowanych mam przepis na szybki i łatwy piernik marchewkowy. Wyśmienity, lekko wilgotny, nadziany suszoną śliwką i orzechem włoskim od www.Skworcu.com.pl. Mój pod pierzynką
Apetyczna babeczkaśmietany galaretki pokrojone w kostkę, szybko mieszamy i wykładamy na biszkopt. Musimy się śpieszyć bo masa bardzo szybko tężeje, po wierzchu polewamy galaretką. Wkładamy do lodówki i chłodzimy.Jako dodatek na wierzch ciasta przed zalaniem galaretką można wyłożyć owoce, wtedy ciasto będzie jeszcze bardziej pyszne
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaporzeczkami to troszkę odmieniona wersja klasycznego biszkoptu z kremem i owocami jaki na pewno niejednokrotnie gościł w naszych domach Niski, puszysty biszkopt, krem o lekko alkoholowym smaku, soczyste czarne porzeczki i galaretka. Łatwy w przygotowaniu, szybki w zjedzeniu Biszkopt z kremem ajerkoniakowym i porzeczkami to pyszne ciasto, które polecam dorosłym Przepis na tortownicę o średnicy(...)boków nie przykrywać papierem, ani nie natłuszczać. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z ciastem i piec przez około 25 minut ( do suchego patyczka ). Po upieczeniu ciasto wyjąć i wystudzić, następnie oddzielić obręcz od biszkoptu, ciasto wyjąć, usunąć papier. Ciasto ponownie przełożyć do formy i zapiąć obręcz tortownicy
WSZYSTKO SMACZNEChciałam przygotować coś słodkiego, ale nie miałam na to zbyt wiele czasu. Wymyśliłam więc szybkie ciastka francuskie z wiśniami w czekoladzie i śmietankową chmurką. Wyszło szybki
Z miłości do słodkościpotrzebuję "coś do kawy" w miarę szybko ;-) Bo muffinki robi sie szybko, przepis jest banalnie prosty, nie potrzebujemy tutaj żadnych wyszukanych składników, no i udają się zawsze (czasem są bardziej "wybujałe" w górę, innym razem mniej, ale smaczne są zawsze). Oczywiście truskawki możemy zamienić na każde inne owoce, albo zwyczajnie je pominąć. Babeczki po upieczeniu możemy dowolnie przyozdobić(...)polukrować, obsypać cukrem pudrem ... U mnie jednak jak zwykle najprostrza wersja, dlatego, że nie lubię mocno słodkich ciast, i wszystkie te dodatki pomijam :) Składniki: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 1 mały cukier wanilinowy 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli truskawki lub inne owoce Wykonanie: Mieszamy
Walijskie PichcenieCiasto jest bardzo wilgotne, ale zarazem puszyste. Smaczne i szybkie w przygotowaniu. Czereśnie świetnie tutaj smakują. U mnie w wersji z ogonkami :) Składniki: 150g twarogu półtłustego 1/3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka 50g masła szczypta soli 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 250g czereśni cukier puder Masło rozpuścić(...)pieczenia i dodać do ciasta. Połączyć. Wylać do okrągłej formy o średnicy 22 cm. Wcisnąć mocno czereśnie w ciasto. U mnie czereśnie z pestkami i ogonkami, ale można wydrylować. Piec w temperaturze 180*C przez 50 min. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Na wynos Tagged: czereśnie , twaróg
https:KKuchniaMniamszybko zamieszać do zagęszczenia - odstawić do ostudzenia jajka, miękkie masło, cukier, skórka cytrynowa w proszku wszystko utrzeć mikserem z 3-4 minuty wsypać przesianą mąkę z proszkiem i mikserem utrzeć na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką ciasto rozsmarować w blaszce, na wierzch dać kisiel z owocami piec
W Mojej Kuchni Lubięcytryny 1 łyżeczka cynamonu 1 szklanka owoców aronii 4 łyżki dżemu Wykonanie: do miski przesiać mąkę, dodać cukier i masło pokrojone na małe kawałeczki. Rozetrzeć palcami masło, aż powstanie kruszonka, następnie dodać jajka i szybko zagnieść do połączenia składników. Gdyby się lepiło podsypać trochę mąką. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną uformować w dysk, owinąć folią spożywczą i umieścić(...)cukrem i cynamonem, następnie umieścic w płaskim rondlu i podgrzewać, aż jabłka stracą objętość ciasto z lodówki rozwałkować na placek i wyłożyć nim spód i bok foremki, wyścielonej papierem do pieczenia. Podziurkować widelcem i posmarować dżemem. Nałożyć podsmażone jabłka. Na jabłkach rozsypać owoce aronii. Na to zterzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej ciasto z zamrażarki piec 45-50 minut
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!