szybkie ciasto bez pieczenia - 8029 przepisów (strona:249/536)

Pavlova w ciemnej wersji 201

ujęło jej to uroku.  Gwarantuję - to ciasto zrobi wrażenie na najbardziej wymagających gościach, wszyscy będą się nad nim rozpływać z rozkoszy. Nie ma innej możliwości. Przepis z  BBC Good Food . Z oryginału pominęłam dodatek czekolady i zmniejszyłam proporcje o połowę. To drugie zupełnie niepotrzebnie! Kakaowa Pavlova z truskawkami Składniki: (na bezę o średnicy 20-23 cm) 3 białka(...)1/2laski wanilii 300 g truskawek listki melisy cytrynowej Białka ubić na sztywną pianę. Partiami dodawać cukier, nie przyrywając ubijania. Dodać mąkę i ocet, szybko zmiksować. Wsypać kakao, delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką. Na papierze do pieczenia narysować okrąg o średnicy 18-20 cm. Wyłożyć masę. Piec w 120 st. C. przez 75 minut. Ostudzić. Na bezie położyć talerz, odwrócić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowe Ciasto Guinness 482

może być strzał w dziesiątkę. Robiłam bez większego przekonania, obawiając się, że ciasto może być lekko gorzkie. Inspirowałam się przepisem z jednego z moich ulubionych magazynów kulinarnych. Lekko zmodyfikowałam nasączając ciasto większa ilością Guinnessa oraz tworząc ‚giunnessową piankę’ na bazie śmietany i serka mascaropone. Ależ było moje zdziwienie po pierwszym kęsie. Ciasto wyszło wspaniałe. Pierwsza myśl, dlaczego nigdy wcześniej(...)obłędnie smaczne a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Będzie częstym gościem na naszym stole. Wspaniałe. Bardzo Wam polecam. Składniki: 75 g rodzynek 125 ml piwa Guinness + 6 łyżek 150 g masła 125 g mąki 50 g czekolady 125 g cukru 3 jajka 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Rodzynki zalewamy 125 ml piwea Guinness

Made By Mom And Son
Tarta z cebulą 180

Tarta z cebulą i boczkiem Forma o średnicy 28 cm Na ciasto:    250 g mąki pszennej razowej    140 g masła   

peggiwkuchni
Wielkanocne torciki z ryżu na mleku, czyli sadzone jajka 218

Desery z ryżem na mleku są przepyszne i łatwe do zrobienia. Najlepiej jest wcześniej ugotować ryż, zrobić większą porcję np. na śniadanie, a reszta świetnie nada

dolcevitainmykitchen
Korzenno-miodowa kasza jaglana z suszonymi jabłuszkami 284

Korzenno-miodowa kasza jaglana z suszonymi jabłuszkami , o idealna propozycja na chłodne jesienne lub zimowe dni. Szybka, prosta, sycąca i co najważniejsze smaczna Kaszę możecie wzbogacić

Słodkie okruszki
Rolada bezowa z bitą śmietaną i owocami 250

pieczenia. Pianę bezową rozsmarowujemy na blaszce na wymiar ok 25×35 centymetrów – należy zachować odstęp od brzegów blachy gdyż beza urośnie podczas pieczenia *** *** Bezę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150C’ z termoobiegiem i pieczemy przez około 25 minut -na środkowej szynie piekarnika. Podczas pieczenia nie otwieramy drzwiczek piecyka. W czasie pieczenia beza mocno rośnie(...)bezę od razu wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy na blaszce przez 10 minut. Następnie na blacie wykładamy papier do pieczenia (lub czystą ściereczkę) i przekładamy na niego bezę odwracając ją do góry dnem. Z góry odrywamy delikatnie papier i odkładamy bezę do całkowitego wystudzenia *** *** Śmietanę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem oraz cukrem pudrem – do smaku (uwaga! beza

Blog z Apetytem
CIASTO UCIERANE III Z OWOCAMI 172

drobnego cukru 1 duże jajko 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego ½ szklanki kwaśnej śmietany 18% 1 i ⅓ szklanki mąki pszennej ( użyłam pełnoziarnistej) 1 opakowanie (40g) budyniu waniliowego/śmietankowego bez cukru 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 500g truskawek, moreli lub innych owoców cukier perłowy do posypania (   nie koniecznie) Wykonanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej masło z cukrem ucieramy(...)miksujemy do masy   w 3 turach na przemiennie dodajemy śmietanę oraz mąkę wymieszaną z budyniem i proszkiem do pieczenia, mieszamy tylko do połączenia się składników tortownicę (21-22cm) wykładamy papierem do pieczenia, następnie przekładamy do niej ciasto , a na wierzchu układamy truskawki, morele itp rozcięciem do góry( ja przed pieczeniem posypałam ciasto cukrem perlistym choć

Słodkie zapomnienie
Sernik z masłem orzechowym. 240

Nie ukrywam, że uwielbiam serniki, trochę już ich upiekłam. Za każdym razem wymyślam inny i chyba za chwilę braknie mi już pomysłów. Tym razem postanowiłam upiec

Izabelawkuchni
CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 1357

Snickers dawniej robiony był na wszelkie rodzinne okazje, a więc pojawiał się dosyć często. Niestety przepis został zapomniany, aż nadarzyła się kolejna okazja i  postanowiłam

Smaczne Zdrowe
Prosty mazurek z kajmakiem 246

ostygnięcia. Wersja szybka: Wykorzystujemy gotową masę krówkową z puszki. Warto ją jedynie lekko podgrzać, by lepiej się rozsmarowywała na cieście. Przygotowujemy kruche ciasto na spód: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół). Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, dodajemy pokrojone masło i wbijamy jajka. Zagniatamy gładkie ciasto, w razie potrzeby podsypując rękę mąką. Ciastem wylepiamy spód formy(...)brzegi widelcem (najlepiej zanurzyć go na chwilę w mące), tworząc wzorek. Dodatkowo spód dziurkujemy widelcem. Formę z ciastem schładzamy w lodówce przez 15-20 minut. Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do ładnego zarumienienia. Najlepiej przez pierwsze 5-8 minut bez termoobiegu, a później warto go włączyć. Czas pieczenia będzie różny w zależności od piekarnika, około

Słodkie okruszki
Jogurtowe kukurydziane z sezamem 139

można już piec inne, np. z owocami lub kruszonką. Polecam szybki i łatwy w przygotowaniu przepis na ciasto jogurtowe kukurydziane z czarnym sezamem. Smacznego Jogurtowe kukurydziane ciasto z czarnym sezamem i skórką pomarańczową SKŁADNIKI: 3 jajka 150 g jogurtu naturalnego 4 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru z wanilią(...)skórką startą z cytryny. Keksówka o wymiarach 26 x 12 cm, w innej o wyższych wymiarach 30 x 11 cm też piekłam. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C. Ustawiam program: grzanie góra plus dół bez termoobiegu. W misce mieszam mikserem wszystkie składniki do napuszenia, kilka minut. Na koniec wsypuję czarny sezam i skórkę z pomarańczy (lub aromat

Zasmakuj Kuchni
Orzechowiec z jabłkami 160

ulubiony zapach do ciasta. Gotowe posypuję cukrem pudrem, czasem podaję z konfiturą. Takie ciasto znika u nas szybko! Orzechowiec z jabłkami SKŁADNIKI: 4 jajka 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru z wanilią 2 szklanki mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia płaska łyżeczka cynamonu łyżeczka octu jabłkowego 2 jabłka drobno posiekane 100 g posiekanych drobno lub tartych(...)pieczenia, sodą i cynamonem. Dodaję partiami do ubitych z cukrem jajek. Miksuję na najniższych obrotach. Jabłka myję, obieram, wykrawam gniazda nasienne i siekam w drobną kostkę. Orzechy siekam drobniutko. Dodaję do ciasta. Keksówkę o wymiarach 30 x 11 cm lub mniejszą wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto. Nastawiam piekarnik na 180 st. C grzanie góra plus dół bez

Zasmakuj Kuchni
Szybkie i łatwe ciasto z gruszką i orzechami 230

maślanym, lekkim i bardzo wilgotnym – jest prościutkie, szybkie i przepyszne, a w dzisiejszym wydaniu – bardzo sezonowe. UWAGA! Wszystkie składniki powinny być wyjęte z lodówki na 2-3 godziny wcześniej przed robieniem ciasta i mieć taką samą temperaturę – w innym wypadku ciasto podczas miksowania się zwarzy, a po przekrojeniu zobaczycie malowniczy zakalec. Ciasto można upiec w kilku wielkościach okrągłej formy – albo(...)wysokie ciasto do podzielenia na 10-12 porcji, albo w większych formach tortowych – o średnicy 20 lub 22cm (u mnie na zdjęciach forma ma 22cm)– ciasto będzie wtedy niższe, ale podzielicie je na więcej kawałków. Smak i konsystencja się nie zmienią. Piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia

Karo in the Kitchen
Szybkie i łatwe ciasto z gruszką i orzechami 200

maślanym, lekkim i bardzo wilgotnym – jest prościutkie, szybkie i przepyszne, a w dzisiejszym wydaniu – bardzo sezonowe. UWAGA! Wszystkie składniki powinny być wyjęte z lodówki na 2-3 godziny wcześniej przed robieniem ciasta i mieć taką samą temperaturę – w innym wypadku ciasto podczas miksowania się zwarzy, a po przekrojeniu zobaczycie malowniczy zakalec. Ciasto można upiec w kilku wielkościach okrągłej formy – albo(...)wysokie ciasto do podzielenia na 10-12 porcji, albo w większych formach tortowych – o średnicy 20 lub 22cm (u mnie na zdjęciach forma ma 22cm)– ciasto będzie wtedy niższe, ale podzielicie je na więcej kawałków. Smak i konsystencja się nie zmienią. Piekarnik rozgrzewamy do 180⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia

Karo in the Kitchen