szybkie ciastka - 3196 przepisów (strona:62/214)

Semifreddo z bezami, ananasem i sosem malinowym 119

zrezygnowałam z jajek, ponieważ nie bardzo przepadam za surowymi... Mimo wszystko - deser wyszedł obłędnie pyszny i zniknął niewiarygodnie szybko. Koniecznie spróbujcie!  Deser: 400g śmietanki 30% 3-4 łyżki cukru pudru 40g pokruszonych bez 100g ananasa 60-80g kruchych ciastek Sos malinowy: (*) 150g malin 2 łyżki cukru kilka kropel soku z cytryny Kremówką z cukrem ubić na sztywno

Di gotuje
Deser jogurtowo-truskawkowy z syropem czekoladowym 209

Szybki do zrobienia i na dodatek smaczny deserek...Zrobiłam go w ramach akcji Ciasta na niedzielę ... jogurt owocowy lub naturalny  truskawki  ciastka  syrop czekoladowy Ciastka pokruszyć, truskawki umyć i pokroić na mniejsze części.W pucharkach układać warstwami pokruszone ciastka , jogurt i truskawki.Polać syropem czekoladowym

Moje domowe kucharzenie
Francuskie rogaliki (mini croissant) 150

Rogaliki z ciasta francuskiego czyli małe croissanty z ulubionym nadzieniem i płatkami migdałów. Szybki pomysł na małe co nie co do kawy :) Składniki: płat ciasta francuskiego

wyzwania kuchenne
Ciasteczka z masłem migdałowym i Ziarenkami Cynamonowy Raj 173

miski włożyć  wszystkie składniki podane na ciasto , wyrobić mikserem na grudkowatą masę . Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na 15 minut do lodówki Ciasto rozwałkować dość cienko , jeśli macie wałeczek do ciastek to możecie nim rozwałkować , wykrawać foremką dowolne kształty. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
Biszkopty z Novary 98

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne, chrupiące i szybkie biszkopciki – doskonałe do kawy i herbaty. Szybkie do zrobienia, upieczenia i zjedzenia. Porcja na …

My Blueberry Corner
Ciasto drożdżowe 166

Podstawowy przepis na ciasto drożdżowe bez mleka - proste i szybkie w przygotowaniu.  Idealne na deser jak i na drugie śniadanie ponieważ jak na ciasto nie

prawdziwe jedzenie
Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie 181

Wczoraj były  walentynkowe magdalenki, a dzisiaj kolejny walentynkowy przepis z rodzaju last minute ! Szybkie muffiny bez komplikacji czy zbędnych procedur kuchennych: wszystkie składniki mieszamy, przekładamy

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasteczka z ziarenkami 157

dzisiejszy deser polecam pyszne kruche ciasteczka z ziarenkami, które otrzymałam do testowania od sklepu ZIARENKOWO . Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki, 1/2 kostki margaryny, 2,5 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 1/2 łyżki śmietany 18%, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50g prażonych ziarenek "Migdałowy Przylądek" z ZIARENKOWA, 1/2 opakowania cukru waniliowego, białko do posmarowania(...)Ciasto cienko rozwałkowuję. Szklanką o małej średnicy wykrawam w cieście krążki. Jedną połowę ciasteczek układam na blaszce. Drugą połowę ciasteczek smaruję białkiem i posypuję ziarenkami oraz cukrem waniliowym. Ciastka układam na blaszce. 3. Piekę około 12 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka bez posypki smaruję konfiturą, przykrywam je i sklejam z ciastkami z ziarenkami. Gotowe ciasteczka układam

Tradycyjna kuchnia Kasi
kruche ciasteczka z kokosanką 128

ktoś się zastanawiał co zrobić z pozostałymi z ciasta gotowanymi białkami- ja gotuję od razu więcej jajek i robię wtedy pastę jajeczną, do której dodaję te białka. Przy okazji ciastek mam jeszcze kolację z głowy.  Składniki: na ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła 2 żółtka gotowane 2 żółtka surowe szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)sól, żółtka surowe, masło i żółtka gotowane przetarte przez sitko. Wszystko razem zagnieść szybko aż ciasto będzie gładkie. Wstawić do lodówki na pół godziny.  Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość około 3 mm. Okrągłą foremką ( ja wycinałam foremką do babeczek) wycinać ciastka i układać je na blaszce wyłożonej papierem. Zimne białka ubić z solą, kiedy piana

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
SERNIK NA ZIMNO Z KAWOWYM WIERZCHEM 180

rozpuści. Nie gotujemy. Odstawiamy w chłodne miejsce i pilnujemy bo szybko się ścina. Jogurt miksujemy z cukrem pudrem, wlewamy kawę i chwilkę ubijamy. Jak zacznie tężeć wylewamy na ser i równo rozprowadzamy. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc.  Następnie odpinamy tortownicę i usuwamy folię. K ażdy środek ciastka wypełniamy żurawiną. Wierzch posypujemy czekoladą i wiórkami. Na środek

Pani na deser
CZEKOLADOWE CIASTECZKA 145

Chyba najlepsze ciasteczka pod słońcem.Są bardzo proste w wykonaniu,ładnie się prezentują i są ekstra czekoladowe.Wyglądem przypominają popękane okrągłe pierniczki.Z podanych składników wychodzi ok.36

Mała w garnku miesza
Ciastka cynamonowe z powidłami 142

czwartkowy poranek zapraszam na pyszne ciasteczka pachnące cynamonem. Ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy. W łatwy i szybki sposób możemy przygotować te pyszne cynamonowe ciasteczka. SKŁADNIKI: 200g  mąki , 100g  masła , 1  jajko , 1 łyżka  miodu sztucznego JAMAR , 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 2 łyżeczki  cynamonu , 1/2 słoiczka powideł śliwkowych. PRZYGOTOWANIE(...)oraz cynamon.  Zagniatam ciasto. 2.  Przygotowane ciasto cienko rozwałkowuję.  Szklanką wykrawam w cieście krążki. W połowie krążków robię na środku zakrętką mniejsze kółeczka. 3.  Przygotowane ciastka układam na blaszce. Piekę około 10 minut w temperaturze 170 stopni.   4.  Krążki bez otworów smaruję powidłami śliwkowymi. Przykrywam krążkami z dziurką i sklejam. Do przygotowania ciasteczek

Tradycyjna kuchnia Kasi
VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków 182

przez końcówkę typu listek lub gwiazdka zachowa swój kształt, ale kontury i ostre krawędzie będą bardziej rozmyte i zaokrąglone. Taki lukier nadaje się idealnie do robienia drobnych zdobień na ciastkach i konturów do wypełniania lukrem płynnym. Do konturowania polecam cienkie końcówki, np. 1, 2, 3mm lub minimalne obcięcie rożka foliowego woreczka jednorazowego i używanie go bez metalowej końcówki(...)robimy kontur dookoła ostygniętego ciastka, a najlepiej dookoła kilku ciastek od razu. Zostawiamy na 5-6 minut, żeby lukier lekko zakrzepł. Przy użyciu lukru płynnego i szerszej końcówki (od 2mm w górę) wypełniamy środek konturu. Kontur zabezpieczy wypływanie lukru i utrzyma go w miejscu. Ewentualne dziurki poprawiamy szybko drewnianą wykałaczką tak, żeby lukier je wypełnił. Do ewentualnej dalszej

Karo in the Kitchen
Ciasteczka bakaliowe 336

mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier puder i zimne masło, składniki posiekać razem - dodać żółtko, śmietanę, ekstrakt z wanilii oraz posiekane owoce, ze składników szybko zagnieść ciasto - ciasto podzielić na dwie równe części, z każdej uformować gruby rulon o średnicy kilku centymetrów, oba rulony zafoliować (ja owinęłam je w folię aluminiową), schłodzić w zamrażarce przez(...)kształtu ciasteczek - schłodzone ciasto wyjąć z zamrażarki, ostrym nożem odcinać plastry o grubości nie większej niż 1cm - ciasteczka układać w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - blachę z ciastkami ponownie krótko schłodzić w lodówce (20-30 minut) - ciasteczka piec w 180-190 stopniach przez około 10-12 minut, najlepiej sprawdzić na jednym ciastku, czy jest już upieczone

Smakołyki Bereniki
Ciastka maślane z cukrem 191

Ciasto półkruche wymaga oprócz mąki, tłuszczu i jaj (żółtek) dodatku śmietany i środka spulchniającego. Perfekcyjna kruchość, maślany smak i ten zapach przypominający dzieciństwo. Ciastka maślane z cukrem. Składniki na ciasto półkruche: - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g mocno schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo(...)Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonką. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka i wkładamy do lodówki na noc. Na drugi dzień – wyjmujemy ciasto, blat lekko oprószamy mąką, rozwałkowujemy ciasto i fremką o dowolnym kształcie wykrawamy ciastka. Ubijamy lekko białko. Przy użyciu pędzla każde ciastko smarujemy białkiem i zanurzamy w cukrze

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania