Sposób przygotowania: Foremkę o wymiarach ok. 25x15cm wyłożyłam folią spożywczą. Na dnie ułożyłam pierwszą warstwę ciastek, jeden obok drugiego, docinając je do wymiarów formy. W rondlu roztopiłam masło i dosypałam do niego cukier. Wymieszałam. Dodałam zmielony ser i jajko i szybko wszystko wymieszałam do uzyskania jednolitej masy. Masę serową ustawiłam z powrotem na ogniu i podgrzewałam, aż zrobiła(...)dolałam do masy serowej. Ciągle mieszając, gotowałam masę serową az do zgęstnienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gorącą masę serową wyłożyłam na herbatniki, wyrównałam i ułożyłam na niej kolejną warstwę ciastek. Szklankę mleka zagotowałam z masłem i cukrem. Na gotujące się mleko wsypałam powoli kaszę manną i gotowałam, mieszając aż zrobiła się gęsta masa grysikowa. Masę wyłożyłam na ciastka
Waniliowe ImprowizacjeSą jeszcze takie miejsca, z dala od ruchliwych ulic, w których znaleźć można prawdziwe wspaniałości. Mój synek, w ramach wakacyjnych wojaży z Dziadkami, odwiedził ostatnio jedno
babka w formieMoja wersja w-z z kremem na bazie mascarpone i biszkoptem bezglutenowym. Ostateczny efekt to lekkie, puszyste i smakowite ciastko. Przepis ten będę powtarzała niejeden raz:-) Składniki na ciasto - na bardzo dużą blachę: 6 dużych jaj 250 g cukru 1 cukier waniliowy 80 ml oleju 240 g mąki biszkoptowej bezglutenowej - użyłam własnej mieszanki mąki bezglutenowej 2 czubate łyżeczki proszku(...)małe opakowanie śmietany 30% lub 36% - 200 ml 100 -150 g cukru pudru Przygotować krem. Zarówno mascarpone jak i śmietana powinny być dobrze schłodzone. Mamy wtedy gwarancję, że szybko i ładnie ubiją się. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodawać w kilku partiach mascarpone i dalej miksować do uzyskania jednolitej masy. Dolną część ciasta ułożyć na tacy
Ze smakiem bez glutenuPonieważ sezonowe owoce kończą się zdecydowanie zbyt szybko śpieszę podzielić się z Wami fajnym przepisem na jagodzianki. Nie są to jednak takie klasyczne jagodzianki, ale upieczone
HealthyCreationssztywno, pod koniec dodajemy cukier, śmietanfix i cynamon, miksujemy do połączenia składników. Kremem dekorujemy babeczki i obsypujemy pokruszonymi ciastkami. SMACZNEGO! Do pieczenia muffinek używam papilotek renomowanej amerykańskiej firmy Wilton. Muffinki pozostawione w papilotkach nie wysychają tak szybko i dłużej zachowują świeżość. Świąteczne wzory papilotek dostępne są w sklepie Makowski Kredens
Smak mojej kuchniPiernik niejedno ma imię. Czy to malutki, kruchy i dekorowany lukrem piernik na choinkę, czy miękki i mocno nadziany dżemem, czy taki – piernik duży, wilgotny, idealny
Karo in the KitchenChrupiące i szybkie w przygotowaniu koperty z ciasta francuskiego z borówkami i limonką, posypane cukrem pudrem. Podawane na ciepło lub na zimno. Idealny przepis w przypadku
Moja DelicjaJak maj to muszą być drożdżówki z rabarbarem. Ja zrobiłam takie szybkie bo są to ślimaki. A do rabarbaru dodałam mrożone jagody i borówki jakie znalazłam
Ewa w kuchniNa ostatnią chwilę przed Świętami podrzucam Wam pomysł na szybkie i pyszne babeczki z kawałkami czekolady. Kochani, to już ostatni wpis przed Świętami. Życzę Wam spokojnych
Kuchnia domowa AniDziś coś dla wielbicieli domowych ciasteczek. Wersja bardziej bogata, bo nie tylko ciastko i krem ale dodatkowo polane polewą z czekolady i masła orzechowego. Nie powiem, że robi się je szybko, choć są łatwe ale dość pracochłonne. Jeśli jednak skusicie się na ich przygotowanie to nie zawiedziecie sie, bo na pewno znikną w mgnieniu oka! Składniki: na ciasto
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKilka dni temu postanowiłam zrobić pyszne i szybkie ciasteczka dla wnuków. Takie ciasteczka z dżemem, bardzo im zasmakowały. Zniknęły szybko, bo były naprawdę pyszne! Ciasteczka z
Gotuję TestujęSkromnie wyglądają, ale są pyszne. Polecam szybki sposób na coś słodkiego - czyli wafelki :) Tym razem zrobiłam masę z chałwą waniliową. Przepis znalazłam w jakiejś gazecie. Tylko
Kuchnia domowa Animojprepisna.pl | Tartaletki z truskawkowym kremem Świetne kruche mini tarty z szybkim kremem na bazie truskawek, mleczka kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe spody do ciastek. Składniki na 8 dużych tartaletek o średnicy 12-15 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki zimnej wody
moj przepis naPrzepis pochodzi z jednego z niemieckich czasopism. Jest bardzo prosty, szybki i smaczny. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy :) Jeśli ktoś chce zredukować cukier, którego
Tagebuch po polskuhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Dlaczego na szybko? Dlatego, że pieczone są z gotowego ciasta kruchego. Osobiście nie lubię "gotowców
Di gotuje