Szarlotka sypana z budyniem. 189godziny ( trochę więcej ) w 180 stopniach. Wyjmujemy po pełnym wystudzeniu aby nam się nie rozjechało. Ciasto należy do gatunek wypieków bardzo sycących. To za sprawą błonnika z mąki, nie traci ono na atrakcyjności, a zyskuje na walorach. Proste, szybkie, smaczne a i wygląda sobie niczego, same plusy
Dieta moja pasja
CIASTO DYNIOWE – najlepsze! 304Ciasto dyniowe uwielbiam tak samo jak ciasto marchewkowe. Jest niesamowicie delikatne, puszyste, lekkie … a jak ostatnio zabrałam je do pracy, to zniknęło w tempie błyskawicznym! Robi się je niezwykle szybko i zawsze się udaje! Pamiętajcie, żeby składniki były w temperaturze pokojowej i absolutnie nie pomijajcie w przepisie sody! Podane z cukrem pudrem, lukrem, albo np. mleczną czekoladą smakuje obłędnie
Ostra na Słodko
Zmień swoje odżywianie na lepsze z NutriBullet :) 225blenderem/mikserem/mieszaczem/robotem kuchennym. Jednak pisząc dokładnie jest to pierwszy na świecie ekstraktor składników odżywczych. Z jego pomocą w szybki sposób przygotujesz pyszne i co najważniejsze bardzo zdrowe posiłki, takie jak: smoothie, koktajle, pasty, lody, zupy krem. Pomoże w upieczeniu naleśników, placków, ciasta, chleba. NutriBullet nie ma sobie równych! Jego obecność sprawi, że Twoje dotychczasowe żywienie może ulec diametralnej zmianie
Zdrowie na języku :P
Domowa tortilla 178się, że można nie tylko zdrowo, ale i szybko wykonać tortillę w domu. Domową tortillę robi się szybko z trzech składników – mąki, wody i oliwy z oliwek. Z dwóch szklanek przesianej mąki, 2/3 szklanki wody i 3 łyżki oliwy zagniatamy ciasto, które dzielimy na 7-8 kawałków. Pojedyncze kawałki wałkujemy cienko i smażymy na suchej patelni
Kucharzyca
PĄCZKI, PĄCZUSIE.... 196szklanki mleka podgrzać z 1 łyżką cukru. Rozpuścić drożdże i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (rośnie dosyć szybko). Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać wyrośnięty zaczyn, wymieszać, dodać mąkę, rozpuszczone masło, resztę mleka, sól i alkohol. Wyrobić dobrze ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość uformować nieduże pączki. Zostawić na kilka
Moje Słodkie Piekiełko
Muffiny z zieloną herbatą, czekoladą i nutą cytryny 192posmarować nią muffinki. Udekorować wg uznania. (*) Kolor ciasta zależy od gatunku herbaty. Niektóre rodzaje mogą spowodować zbrązowienie ciasta. Ja użyłam matcha japan style od Skworcu . (**) Do wypieków polecam formę KING Hooff , ponieważ dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie
Di gotuje
Najprostsza pizza 188Myślicie o szybkim i łatwym obiedzie, gdy wracacie zmęczeni z pracy? Oto najprostsze i najszybsze danie, no i oczywiście bardzo smaczne;) Paczka gotowego, rozwałkowanego kruchego ciasta Koncentrat pomidorowy Wasze ulubione dodatki, wędlina (szynka, salami, peperoni), warzywa (cebula, oliwki, papryka, pomidory, pieczarki, jalapeno, kukurydza, itp). Wszystko zależy od tego co macie w domu i na co macie ochotę. Pizza
Codzienne Gotowanie
Tarta z bananami i kajmakiem 186Szybka tarta dla prawdziwych łasuchów. Z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy- nawet największe, kuchenne beztalencie. Natomiast efekt- no cóż mogę powiedzieć mniam! Składniki: ciasto: 200 g maki pszennej 100 g masła 1 łyżeczka soli morskiej 3 łyżki wody nadzienie: 3 banany sok z cytryny masa kajmakowa (domowa lub kupna) 200 ml śmietany 36 % krokant Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść
Wielki apetyt
Sałatka na krakersach 416Sałatka wyglądem przypomina ciasto. Poszczególne warstwy ułożone są na krakersach. Kiedy zobaczyłam ją tu , wiedziałam, że muszę spróbować taką zrobić. Polecam Wam jest naprawdę smaczna i szybko znika. Składniki: 36 szt krakersów 3 jajka 1 puszka szprotek w pomidorach 100 g żółtego sera 5 łyżek majonezu papryka słodka sól pieprz szczypiorek Wykonanie: Jajka ugotować na twardo
O kuchni z uczuciem
Paluchy serowe 196Przepis znalazłam na blogu Pauliny. Polecam Wam te paluchy, bo szybko je upieczecie, jestem pewna, że Wam wyjdą i są super przekąską do piwa i nie tylko. Zresztą sami wypróbujcie:) Składniki: 500 g ciasta francuskiego; 6 łyżek pikantnego keczupu; 5-6 łyżek tartego żółtego sera; 1 jajko; 1 łyżeczka bazylii; 1 łyżeczka oregano; sól; Wykonanie: Ketchup wymieszać z bazylią
In my kitchen
Tarta z kurkami + film 173również danie główne to prosta i szybka w przygotowaniu tarta z kurkami. Polana sosem jajeczno- serowym tworzy pyszną kompozycję smakową. Polecam wypróbowanie przepisu. składniki na formę do tarty kruche ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki śmietany
Smakowite Dania
Islandzkie słodycze, wegańskie brownie i pinacolada 214dodatku w 100% wegańskiego. Brownie wyszło idealne, wilgotne, ciężkie, i mega czekoladowe. W dodatku jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Trzeba tylko cierpliwie podążać za przepisem, krok po kroku i wszystko się uda, a to dzięki świetnym przepisom Jadłonomii . Drugie ciasto, pinacolada, pachnie kokosem i ananasami, jest lekkie, biszkoptowe z delikatnym kremem budyniowym. Idealne do filiżanki małej czarnej. Poezja – spróbujcie sami
Qlinarnie i Qlinarnie
Red velvet sowa. 263Czas mija nieubłaganie. Lata lecą za szybko, dzieci rosną...ale my się jednak nie starzejemy. Koncepcja tortu pojawiła się całkiem przypadkowo, ale efekt mojej ambicji powalił na kolana. Pyszne ciasto, ze świetnym kremem z idealną dekoracją. Kolejne urodziny dzieci zaliczone na 6 z plusem. Składniki: 2½ szklanki mąki pszennej 1¼ szklanki cukru 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka
Malinowe Pocałunki
Sernik bez pieczenia z bakaliami. 195masa serowa będzie już jednolita,starannie wymieszać ją z przygotowanymi bakaliami i rozpuszczoną żelatyną. Następnie przełożyć masę szybko do tortownicy,wysmarowanej wcześniej masłem. Wstawić do lodówki ,aby stężała. po zastygnięciu obkroić brzegi tortownicy i zdjąć bok tortownicy oraz spód.Wierzch ciasta udekorować owocami oraz posypać pokrojonymi orzechami laskowymi. Owoce można po żelować spożywczym żelem naturalnym ( np. Claro ). Można
Przepisy i porady kulinarne
Tort czekoladowo budyniowy 216pierwszą, lekko mieszając, następnie drugą łącząc łyżka. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do rozgrzanego do 180`C piekarnika na 30 minut.W tym czasie przygotowujemy masę czekoladową.Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy pokruszona na kawałki czekoladę i gotujemy. Gdy mleko zacznie wrzeć, wlewamy budyń rozprowadzony w 3 łyżkach mleka. Szybko mieszamy, aby nie powstały grudki. Zdejmujemy
Słodkie Przyjemności