Ciasteczka francuskie rogale to bardzo szybka i prosta w przygotowaniu słodkość. Rozpływają się w ustach, faszerowane masą orzechową z kawałkami orzeszków firmy Helio , dodatkowo z polewą czekoladową Helio . Rozpusta! Wyglądają pięknie, smakują obłędnie! A takie proste w przygotowaniu Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek masła orzechowego z kawałkami orzeszków Helio 1 opakowanie polewy czekoladowej Helio 100 g 1 małe(...)części na pół. Z ciasta kroimy trójkąty. Każdy kawałek smarujemy masłem orzechowym Helio , zwijamy od szerszego boku do węższego, zwijamy na kształt rogalika, smarujemy roztrzepanym jajkiem, najlepiej pędzelkiem. Pieczemy w temp. 190 C przez minut. Pieczemy grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu. Polewę czekoladową Helio rozpuszczamy wg instrukcji na opakowaniu, polewamy lekko ostudzone rogaliki. Szybkie francuskie ciasteczka rogaliki gotowe
Zasmakuj KuchniChociaż jedno ciasto z jagodami w sezonie musi być :) Proponuję na dzisiaj pyszny sernik, na kruchym spodzie, z pokaźną warstwą jagód i słodką kruszonką. Do tego sernika wybitnie polecam samodzielnie mielony twaróg, a nie taki z wiaderka. Wychodzi wtedy o wiele smaczniejszy. Składniki na spód i kruszonkę: 250 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g masła(...)boki tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przygotować kruchy spód. Wszystkie składniki szybko zagnieść (można za pomocą melaksera) i uformować jednolitą kulę. Owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie wyjąć i 2/3 ciasta wgnieść w spód tortownicy. Można w tym celu wykorzystać spód szklanki, żeby wyrównać powierzchnię (fot.1) . Pozostałą 1/3 ciasta
Świat Ciastaciasta z sercem i dużą cierpliwością (o którą akurat u mnie trudno). Przygotowanie idealnego ciasta na pizze zajmuje nawet do kilkudziesięciu godzin – ja podam Wam najbardziej optymalny przepis. Dodatkowo, opiszę piec do pizzy, który na stale zagościł w mojej kuchni i szybko jej nie opuści. Przypuszczam, że większość imprez ze znajomymi będzie opierała się na przygotowywaniu domowej pizzy! Piec(...)zahaczyć. Poza tym jest bardzo lekki, mimo tego, że posiada kamień. Piec rozgrzewa się, aż do temperatury 470 stopni! Pizza jest gotowa już w 5 minut. Uzyskujemy pięknie wyrośnięte ciasto (również przy skorzystaniu z innych przepisów – testowałam!), takie jak we włoskich restauracjach. Sami popatrzcie na zdjęcia, czy pizza nie wygląda smakowicie? Jak widzicie, kombinowałam ze składnikami, proporcjami
Kuchnia Bazyliistopni i od razu zmniejszamy ją do 160° C . Ciasto pieczemy ok 30-40 min. Z 750 ml mleka odlewamy ok 3/4 szklanki. Pozostała część zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W 3/4 szklanki mleka mieszamy dokładnie obie mąki i wlewamy tak powstała mieszaninę do gotującego się mleka. Mieszamy całość szybko i intensywnie, aż uzyskamy bardzo gęstą i jednolitą konsystencję
Malinowe PocałunkiKluski leniwe ze śmietaną i truskawkowym musem to pyszny pomysł na prosty i bardzo szybki w przygotowaniu obiad. Wystarczy tylko kilka składników i mniej niż 30
Pogotujmy.plLekka sałatka z brokułem i pomidorem jest moją propozycją dodatku do kurczaka w cieście francuskim, ale także pomysłem na lekką kolację. Do przygotowania sałatki możecie z
Kuchnia BazyliiW kolejnym wpisie pokażemy Wam jak przygotować szybkie wywodzące się z Azji danie. Kurczak curry z warzywami to połączenie ostrej pasty curry z delikatnym w smaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dav Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 1 i ¼ szklanki mąki – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – mała pierś z kurczaka – 1/2 małej
I LOVE LIFEProste, szybkie do przygotowania i wyjątkowo smaczne tajskie czerwone curry z kurczakiem. Pikantne jak diabelski ogon, ze słodką nutą cukru palmowego i aromatem kokosa to świetny
Cztery Fajerynaszym kraju. Ceniona za lekkostrawność i dużą zawartość związków odżywczych. Idealnie nadaje się jako składnik sałatek, czy też ciast. Można ją jeść także smażoną w formie talarków obtoczonych bułką tartą oraz zapiekać faszerowaną. Poniżej przepis na smaczne i bardzo szybkie danie, czyli cukinia faszerowana pomidorem, serem mozzarella i pieczarkami. Składniki (1 porcja - jak na zdjęciu): - 1 średniej wielkości
Kuchenne innowacjeŚliwki pojawiły się w Europie w II wieku n. e. Bardzo szybko podbiły kubki smakowe Rzymian i stały się prawdziwym przysmakiem. Sezon na śliwki właśnie trwa. Śliwki świetnie smakują jako dodatek do ciast. Jednym z takich pysznych wypieków jest to ciasto ze śliwkami, w którego składzie nie ma ani jednego jajka. Oto przepis na ciasto ze śliwkami. Składniki
My Chcemy JeśćNastępnie dodajemy mąkę oraz cynamon, mieszamy. Dodajemy białko i dokładnie wszystko mieszamy na jednolitą masę. Waflownicę rozgrzewamy. Nakładamy partiami ciasto i pieczemy do lekkiego zrumienienia. Upieczone, ciepłe placki zwijamy w rożki zaraz po wyciągnięciu z waflownicy. Staramy robić się to szybko, gdyż placki szybko sztywnieją. Najlepiej smakują tego samego dnia, w którym zostały przygotowane. Możemy również zwijać w rurki
Domowy Smak JedzeniaŚwietna przekąska, łatwa i szybka w przygotowaniu. Doskonale smakuje z różnymi sosami .Dobra zarówno na zimno jak i na ciepło. Składniki Paczka tradycyjnych kabanosów opakowanie ciasta francuskiego sezam do posypania 1 jajko Kabanosy pokroić na paluszki około 10-15 cm długości. Z ciasta pokroić tyle pasków ile jest paluszków o szerokości 1 cm. … Czytaj dalej Paluszki z kabanosów
gotuj ze mnąNawet na drugi dzień jak sobie podgrzałam była równie pyszna-polecam nie tylko latem ale cały rok,może na szybki obiad???Idealne będą podane z sosem i lekką sałatka ze świeżych warzyw.Spróbujcie sami Składniki: 4 kaszanki 2 cebule opakowanie ciasta francuskiego sól,pieprz,papryka słodka w proszku, na sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18 % 1-2 łyżeczki
Swojskie jedzonkoCukiniowe babeczki - orzeźwiające cytrynowe ciasto, wilgotne, rozpływające się w ustach i wyjątkowo zaskakujące- a to w kuchni lubię najbardziej. Jak to z babeczkami bywa są szybkie i proste w wykonaniu, więc warto je spróbować. Równie fajnym pomysłem są czekoladowo- cukiniowe babeczki. SKŁADNIKI: 1 i 0,5 szklanki mąki 1 i 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki soli
Upiecz sobie babeczkęTUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ DANIA I PRZEKĄSKI NA PRZYJĘCIE DLA DZIECI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kotlety schabowe marynowane w sosie czosnkowym pochodzi
Blog z ApetytemWitam Kochani Dziś przychodzę do Was z czymś bardzo prostym i szybkim w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia, a sprawi radość każdemu. Mowa o pysznych pischingerach
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuŚwięta Wielkiej Nocy już niedługo. Jeśli szukacie prostego i szybkiego przepisu na wielkanocne smakołyki, to ten przepis jest dla Was. Jaja wielkanocne z makiem, czyli makowe babeczki na Wielkanoc. Proste ciasto bez miksera, wykorzystujące otwartą masę makową. Jeśli nie macie formy silikonowej w kształcie dużych jaj, możecie skorzystać z formy do muffin. Koniecznie jednak będzie skrócenie czasu pieczenia, nawet
Moja DelicjaSzybkie i nie do popsucia – kopytka z kaszy jaglanej zawsze się udają! Te kopytka zrobicie bez dodatku jajka i bez glutenu – ciasto z kaszy jaglanej spajają dwie wysokoskrobiowe mąki – ryżowa i ziemniaczana. Kopytka z dodatkiem smażonych boczniaków, z chrupiącą szalotką, twardym serem i natką pietruszki to bardzo przyjemna propozycja na obiad lub gorącą kolację. Kaszę jaglaną płuczemy na gęstym sicie
Karo in the KitchenTen piernik to ciasto idealne, nie tylko dla tych, którzy są na diecie. Nie znajdziesz w nim masła czy cukru, za to małe ilości mąki pełnoziarnistej
Cooking Monsterpierniczkom. Nie polecam więc zastępować innym słodzidłem, bo ciacha trochę na tym stracą. Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru Szybkie, nie wymagają wykrawania foremkami. Dla miłośników owsianych ciasteczek – wersja korzenna, pierniczkowa Kruche bezglutenowe pierniczki bez jajek Bardzo je lubię, chociaż ciasto nie należy do najłatwiejszych w obróbce – trzeba uważać, bo mocno się kruszy. Smak za to wynagradza wszystko Pierniczki
Fitkotwagę jedynie kokosanki i ciastka paryskie ... 😊 Lekko chrupiące na zewnątrz, z miękkim środkiem, robi się je baaardzo szybko, a co najważniejsze zawsze się udają 😉 Są super pomysłem na wykorzystanie białek, które czasem zalegają nam w lodówce od jakiegoś ciasta czy kremu. Idealne do popołudniowej "małej czarnej" 😊 Składniki: ( na 24 ciasteczka) 4 białka jaj 200 g wiórków kokosowych 1/2 szkl
Walijskie Pichceniewięc zjadać ją prosto z krzaka, proponuję w postaci powideł. Wspomniane już garbniki zapobiegają szybkiej fermentacji, dlatego przetwory z aronii długo pozostają przydatne do spożycia. Moje powidła zawierają również jabłka i są doskonałe do pieczenia ciast typu pleśniak lub do ciasteczek. Składniki: – 1,2 kg aronii – 800 g jabłek pokrojonych, obranych
To co kochamDzisiaj przedstawiam Wam przepis na coś słodkiego, prostego i szybkiego. Tym razem wykorzystuje to co rośnie w przydomowym sadzie, a mianowicie czerwone porzeczki. Kwaskowatość porzeczek idealnie komponuje się ze słodyczą ciasta i cukru pudru. Ciasto wychodzi orzeźwiające. Składniki: 4 jajka 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki oleju 1 cukier waniliowy 1 szklanka cukru 1,5 łyżeczki
la cucharaSłonawo-słodkie, satysfakcjonująco krzepiące, lekkie placuszki śniadaniowe :) Z szybką w przygotowaniu masą biszkoptową miałam już do czynienia przy pieczeniu omletu biszkoptowego: Kokosowo-bananowy omlet z piekarnika . Ten typ ciasta jest bardzo poręczny w kuchni, bo błyskawicznie się je przygotowuje, nie wymaga długiej obróbki cieplnej i efekt wychodzi niesamowicie puszysty. Krótko mówiąc skutkuje w otrzymaniu placuszków lekkich jak chmurka
Grunt to przepis!masy, maliny i przykrywamy trzecim krążkiem biszkoptu. Jeśli masa wyjdzie Wam płynna, włóżcie ją na kilkanaście minut do zamrażalnika- szybko stężeje. Dobrze gdyby miała konsystencję budyniu. Wkładam na chwilę do lodówki (na tacy od trortownicy z obręczą zapiętą w połowie ciasta) by masa stężała i wytrzymała ciężar galaretki i malin Wyjmuję torcik z lodówki, układam maliny i wykładam tężejącą
MojaQchnia.plSernik na zimno z kokoskami. Biała piwonia. Śnieżny puch to lekkie ciasto bez pieczenia, coś pośredniego między sernikiem, a ptasim mleczkiem domowej roboty. Wygląda bardzo efektownie, ma fajną kremową konsystencję i jest szybko gotowe, jeśli mamy pod ręką ser, śmietanę, kokoski i galaretki. Zapomniałam o maśle i cukrze, ale zakładam, że te składniki akurat zawsze mamy w domu. Jest
dolcevitainmykitchenkapitalna przystawka na spotkania, przyjęcia i imprezy. W sylwestrowy czas będzie jak znalazł! Szybka w przygotowaniu, a jeszcze szybsza w znikaniu. Mogę śmiało rzec – duży efekt małym kosztem. Polecam gorąco! 3 Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 100g wędzonego łososia w plastrach 100g serka śmietankowego tymianek, oregano Wykonanie : Ciasto rozwinąć i wyprostować delikatnie, aby nie naruszyć jego struktury
Raj dla PodniebieniaPogoda nas nie rozpieszcza, dlatego trzeba to nadrobić jakimś smakołykiem:) Proponuję szybką piankę serową na zimno na bazie serków homogenizowanych. Spód to chrupiące herbatniki oraz orzechy
Z miłości do słodkościKeks z bakaliami - idealne ciasto ucierane na maśle z dodatkiem bakalii, aromatu waniliowego, w sam raz na święta. Nie dość, że robi się je bardzo szybko, to jest bardzo smaczne. Najlepsze w smaku jest na drugi dzień. Składniki: 5 jajek 2 szklanki mąki 250g masła 1 szklanka cukry 1 opakowanie cukru waniliowego 300g bakalii (rodzynki, orzechy, migdały, skórka pomarańczowa
Gotuj z MąkąSzybko, smacznie i cytrynowo :) Jeśli macie ochotę na naprawdę coś smacznego i prostego w przygotowaniu to zróbcie te muffinki. Przepis na ciasto cytrynowe według Ewy Wachowicz ja wykorzystałam w inny sposób ;) Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 25 minut Składniki: 3 jaja 120 g cukru 200 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ( dałam 1,5 ) 130 g jogurtu
Różne smaki w kuchniobrać, wykroić twarde części i pokroić w kostkę. Dodać o ciasta i łyżką wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać ciasto łyżką i formować placuszki. Temperaturę w jakiej smaży się racuchy należy wyczuć, ale nie może być ona wysoka, ponieważ placuszki szybko się zrumienią, a środek będzie surowy. Po usmażeniu można na chwilę położyć na ręczniki papierowe. A po przestygnięciu posypać
W kuchni u MonikiPo dłuuugiej przerwie reaktywuję bloga, dlatego dziś zapraszam na tort bezowy. Jest naprawdę szybki w wykonaniu, a ile daje słodyczy ;) Tort ten idealnie nadaje się na
upichcicDawno nie było u mnie ciasta. Postanowiłam wykorzystać brzoskwinie w puszcze,które dłuższy czas stały w szafce.Ciasto jest niezwykle lekkie,słoneczne i niezbyt przesłodzone.Polecam,gdyż szybko się robi i szybko znika. Składniki: opakowanie podłużnych bądź okrągłych biszkoptów ( u mnie podłużne) puszka brzoskwiń 1 kg serka waniliowego homogenizowanego 25 dag serka mascarpone 2 brzoskwiniowe galaretki
Niespełnione zdolności kulinarneszpinakowym z pomidorkami koktajlowymi. To było moje pierwsze podejście do tortellini – niestety dwukrotnie nie wyszło mi ciasto. Nie miałem już czasu na kolejne próby, a przygotowany był farsz serowo – szpinakowy więc trzeba było coś z niego wykombinować. Szybki przegląd tego co mam w lodówce ( nie za wiele ) i do dzieła. Makaron tagliatelle, pomidorki koktajlowe i ku mojemu zdziwieniu
ale Pysznie