wszystkie pączki, ale ciasto zawiera jeden nietypowy składnik-jest nim jogurt naturalny. Pączki z tego przepisu wychodzą baardzo leciutkie, mają obrączkę, szybko się smażą. Bardzo polecam i zapraszam SKŁADNIKI *z podanych proporcji wychodzi około 25 pączków CIASTO NA PĄCZKI -4,5-5 szkl mąki pszennej tortowej+do podsypania -6 żółtek -65g drożdży świeżych -55g masła
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokukruszonką, tarty ze śliwkami i wiele innych słodkości króluje na moim stole. Dziś przygotowałam dla Was jedno z moich ulubionych ciast ze śliwkami – kruche z budyniową pianką i chrupiącą kruszonką. Niesamowicie delikatne, chrupiące, łatwe i szybkie do zrobienia. Gwarantuję, że kto spróbuje raz – ten z przyjemnością sięgnie po dokładkę. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna
Ostra na SłodkoDziś przepis na pysznego, soczystego kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim. Chociaż dnie wygląda na skomplikowane to w gruncie rzeczy jest bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. W efekcie końcowym wygląda i smakuje znakomicie. Polecam :) Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g świeżego szpinaku baby 2 ząbki czosnku masło do smażenia
magiczna kuchnia KasiTarta z mascarpone i owocami, czyli kruche ciasto krem śmietanowy i owoce to po prostu niebo w gębie a w dodatku bardzo szybka do zrobienia. Doskonała z malinami, borówkami, jagodami, truskawkami czy innymi dowolnymi owocami. Czy można chcieć więcej? Składniki: Na ciasto: * około 3 szklanki mąki pszennej * 3/4 szklanki cukru * 150 g margaryny * 2 żółtka * 2 łyżki kwaśnej
Zrób to smaczniezakochałam. Nie przepadałam nigdy za owocami morza, ale krewetki w chrupiącej i złocistej panierce są moim ulubionym daniem. Przepis na krewetki w cieście nie jest tak bardzo skomplikowany jak to może się wydawać. Przygotujemy je bardzo szybko i z wielką łatwością. Osoby, które nigdy nie przygotowywały żadnych owoców morza, mogą być spokojne. Każdemu wyjdą pyszne. Krewetki w cieście to bardzo
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnejakoś nie było czasu na wrzucenie przepisu. Oczywiście nie muszą tu być tylko truskawki, możecie użyć inne owoce i też będzie pysznie. Ciasto jest ekspresowe do zrobienia, smaczne i wilgotne. I zapewniam Was, że szybko znika. Ja użyłam tutaj kubka od jogurtu o 350 g i warto sobie markerem zaznaczyć do jakiej wysokości kubka jest jogurt. Zatem do dzieła
Ewa w kuchniWykonanie: Ciasto : na stolnicy połącz ze sobą mąkę, cukier puder, sól, zimne masło pokrojone na kawałki. Całość posiekaj nożem. Dodaj jajko i szybko zagniataj. W razie potrzeby – dodaj łyżkę wody i podsypuj dodatkową mąką. Z zagniecionego ciasta uformuj kulkę. Owiń ciasto folią spożywczą. Włóż do lodówki na minimum 1 godzinę. Zabierz się za rabarbar i syrop : rabarbar pokrój
Moja pasja smakuszparagami w roli głównej? Komentujcie! Robicie również zdjęcia swoich dań tak jak ja? Uważajcie robiąc zdjęcia, aby nie zbić swojej szybki w telefonie tak jak ja to zrobiłam, podczas gdy chciałam uchwycić moment pieczenia ciasta marchewkowego😌 W każdym razie warto zaopatrzyć swój telefon w ochronną szybkę, jeżeli nie to pozostanie tylko jej wymiana np. wymiana szybki iphone 7 . Podsumowując
MintTasteustach ciasto biszkoptowe z owocami, tu z jabłkami, ale można równie dobrze użyć innych sezonowych owoców. Poza tym robi się je naprawdę szybko. Jak widać same plusy, więc zostaje tylko zakasać rękawy i raz dwa przygotować ciasto do popołudniowej kawy, spróbujcie :) Składniki na blachę o wym. 22x22 cm: (przepis pochodzi z bloga " Pasja Kobiety ") 4 jajka 3/4 szklanki cukru
Simply Foodmnie zestawienie idealne :) Niezbyt słodkie (a takie właśnie lubię najbardziej), z warstwą aromatycznych jagód (inne owoce sprawdzają się równie dobrze), proste, szybkie w przygotowaniu ... no i pyszne w smaku. Przekonałam Was? ;-) Składniki na ciasto: 1.5 szkl. mąki p szennej 1.5 szkl. mąki krupczatki 200g zimnego masła (margaryny) pokrojonego na kawałki 5 żółtek 3/4 szkl. cukru pudru
Walijskie Pichceniecynamonem. Do tego filiżanka ulubionej kawy lub herbaty i czego chcieć więcej..... Nie zwlekajcie i koniecznie wypróbujcie, jest naprawdę pyszne i w dodatku szybko się je robi. Świetnie smakuje również z bitą śmietaną lub lodami:) Ciasto: 150g margaryny 1,3 szkl mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych 1/2 szkl cukru
Smakołyki Asiciasto robiłam w ramach akcji Ciasto na na niedzielę, ale niestety nie udało mi się go dodać do akcji ...moje ciasto było zrobione w ekspresowym tempie..miałam kupione placki biszkoptowe ..więc poszło szybko ...można i polecam upiec własnoręcznie biszkopt...gdyż nie ma porównania z takim kupionym w sklepie...no, ale czasem z braku czasu można iść i na łatwiznę.Moje
Moje domowe kucharzenieciasta francuskiego wypełnione pysznym nadzieniem z wędliny, sera camembert, oliwek i pomidorków posypane żółtym serem to znakomita przekąski na domowe przyjęcia, szybkie w przygotowaniu przystawki, świetny pomysł na kolację. składniki na 15 sztuk 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dag wędliny w plastrach 120 g sera camembert 15-20 sztuk czarnych oliwek 15 sztuk pomidorków koktajlowych 20 dag sera żółtego przepis
Smakowite Daniamasła, które idealnie się rozwałkowuje, nie rozpada podczas gotowania i nie skleja. A co najważniejsze jest proste i szybkie w wykonaniu. Polecam je każdemu, kto wcześniej miał problemy z twardym, rozklejającym się ciastem. Do farszu możemy użyć np. mięsa wołowo – wieprzowego lub z łopatki wieprzowej i kurczaka. Ja zmielone mięso
Marta Gotujepodstawowa zaleta jest to, ze nie trzeba na niego zbyt dlugo czekac, nie ma tez balaganu w kuchni. Tak wiec deser jest szybki w przygotowaniu i jeszcze szybszy w znikaniu. skladniki dla 4 osob:4 kwadraty ciasta francuskiegogruszki w syropie (mala puszka)nutellaorzechy laskowewykonanie:Ciasto francuskie kroimy na cztery kwadraty, kazdy o boku mw 15cm. Na srodku kazdego kwadratu robimy
Przysmaki Karolkiopakowaniu przyprawy do piernika. Ciasta wychodzi sporo, dlatego wyłożyłam je na dużą blachę. Jednak można je upiec w mniejszej formie, wówczas piernik wyjdzie wyższy :) Gotowe ciasto najlepiej przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, gdyż piernik szybko twardnieje. Składniki na dużą blachę: 150 g cukru 100 ml piwa karmelowego (Karmi) 250 g miodu 1 opakowanie przyprawy do piernika lub 2-3 łyżeczki(...)połowę mieszanki piwno-miodowej. Wsypać połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Następnie wlać resztę masy i dodać drugą połowę mąki. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto. Na samym końcu dodać oprószone mąką bakalie. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Gotowy piernik polać polewą a gdy zastygnie
My simple kitchenPierwszy raz jadłam to ciasto w maju, a w ostatnim miesiacu piekłam co weekend i za każdym razem z innymi owocami. To chyba o czymś świadczy. Szybkie w przygotowaniu i pyszne. Schmand to gęsta, kwaśna śmietana o sporej zawartości tłuszczu (24 %) i charakterystyczna dla kuchni rosyjskiej. Schmand dodaje sie tam do pelmieni, do barszczu czyblinów oczywiście z kawiorem
Szybko Tanio Smacznie