Delikatne waniliowo-ryżowe placuszki (na mące ryżowej) 298Dziś zapraszam Was na delikatne (niczym chmurka) waniliowo-ryżowe placuszki . Te pyszne, rozpływające się w ustach placuszki przygotowałam na mące ryżowej. Podane składniki starczą na 1
Słodkie okruszki
Degustacyjna kolacja w restauracji BelEtage w Lublinie 237listę to miejsce, jeśli rozważacie wybór lokalu na ślub, chrzest, komunię, bankiet czy inną okazję. Ale czy warto skierować tam swoje kroki, jeśli chcemy udać się na niedzielny obiad, szybki lunch czy kawę i deser ? Spieszę z wyjaśnieniem ... W restauracji zostałyśmy bardzo miło powitane, zarówno przez Panią z recepcji, poprzez menagerkę, na obsłudze restauracyjnej kończąc. Panowie kelnerzy z wielką grację(...)truskawek lub malin. Ostateczny bilans jest jednak na PLUS. Szef kuchni Artur Góra robi naprawdę niesamowite rzeczy, doskonale łącząc smaki. Myślę, że gdybyśmy na deser dostały porcję dobrego ciasta, nawet tej oklepanej, ale nigdy nie zawodzącej szarlotki, było by idealnie. Jeśli i Wy chcecie przeżyć kulinarną przygodę,po krainie smaków, kierujcie swoje kroki do: IBB Grand Hotel Lublinianka
kolorowotorcikowo
Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 632Przepis na ten sernik miałam już na oku od bardzo dawna. Jednak jak wiadomo zawsze "coś". Ze dwa razy Piotrek zjadł mi ser, który był do
Mania Wypiekania
Domowy Golden syrup - czyli złocisty zamiennik miodu. 226Dzisiaj przepis szczególnie poszukiwany w czasie przegotowań świątecznych pierniczków. t do wyrobu pierników używamy zazwyczaj miodu, jednakże czasem w przepisach możemy spotkać się z melasą lub
vaniliowoczekoladowa
Kulinarne trendy 2019 i ich ucieleśnienie 228przygotowywania. W biurach ludzie zaczynają się prześcigać w kulinarnych ciekawostkach i chwalić tym co przygotowali w domu. Wyniki widać nawet w internecie, gdzie ilość blogów kulinarnych rocznie prawie tak szybko jak młodocianych youtuberów. jemy etycznie - coraz więcej ludzi rezygnuje z mięsa. Z jednej strony dlatego, że taka postawa jest promowana, a promowana jest nie tyle z dobrego serca, co dlatego(...)mogą być nawet włoskie, na które był urodzaj w tym roku) - ogórki kiszone Wykonanie: Do mąki dodajemy trochę mąki konopnej i dolewamy wody, aby powstało nam lejące się naleśnikowe ciasto. Niestety mąka konopna się tak dobrze nie klei, dlatego baza musi być z jakiejś innej mąki. Smażymy cienkie naleśniki. Smarujemy je masłem orzechowym, na które kładziemy plasterki ogórka. Zaginamy
Kryzysowa Książka Kucharska
Fit placuszki owsiane na jogurcie i recenzja patelni tytanowej WOLL 211szczypta cynamonu, soli i imbiru Przygotowanie Mąkę przekładamy do miski, dodajemy jogurt, jajka, miód, proszek do pieczenia oraz cynamon, imbir i sól. Całość miksujemy na gładką masę. Następnie ciasto odstawiamy na około 20 minut (jeśli nam się bardzo spieszy można pominąć ten krok, nie uciekną wtedy ewentualne bąbelki powietrza). Po tym czasie nagrzewamy patelnię o grubym dnie z powłoką(...)powyżej. Na innych swoich patelniach nie dałabym rady przygotować placków owsianych bez dodatku tłuszczu. Dzięki niej będę mogła teraz przygotować o wiele zdrowsze i lżejsze posiłki. Poza tym patelnia szybko się nagrzewa, a przygotowanie w niej posiłków trwa o wiele krócej niż zazwyczaj, co jest ogromnym plusem, zwłaszcza jak trzeba przygotować gulasz wieprzowy czy wołowy, gdyż zawsze czekanie aż mięso
e-PrzepisyKulinarne
Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi 187Wakacje się skończyły, ale trzeba przyznać, że wrzesień mamy piękny. Nie brakuje słońca, a większość dnia spędzam na świeżym powietrzu. Nie poświęcam zbytnio czasu na gotowanie. Lubię szybkie dania, zwłaszcza z makaronami. Ich podstawą są zawsze doskonałej jakości składniki, a przede wszystkim odrobina miłości. W mojej potrawie nie zabrakło suszonych na słońcu pomidorów, które dodają słodyczy i doskonale pasują(...)durum). Ma jasnożółty kolor, a po ugotowaniu pasta nie klei się. Semolinę dodaje się do pizzy lub przygotowuje ravioli, czyli rodzaj kwadratowych pierożków z dekoracyjną falbanką, zrobionych ze świeżego ciasta makaronowego. Włoskie ravioli najczęściej nadziewane są ricottą ze szpinakiem czy grzybami. Nie bez znaczenia jest też sól dodawana do potraw. Kupowana w zwykłym sklepie jest przetwarzana i rafinowana
Moja smaczna kuchnia
Masa kajmakowa kakaowa. 254Uwielbiam kajmak!!! Słodki, trochę ciągnący, intensywnie mleczny, najlepszy do przekładania wafli i dekorowania mazurków, choć równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do kremu
Rozpustne gotowanie
Mini Serniczki Na Ciasteczkowo-Kokosowym Spodzie w dwóch wersjach Pijane z Adwokatem i Trzeźwe Klasyczne z Czekoladą 457Mini Serniczki, moje advocatowe mini serniczki. Hmm, sama jeść nie będę przecież, w domu mam też dziecko...... No to Blond nie wiele myśląc postanowiła, że
Blondynka Gotuje
Syrop z fiołków - "Filozofia smaku" i inspiracje w Bosch Akademia Smaku 206tylko salony masażu, spa czy hotelowe strefy wellness. Odwiedzając pierwszą lepszą galerię handlową możemy poczuć się jak w raju. W markecie, sprzedającym "świeżo wypiekane" pieczywo z zamrożonych porcji sztucznego ciasta, unosi się sztuczny zapach, cudownie pobudzający nasze zmysły i zabierający nas w podróż w czasie. Do gorącej, chrupiącej skórki chleba pieczonego przez babcię albo do świeżutkich rogali z makiem kupionych(...)mini ogródka, już po godzinie mogłam się cieszyć cudownym, wyjątkowym, z długim okresem przechowywania (w lodówce) syropem fiołkowym. Ten pospolity chwast jadalny, dostarcza smacznych listków i kwiatów, które niestety szybko przekwitają. Kandyzowane kwiaty można przechowywać 2-3 tygodnie, syrop fiołkowy nawet kilka miesięcy. Składniki: 500 ml kwiatów fiołka wonnego (kwitnącego na niebiesko), 200 ml wrzącej wody
SzczyptaSmaQ
12 sposobów na oszczędzanie, czyli jak to robi dobra gospodyni 244damy radę przynieść w rękach. To się naprawdę sprawdza. Zauważyłyśmy to w pierwszych miesiącach posiadania psa. Nie chcąc zostawiać psa na długo samego (bo Niunia broiła), chodziłyśmy na szybkie zakupy. Kupowałyśmy tylko to, co niezbędne. Ale odkąd pies przyzwyczaił się do długiego zostawania w domu, my wróciłyśmy do zakupów samochodem. Mimo wszystko - staramy się ograniczyć samochodowe wyjazdy na zakupy(...)sezonie. Może takiej mrożonej papryki nie zjemy na surowo, ale do gulaszu lub innej potrawy sprawdzi się znakomicie. Truskawki i inne owoce mrożone super nadają się do musów, ciast i deserów. Jedynym problemem może być pojemność naszej zamrażarki. Natomiast alternatywą dla mrożenia są domowe przetwory w słoikach. 7. Sprzedajemy niepotrzebne rzeczy Nam się nie przydadzą, ale ktoś może właśnie tego
dobra gospodyni dom wesołym czyni
Bezmięsne leczo z cukinią 233mięcho? Nie musi być kiełbasa, nie muszą być parówki (to już fanaberia). Mogą być jedynie warzywa. I tak leczo smakuje doskonale. Z ziemniakami, makaronem, chlebem, kaszą. W końcu samo. Szybkie do zrobienia w zasadzie z dowolnych warzyw, jakimi dysponujemy. No dobrze, nie tak dowolnych. W moim leczo musi być papryka. I to najlepiej kilka jej rodzajów. Nie przejdzie u mnie(...)pieprzem, dodajemy cząber. Jeśli chcemy, dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/bezmiesne-leczo-z-cukinia/ MieszamWGarnku Artykuł Bezmięsne leczo z cukinią pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 212Podudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z
Kuchnia MagdaLeny
Włochy: Tiramisu 224p { margin-bottom: 0.21cm; } W języku włoskim tiramisu znaczy "deser stawiający na nogi", jak przypuszczam głównie ze względu na zawartość kawy espresso w dużych ilościach
Przepysznik - BLW i nie tylko
Urodzinowe TU I TAM nr 24. Całe w płatach róż i bilans dwulatka;) 224trzeba ekspresowo wysłać pocztą, a wcześniej nielegalnie zebrać w lesie (ciiii!!!!) Na posiłek, podczas którego je samodzielnie, warto zarezerwować więcej czasu. Dwulatka nie wolno popędzać i strofować – zestresowany szybko się zniechęci. Kto to widział, żeby nas popędzać albo stresować! Jemy powoli, delektując się każdym kęsem, smakiem, aromatem, a w tym czasie świat zatrzymuje dla nas zegarki:). Każdy sukces warto(...)się rozwijało . Co mamy zatem robić? Jak się buntować? Gotować dalej? Czy może zrobić sobie wakacje? A może tupnąć nóżką i przez całe lato zajadać się tylko lodami, ciastem i lemoniadą? Ciekawa jestem, jak Wy oceniacie naszego dwulatka. Czy wyrósł i wydoroślał? Czy będą z niego "ludzie"? Dziękuję Amber za dwa lata niezwykłych podróży z kuchni
KUCHARNIA