szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1210/1736)

Tarta z dyni na spodzie z ciasteczek! 225

Dynia! Uwielbiam pieczoną dynię piżmową, jest bardzo częstym gościem na moim stole. Stosują ją do dań głównych, deserów, zup, przystawek i do przetworów. Jest bardzo wdzięcznym

SMYKWKUCHNI
Muffinki z czekoladą 174

Superłatwe, szybkie w przygotowaniu i cudownie smaczne. Puszyste, wilgotne... doskonałe jako słodkie do kawy czy na podwieczorek. Można z łatwością zmieniać ich smak poprzez dodawanie różnych owoców, kakao, cynamonu... cokolwiek lubimy;)   Składniki: (na około 8-10 szt) 2 łyżki masła pół szklanki cukru pudru jajko szklanka tłustego mleka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100g(...)następnie dodawać kolejno nie przerywając miksowania masło, mleko i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Połączyć do uzyskania jednolitej masy. Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami i napełniać łyżką ciasta. Do każdej foremki włożyć kostkę czekolady i przykryć ciastem tak aby foremki były napełnione w ¾ wysokości. Wierzch posypać drobno posiekaną czekoladą. Piec około 18-20 minut w piecu nagrzanym

Pyry na Gaz
Racuchy wigilijne z cukrem pudrem 190

Proste i szybkie danie - w wigilię obowiązkowo pojawiały się pod koniec pośniku, to był taki słodki akcent, bo ciastek i słodyczy tego dnia nie jedliśmy. Racuchy smażone na patelni, posypane cukrem pudrem, raz większe, raz mniejsze (zależy kto smażył) zawsze były pyszne. Przepis ilustrowany tego dania znajdziecie  tutaj .  0,5 kg mąki pszennej 20 g. świeżych drożdży(...)rozpuścić w ciepłym mleku lub wodzie, następnie dodać resztę składników, wszystko wymieszać. Zostawić do wyrośnięcia na ok. 1,5 godziny. Na patelni rozgrzać olej, nabierać dużą łyżką po trochu ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasteczka z słonecznikiem 183

Długo nie wrzucałam żadnych pyszności dlatego dziś pochwale się moimi ciasteczkami ze słonecznikiem. W sam raz na pogodę ! Składniki: 200 gr. margaryny 3 szklanki mąki 7

W Moim Magicznym Domu
bezglutenowe kardamonowe muffiny z wiśniami 291

jeszcze te owoce i nie zastanawiając się długo kupiłam je :) Dopiero w domu zaczełam myśleć co by tu z nich zrobić...Dżem był, nalewka była...Może muffiny! O tak! Szybkie, proste i najważniejsze - smaczne. Żeby było ciekawiej dodałam do nich kardamon, który w dzemie wiśniowym sprawdził się doskonale - w tym przypadku było tak samo. Muffiny najlepiej smakują pierwszego dnia. BEZGLUTENOWE(...)proszkiem i sodą. W oddzielnej misce łączymy jogurt, olej i żółtka. Dodajemy "mokre" składniki do "suchych" i mieszamy krótko, ale dokładnie. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta, mieszamy delikatnie. Na końcu dodajemy wiśnie i ponownie delikatnie mieszamy. Ciasto nakładamy do foremek na muffiny (najlepiej silikonowych), wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy

chili & sugar
Chleb z prosem 216

Chleb banalnie prosty i szybki w wykonaniu, a efekt na prawdę spektakularny.  Chciał mi uciec z foremki.. moja silikonowa keksówka prawie "pękała w szwach". Ostatecznie udał się taki oto wypiek ;) Do upieczenia bochenka potrzebujemy: 50 g ziarna prosa (mielimy w urządzeniu Thermomix 30s/obr 10) 40 g drożdży 30 g miodu 300 g mleka Z tych składników robimy zaczyn(...)dodajemy po kolei składniki i ustawiamy 37st/2,5min/obr 1. Następnie do zaczynu wsypujemy: 450 g mąki  pół łyżeczki soli  i wlewamy 20 g oleju rzepakowego. Zagniatamy elastyczne ciasto, będzie się trochę kleić, można dosypać nieco mąki. W przypadku Thermomixa dodajemy kolejno składniki do misy, bez oczekiwania, aż urośnie zaczyn i ustawiamy 3min/zamknięta pokrywa/kłos Przekładamy ciasto

MamaOskarka
3 bit 478

Bit.Niesamowicie smaczne , ale też obłędnie słodkie ciasto bez pieczenia.Złożone z warstw herbatników …  ciągnącego karmelu i puszystej śmietanki posypanej czekoladowymi wiórkami.Ja , by przełamać ten słodki smak do ciasta dodaję warstwę krakersów – ich słony smak jest absolutnie niewyczuwalny , natomiast przyjemnie się komponuje z pozostałymi smakami. UWAGA :PRZEPIS JEST NA DUŻĄ BLACHĘ.ŚMIAŁO MOŻNA PRZYRZĄDZIĆ NA MNIEJSZEJ I SKŁADNIKI ZMNIEJSZYĆ(...)SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:MASA BUDYNIOWA :1,5 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem.Resztę mleka mieszamy z żółtkami i przesianą mąką ziemniaczaną i pszenną.Dodajemy do gotującego się mleka i bardzo szybko i dokładnie mieszamy , uważając by nie powstały grudki.Gotujemy ok. 1 min, aż masa budyniowa zrobi się gęsta.Zostawiamy do ostygnięcia.Masło ucieramy na puszystą masę.Cały czas miksując dodajemy przestudzony

Ostra na Słodko
Wafle domowe z kremem z mlekiem w proszku, pischinger 362

przepisie, wydawało mi się co chwila, że masa jest za rzadka, dodałam więcej mleka w proszku niż zalecane. Wafle smarujemy naprawdę rzadką masą, ale to ma niewątpliwy plus. Wafle szybko przesiąkają i robią się takie, jakie wafle być powinny. Aromatyczne, nie za suche. I po przeprowadzce do Krakowa, raz kupiłam identyczne w smaku wafle w sklepie. Tutaj zwą się(...)kolejnego dnia, ale kto by wytrzymał:) 4.36 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/wafle-domowe-z-kremem-z-mlekiem-w-proszku-pischinger/ MieszamWGarnku Artykuł Wafle domowe z kremem z mlekiem w proszku, pischinger pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
muffiny czekoladowo - pomarańczowe 218

Czekolada i pomarańcze to kolejne muffinkowe połączenie idealne. Wszystko, co najlepsze w jednej małej babeczce - bardzo czekoladowej i mocno pomarańczowej. Nie wiem, jak Wy, ale ja

babka w formie
Bułeczki kukurydziane bezglutenowe 569

Przepis na te bułeczki znalazłam w książce 120 przepisów bezglutenowych Beaty Połatyńskiej. Książkę dostałam pod choinkę (dzięki Klaudia:-)) i zawiera wiele cennych wskazówek technologicznych odnośnie wypieków

Ze smakiem bez glutenu
Cukiniowy spód do pizzy 212

  Pizza? Jak najbardziej. Zawsze. Po kalafiorowej przyszła kolej by wypróbować spód z cukinii. Jest aromatyczny, lekki, niskokaloryczny. W sklepach i na targu pojawiła już się

Szybko Tanio Smacznie
Kruche ciasteczka kakaowe z cukrem 178

Kruche ciasteczka - lubiane chyba przez wszystkich. Fajnym dodatkiem jest cukier na górze, który tak miło chrupie. Upiekłam na szybko na przyjście gości i po ich wyjściu zostało tylko kilka sztuk więc uznaję to za najlepszą rekomendację dla tego przepisu :).  Dla kogo: dla lubiących domowe ciacha dla chcących sprawić radość najbliższym dla fanów ciastek, w każdej postaci Składniki na ciastka(...)perlisty lub kryształ (wg uznania - ok pół szklanki) Wykonanie tradycyjne: Mąkę przesiać, dodać kakao, proszek do pieczenia. Masło posiekać nożem, połączyć ze śmietaną, jajkiem i żółtkiem i cukrem. Zagnieść ciasto rękami, robotem kuchennym. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na ok. godzinę, do schłodzenia. Ciasto wałkować na grubość ok. pół centymetra (nie więcej, bo dość sporo rośnie), wycinać ciasteczka

Mania Wypiekania
Trufle orzechowe w czekoladzie – całkiem zdrowe! 210

końca grzeszne przyjemności – połączenie kremowego serka, masła orzechowego i czekolady to elegancka, słodka przykrywka dla porcji białka, zdrowego tłuszczu i magnezu! Zobaczcie sami– to wbrew pozorom szybki do zrobienia i elegancki deser. Nie potrzebujecie do nich foremek, wykładu z podstaw temperowania czekolady ani żadnych fikuśnych gadżetów. Orzeszki ziemne pasowały mi do tych trufli najlepiej – głównym składnikiem tych łakoci, zaraz obok(...)grubym dnie, bez tłuszczu – orzechy zrobią się bardziej kruche i nabiorą mocniejszego aromatu. Ostudzone orzeszki wsypujemy do foliowego woreczka i miażdżymy na drobne kawałki, rolując je wałkiem do ciasta. To samo robimy z krakersami – potrzebne nam krakersowe okruszki które zagęszczą masę serowo-orzechową. Twarożek Mój Ulubiony, odważoną porcję masła orzechowego, pokruszone krakersy, 1/3 pokruszonych orzeszków i cukier dokładnie mieszamy łyżką

Karo in the Kitchen
Trufle orzechowe w czekoladzie – całkiem zdrowe! 205

końca grzeszne przyjemności – połączenie kremowego serka, masła orzechowego i czekolady to elegancka, słodka przykrywka dla porcji białka, zdrowego tłuszczu i magnezu! Zobaczcie sami– to wbrew pozorom szybki do zrobienia i elegancki deser. Nie potrzebujecie do nich foremek, wykładu z podstaw temperowania czekolady ani żadnych fikuśnych gadżetów. Orzeszki ziemne pasowały mi do tych trufli najlepiej – głównym składnikiem tych łakoci, zaraz obok(...)grubym dnie, bez tłuszczu – orzechy zrobią się bardziej kruche i nabiorą mocniejszego aromatu. Ostudzone orzeszki wsypujemy do foliowego woreczka i miażdżymy na drobne kawałki, rolując je wałkiem do ciasta. To samo robimy z krakersami – potrzebne nam krakersowe okruszki które zagęszczą masę serowo-orzechową. Twarożek Mój Ulubiony, odważoną porcję masła orzechowego, pokruszone krakersy, 1/3 pokruszonych orzeszków i cukier dokładnie mieszamy łyżką

Karo in the Kitchen
Orzechowo-waniliowe rożki. 321

Witam cieplutko :) Na świątecznym stole nie może zabraknąć pysznych ciasteczek. Proponuję Wam takie proste i szybkie w wykonaniu. Wykonacie je dosłownie w godzinkę wraz z pieczeniem. Jeżeli w domu są dzieci to można zaprosić je to formowania rożków. Na pewno z takiej pomocy będą miały wiele radości, zwłaszcza, że później mogą zjeść to co przygotowały. Osobiście bardzo lubię piec różne(...)doczekać kiedy będą gotowe. Koniecznie zanotujcie przepis i upieczcie. Zachęcam i smacznego życzę :) Ciasteczka podałam na talerzyku  AMBITION   . Ciasteczka podałam na talerzyku:  AMBITION .   Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru pół szklanki mielonych orzechów włoskich 1 cukier waniliowy ( z prawdziwą wanilią ) 1 jajko 20 dag masła lub margaryny ( najlepiej użyć masło

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania