szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1029/1736)

Orkiszowo-zytni chleb z siemieniem lnianym, na zakwasie 206

ciasto powinno potroić objętość. Z ciasta formujemy bochenek, u mnie był okrągły. Przekładamy go do koszyczka wysypanego mąką (lub durszlaka wyłożonego ściereczką obsypana mąką). Chleb powinien wyrastać ok. 45 minut. Nagrzewamy piekarnik z kamieniem do pizzy lub z blachą do 230 st.C. Na dnie pieca umieszczamy metalową miseczkę z wodą. Gdy chleb wyrośnie szybko przerzucamy go na rozgrzany kamień

Dzieje kuchennej Wiewióry
Włochy: Ravioli 168

Niestety pożarł swoją porcję tak szybko, że nie zdążyłam zrobić żadnego zdjęcia. Toteż podam Wam przepis, ale będziecie musieli zatrudnić wyobraźnię, by trzecim okiem ujrzeć jak smakowicie wyglądały. Ravioli na słodko i na wytrawnie 300 g maki 2 jajka 1 żółtko ciepła woda łyżka octu szczypta soli Wszystkie składniki zagnieść na elastyczne, zwarte ciasto i na 30 minut wstawić

Przepysznik - BLW i nie tylko
Oponki serowe 192

Szybkie w wykonaniu oponki serowe czyli donaty. Składniki: - 3 szklanki mąki - pól kilograma twarogu - 3 jajka - łyżeczka sody - 2 łyżki cukru - 3 łyżki śmietany - 1 łyżeczka spirytusu (opcjonalnie) - 1 litr oleju lub smalcu Wykonanie: Mąkę,cukier i sodę wymieszać dodać ser,śmietanę i spirytus zagnieść gładkie i jednolite ciasto. Na obficie posypanej mąką stolnicy przenosimy ciasto. Ciasto rozwałkować

magiczna kuchnia Kasi
Liebster Blog Award 244

Nominację do  Liebster Blog Award  otrzymałam od Angeliki prowadzącej blog  Radość z pieczenia  . Serdecznie dziękuję za tak miłe i niespodziewane wyróżnienie :) Z

Kuchcik gotuje
Wieloziarnisty chleb pszenno-żytni 205

będę się specjalnie rozwodził. Piszę szybko żeby zbyt wiele z programu nie stracić :) Powiem tylko, że ten chleb jest świetny, tak naprawdę więcej w nim ziaren niż samej mąki. A te ziarna fantastycznie chrupią. I jeszcze lepiej smakują. Naprawdę doskonały i zdrowy chleb. Ja tylko jeden drobny błąd w nim zrobiłem. Tę ilość ciasta zawsze dzielę na dwie foremki

Marder&Marder Manufacture
Tort Pavlova 205

Dziś moje urodziny :) Dopiero wróciliśmy z urlopu więc chyba nie zdążę przygotować tortu ale dla Was i tak mam przepis. Tort Pavlova przygotowałam 2 tygodnie temu

Mienta blog
Bułeczki drożdżowe nadziewane mięsem mielonym z kapustą kiszoną, papryką i pomidorem 195

policzyłam :) ale sporo i bardzo szybko znikały, bo są naprawdę pyszne! Tak na ciepło jak i na zimno. Świetna propozycja na drugie śniadanie do pracy i szkoły lub na rodzinną wycieczkę czy piknik ;) P.s. Lepienie bułeczek jest troszkę pracochłonne, dlatego dla bardziej leniwych proponuję wycinać większe koła. Można też zlepić jak calzone :) Składniki: Ciasto: 7 szkl. mąki pszennej + 2 łyżki

Kolorowy Przepisownik
Kotlet schabowy tradycyjny 186

A oto odsłona najpopularniejszego kotleta, co oznacza, że bardzo lubianego, ale prawda, że mimo popularności, zawsze mamy na niego apetyt? na takiego prosto z patelni, chrupkiego

kgwjanczewo
Lemon Curd z żółtek 220

Najczęściej spotyka się w babeczkach, ciastach, tartach, jednak jak już pisałam, spokojnie można go zastosować jako dodatek do sałat, ryb czy innych mięs. Istnieje duża dowolność do do przygotowywania tego musu. W zależności czy wolimy słodsze, czy bardziej kwaśne smaki, możemy dodać więcej lub mniej cukru. Naprawdę polecam wypróbować ponieważ jest to prosty, szybki i bardzo smaczny dodatek do wielu

Jedzeniomania
Czym zastąpić cukier w diecie? 231

gazowane kolorowe napoje batony ciasta chipsy dżemy i konfitury owocowe musli i płatki śniadaniowe  pieczywo typu: drożdżówki, rogaliki lub kajzerki  Dlaczego cukier jest nie zdrowy? Głównym powodem spożywania zbyt dużych ilościach cukru jest tycie. Największym sprzymierzeńcem nadwagi jest spożywanie produktów wymienionych powyżej. również biały cukier powoduje wzrost insuliny we krwi, która powoduje szybki wzrost energii, ale jednocześnie błyskawiczny

Truskawkowa Fiesta
Chleb żytni na zakwasie 232

Sposób "szybki": 250g  (do 300g jest OK) zakwasu żytniego 500g mąki żytniej chlebowej 400ml wody 1 łyżka soli Wszystkie składniki mieszamy w misce kilka minut. Muszą się dobrze połączyć, a masa powinna być dość gęsta, ale na tyle rzadka, by się wszystko dobrze mieszało. Jeśli mamy problem z wymieszaniem ciasta, dolewamy trochę więcej wody (konsystencja może być dość luźna

w mojej kuchni
"OWSIANKA" Z AMARANTUSA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM 324

Pożywne śniadanie to podstawa, bo w końcu trzeba skądś czerpać energię na użeranie się z profesorami i udawanie, że jednak nie śpi się i uważa na

W kuchni Karmel-itki
Fasolowa pasta 199

Fasola jest bogata źródłem białka, witamin (A, B, E, PP) i minerałów (wapń, magnez, cynk, fosfor, żelazo). Ma również właściwości zasadotwórcze, co przy naszej obecnej diecie

kgwjanczewo
Ciasteczka maślane 240

Szybkie, kruche idealne nie tylko na święta. Zrobicie je w kilka chwil a wieczór przed Wigilijny to idealny czas na ich zdobienie.Składniki :* 100g masła 82%* 2 łyżki cukru pudru * szklanka mąki pszennej* ziarenka z połowy laski wanilii * jajkoPrzygotowanie :Składniki zagnieść, odstawić do lodówki na pół godziny. Ciasto rozwałkować, można lekko podsypać mąką. Wycinać dowolne kształty. Układać

Magiczne Życie Marty
Ciasteczka maślane Tuiles 203

lekko pomoczyć łyżkę żeby rozsmarować ciasto na cienki krążek. Możemy część posypać płatkami migdałowymi. Wstawiamy blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 5-7 minut. Pieczemy aż brzegi lekko się zezłocą. 3. Ciepłe zdejmujemy z blachy i szybciutko układamy na wałku lub butelce, aby nabrały kształtu, jest na to tylko chwila, bo szybko robią się twarde.Smacznego źródło: Step

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania