Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przeglądając ostatnio moje zapasy w zamrażalce, natknęłam się na mrożone śliwki. Pomyślałam co by można było z
Marta GotujeJeśli nie masz czasu czekać aż drożdżowe ciasto na pizzę wyrośnie, jesteś głodny tu i teraz, masz alternatywę w postaci tego przepisu. Ciasto wyrabia się bardzo
DiteczZaczyna się niewinnie. Nikt inny tego nie widzi. Ale Ty już czujesz. Najpierw broda. Lekkie drżenie. Potem gardło. Ściska coraz mocniej. Później oddech. Trzeba szybko
KUCHARNIAKotlety z piersi z kurczaka są dość popularne w naszym kraju. Rzadko w którym domu nie jada się ich. Jest to prosta i dość szybka
Codzienna kuchnia niecodziennaDziś przedstawiam po raz kolejny moje ukochane mule, tym razem w stylu indyjskim. Niezwykle szybkie i łatwe w przygotowaniu przepyszne mule w aromatycznym, czerwonym sosie curry
karmelowyGino w mojej biblioteczce. Została przygotowana z myślą o osobach zabieganych i nie będących biegłymi w kuchni. Stawia na przepisy nieskomplikowane, tanie, z łatwo dostępnych składników. Idealne, aby przygotować szybką kolację po powrocie z pracy. Jak pisze Gino we wprowadzeniu: "... przy dzisiejszym tempie życia wciąż nie starcza nam czasu, ALE i tak musimy coś jeść. W tej książce pokażę(...)minut. Nie nadwyrężą one waszego budżetu przeznaczonego na posiłki i jednocześnie będą smakować wam, waszej rodzinie i przyjaciołom..." Kuchnia włoska według mnie świetnie nadaje się jako baza dla szybkich przepisów. Sama często eksperymentując w kuchni, gdy nie mam czasu na gotowanie, sięgam właśnie do jej tradycji. Według Gino jednak "gotowanie po włosku w 20 minut" ma nam się kojarzyć również
Chilli Czosnek i Oliwakuchni, i moja połówka, ostatnio stwierdziła, że pewnie dużo ludzi myśli, że to co robię to jakieś skomplikowane przepisy i techniki, a tak na prawdę każde danie powstaje bardzo szybko i co rusz odkrywamy nowe smaki. ważne aby się otworzyć i szukać nowych składników. Dlatego nie bój się gotować i eksperymentować! Od zawsze powtarzam, ze prosta kuchnia jest najlepsza(...)tego co mieli, trochę mąki, trochę pomidorów i sera i tak powstała pizza, makarony z wszelakimi dodatkami również. Dziś mam dla Was również bardzo prosty pomysł na obiad i równie pyszny! Proste szaszłyki z kurczaka, które urozmaiciłam dodając na szpadki świeżego ananasa, jako dodatki postawiłam na ryż jaśminowy, ale gotowany w mleku kokosowym i karmelizowaną kapustę pak czoi. Prosto
SMYKWKUCHNI(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z świeżej, białej kapusty to idealny dodatek do każdego obiadu. Poniżej znajdziecie prosty przepis na pyszną i domową surówkę, która z pewnością
Przepiski.plDomowy Majonez Light Obawiasz się dodatkowych kilogramów po świętach? Wybierasz szybko schudnąć czy po prostu nie przytyć podczas tegorocznych świąt?! Jeśli
IzaGotujeWołowina to absolutna klasyka kuchni polskiej, w natłoku fali burgerów i steków rodem z ameryki wystawiam środkowy palec na ten zalew obcej kultury. Mieszkańcy wielkich miast
Kuchnia PROzdrowotnapotrawę leczo. Może dlatego, że innej nazwy jeszcze nie wymyśliłam, a może po prostu jest to moja wariacja na ten temat i tyle. W każdym razie robi się je szybko, jest smaczne, pikantne i fajnie rozgrzewa. Ostatnio mam tyle pracy i wracam do domu tak zmęczona, że jeszcze bardziej cenię sobie takie błyskawiczne przepisy. Dlatego dziś... Leczo w trochę(...)musiałam szybciutko wymyślić, co mogę zrobić na obiad ze składników, które już mam (ponieważ nie chciało mi się biegać po sklepach, żeby kupić rzeczy do czegoś zupełnie innego), powstało właśnie to danie. Nie lubię w ostatniej chwili zmieniać planów, ale wyszło nieźle. Jest to potrawa bardzo prosta, dość szybka, a do tego jednogarnkowa. Mimo że będę tęsknić
Ratunku obiadMIĘSNE , DANIA Z DROBIU a także w zakładce WIELKANOC . Ale postanowiłam zrobić coś nowego, na taką szczególną okazję jaką są Święta Wielkanocne. Mam nadzieję, że ta propozycja na obiad spodoba się Wam i znajdzie się na niejednym świątecznym stole Składniki: 1 polędwica wieprzowa 1 kulka mozzarelli suszone pomidory (w oleju słonecznikowym(...)którym były pomidory), dodałam czosnek, przyprawiłam solą i pieprzem. Polędwicę posoliłam, oprószyłam pieprzem i rozsmarowałam na niej ziołową mieszankę. Na patelni rozgrzałam 1 łyżkę oleju. Przełożyłam polędwicę i obsmażyłam szybko z każdej strony. Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 °C. Polędwicę rozłożyłam na arkuszu srebrnej folii i ciasno zawinęłam. Przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do piekarnika
Kuchnia u Krysimłoda.. młodej nie dorówna ;) Postanowiłam, że zjemy ją na surowo. Jest tak delikatna, że nie miałam serca tej mojej pierwszej w tym roku gotować. Postanowiłam przygotować prostą i szybką surówkę, a przede wszystkim bardzo zdrową. Z olejem słonecznikowym od Oleje Świata , który w smaku jest jak świeże ziarna słonecznika, tego trzeba spróbować. :) Potrzebujemy główka młodej kapusty 2 marchewki(...)soli). Dodajemy resztę składników i mieszamy. Wstawiamy na 10 minut do lodówki, aby smaki mogły ze sobą zacząć współdziałać. Po tym czasie surówka może wieść pierwsze skrzypce podczas smacznego obiadu :) Skomentuj
MamaOskarkawkawiarence.pl Paluszki ziemniaczane z sosem ziołowo pomidorowym to doskonały obiad – elegancki i przy tym z tradycją. I plus najważniejszy – są po prostu przepyszne! Moje
W Kawiarenceinnych warzyw, które Wam pozostały z obiadu (brokuły, kalafior, szpinak), zamiast robić domowe tortille użyjecie gotowych – robienie tortilli to przyznam się najbardziej uciążliwy i pracochłonny etap przygotowanie tej potrawy, ale akurat nie miałam w domu gotowych a była niedziela, więc nie miałam wyjścia.. Możecie też nie zapiekać całości tylko szybko podsmażyć na patelni, żeby nabrały chrupkości. Więc
Cooking for Emily