Choć tegoroczna jesień dosłownie wysypała grzybami, ja niestety nie miałam okazji wybrać się do lasu. Ale… nie ma tego złego, co by na dobre nie
PysiaGotuje.plO cennych właściwościach szpinaku i dobrym wpływie na nasze zdrowie chyba nie trzeba nikomu przypominać. 🙂 W chwili obecnej szpinak świeży możemy kupić przez cały rok, jednak
PysiaGotuje.plPaździernik jest tym czasem, w którym wielu z nas zadaje sobie pytanie- co można zrobić z dyni? Ogrody, bazarki i sklepowe półki wręcz opływają pomarańczowym blaskiem
PysiaGotuje.plW obecnych czasach często słyszy się o zatruciach salmonellą, a nawet całych partiach jaj wycofywanych ze sprzedaży, gdyż istnieje ryzyko, że jaja są zarażone. Continue reading
PysiaGotuje.plCzym olej ryżowy zasłużył sobie na popularność w Japonii czy Indiach? Czego nie wiemy o jego zastosowaniach? Olej ryżowy powstaje z otrąb ryżowych, które są bogate
PysiaGotuje.plNie od dziś wiadomo, że muffinki są szybkim do zrobienia i przepysznym deserem, który przygotujemy w mgnieniu oka. Takie babeczki są również bardzo łatwe, dlatego ich
PysiaGotuje.plJeśli szukasz ciekawego pomysłu na dość nietypową i stosunkowo rzadko spotykaną zupę, to mam dla Ciebie świetną propozycję. Ostatnio w moim menu zawitała zupa szpinakowa z
PysiaGotuje.plKońcówka lata to nie tylko koniec wakacji, ale również rozpoczęcie sezonu śliwkowego. To właśnie z końcem sierpnia rozpoczyna się prawdziwe śliwkowe szaleństwo! Choć nieubłaganie zbliżamy się
PysiaGotuje.plCiasto drożdżowe bez wyrabiania w ostatnim czasie stało się moim ulubionym ciastem – jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo pyszne i
PysiaGotuje.plFasolka po bretońsku jest zdecydowanie jednym z tych dań, bez których kuchnia polska nie tyle by nie istniała, co nie byłaby taka sama. Przepisów na to
PysiaGotuje.plJesteś miłośnikiem serników i akurat naszła Cię ochota na to pyszne ciasto, jednak masz zbyt mało czasu na jego przygotowanie? Dziś przedstawię Ci alternatywną wersję sernika
PysiaGotuje.plBotwina to nic innego, jak młode korzenie i liście buraka ćwikłowego. Botwinkę możemy spotkać w sklepach w okresie wiosennym i wczesnym latem, gdyż sezon botwinkowy zaczyna
PysiaGotuje.plGazpacho jest to popularna zupa z pomidorów wywodząca się z Hiszpanii. W przeciwieństwie do naszej „królowej pomidorowej”, gazpacho nie wymaga gotowania, dzięki czemu idealnie
PysiaGotuje.plW Polsce przyjęło się, że spaghetti bolognese składa się jedynie z sosu pomidorowego z mięsem mielonym. Oryginalny przepis na spaghetti bolognese jednak, zawiera w sobie nie
PysiaGotuje.plPasta jajeczna jest chyba jedną z najbardziej popularnych past na kanapki. Domowa pasta jajeczna jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, a dodatkowo smakuje zdecydowanie
PysiaGotuje.pl