Zdaję sobie sprawę, że tym przepisem narażam się na oskarżenia o profanację. Ale ponieważ lubię eksperymenty i lubię dzielić się tymi udanymi, zdecydowałam się podjąć to
HealthyCreationsDzień dobry! Znamy się już trochę i dobrze wiecie, że uwielbiam celebrować poranki i śniadania. Przepis na dutch baby w różnych wersjach podawałam już Wam na
SMYKWKUCHNIZupa to danie, które gości na naszym stole niestety bardzo rzadko. A szkoda. Bardzo lubię zupy i to o każdej porze roku. Latem są to zdecydowanie
Życie ze smakiemJuż za kilka dni będzie amerykańskie święto Halloween. Jak wszystko co amerykańskie chętnie jest przez nas przyjmowane, tak więc wielu z was pewnie będzie straszyć, przebierać
Bernika - moj kulinarny pamietnikMam ogromną słabość do muli, szczególnie takich z dużą ilością sosiku, w którym można maczać sobie chrupiące pieczywo. Ostatnio udało mi się upolować mule w bardzo
karmelowyZawsze mam w lodówce jakieś warzywa, że o jogurcie już nie wspomnę ;-) dlatego często surówki doprawiam właśnie jogurtem, a nie majonezem. Po pierwsze tego drugiego najczęściej
Czary - gary w kuchniFASOLKA PO BRETOŃSKU Fasolkę po bretońsku przyrządzam głównie w okresie jesienno-zimowym. Wtedy najbardziej mam na nią ochotę, głównie dlatego, że jest syta i mocno rozgrzewa
Calzonella.comSkładniki: 3 papryki świeże (czerwona, żółta i pomarańczowa), 3 nieduże cebule, 250g pieczarek
W kuchni u MonikiZ braku czasu ostatnio nie mogę produkować wymyślnych i bardziej czasochłonnych dań. praca nad magisterką wrze bo koniec jest blisko! Zaczynają grzmieć mi nad głowa trąby
sierotka maRysia w kuchnigorzkiej czekolady (dobrego gatunku) 2 jajka 1 łyżka mąki Szczypta soli Sposób przygotowania: Zaczynamy od przygotowania foremek. Każdą dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką. Odstawiamy na bok. Samo ciasto szybko przygotujemy więc rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Całość mieszamy na gładką masę, bez grudek(...)piekarnika i odstawiamy na 2 minuty. Delikatnie wyciągamy z foremki na talerzyk. Możemy podawać z lodami lub bitą śmietaną. Artykuł Fondant czekoladowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneSama nie wiem czy polecić je Wam na śniadanie, obiad czy podwieczorek. Są tak dobre, że o każdej porze dnia smakują wyśmienicie i ręka aż świerzbi, by sięgnąć po kolejnego jak tylko ostatkiem wcześniejszego zamkniesz swoje usta. Racuchy drożdżowe... Kto ich nie lubi?! Dla mnie to smak dzieciństwa i bez bicia przyznaję, że do tej pory nie udało(...)najzwyklejsze zamówienie :) Ja dziś częstuję takimi z rabarbarem, wcześniej drobno posiekanym jednak to jakie wyjdą w dużej mierze zależy od tego jak je przygotujecie. Można w Tefal CC szybko, można w Tefal CC wolniej, a można i tradycyjnie. Pamiętajcie jednak o tym że drożdże lubią czas i ciepło. Nie poganiajcie w wyrastaniu i nie otwierajcie okien
Kuchnia w czekoladziekilkanaście minut coś mało kalorycznego. Też nie ukrywajmy - jak najdzie nas leń, to mrożona sprawdza się doskonale. Do tego dorzucić soczystą pierś z kurczaka w jakimś sosie i obiad dla dwojga gotowy. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mrożonych warzyw 0,5 l bulionu (z kury albo warzywny) łyżka świeżych listków rozmarynu łyżeczka musztardy francuskiej (ziarnistej(...)rozgrzaną oliwę kładziemy kurczaka - pamiętacie - nie ma temperatury, to nie ma koloru, jak nie ma koloru, to nie ma smaku. Posypujemy z każdej strony odrobiną soli i pieprzem. Po szybkim zrumienieniu kurczaka ściągamy go na talerz. Na patelnie wsypujemy siemię lniane, słonecznik, rozmaryn i musztardę oraz posypujemy mąką. Mieszamy, a jak wszystko zacznie delikatnie brązowieć wlewamy zachowany bulion (ważne
Right Behind The KitchenNiedziela! I zbędnych słów nie potrzeba. Jako dzisiejszy deser podczas rodzinnego obiadu na moim stole pojawi się tarta czekoladowa, a właściwie podwójnie czekoladowa tarta z bitą śmietaną. Słodycz do potęgi! Czego chcieć więcej? Chyba tylko pysznej świeżo parzonej kawy. i odpoczynku do poniedziałku i regeneracji sił. A siły mi się przydadzą, ponieważ rozpoczynam na studiach nowy semestr. Poza tym, dodatkowych(...)śmietany 150 g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Na blat przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, płatki owsiane – mieszamy. Usypujemy kopiec i wbijamy jajko. Dodajemy kawałki masła i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto zawijamy w folię i wstawiamy na około 30 minut do lodówki. W tym czasie do rondelka wlewamy śmietankę, wrzucamy masło, a gdy ono się rozpuści
Słodkie Przyjemnościdodatkiem ziemniaków. Dziś mam dla Was przepis na tę pierwszą wersję , którą śmiało można przyrządzić w domu za ułamek ceny sklepowej. Faszerowana warzywami jest świetnym pomysłem na zdrowy obiad lub też przekąskę w pracy. Mięsożercy śmiało mogą wzbogacić ją o dodatek kurczaka czy też mielonego mięsa. Jak ją zrobić? Zobaczcie! SKŁADNIKI : ( 8 szt ) * mąka pszenna – 2 szkl * gorąca woda(...)kawałku , formujemy kulki , rozwałkowujemy na cienkie placki. Smażymy na suchej patelni na średnik ogniu po kilka minut , przewracając. Po usmażeniu przykrywamy talerzem , lub odrazu faszerujemy , gdyż tortilla bardzo szybko robi się sucha. WARZYWA : Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy drobno posiekaną cebule , złocimy. Dodajemy warzywa pokrojone w słupki , doprawiamy do smaku i na wolnym ogniu dusimy do miękkości. CAŁOŚĆ
Ostra na Słodkoobiad. My z tatą musimy wyjechać - mówiła do mnie mama, gdy miałam raptem 12 lat. Nie oburzałam się, wręcz przeciwnie, puchłam z dumy, że tak ufa moim zdolnościom kulinarnym. Przecież podczas nieobecności mamy musiałam nakarmić nie tylko siebie, ale też dwóch młodszych braci. - No chłopaki, dzisiaj będzie Wasze ulubione danie! - mówiłam im wtedy. Staszka poznałam na wiejskiej zabawie. Szybko
W kuchni Karmel-itki