Prosta a zarazem efektowna sałatka, idealna na upalne dni. A w dodatku pełna witamin. Szybka przystawka lub przekąska dla zagonionych mam, polecam! Przygotowanie 15 minut Dla 4 osób 2 melony 2 awokado 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 cytryna 100 g sałaty (np. strzępiastej lub innej) Melony przekrój na pół i usuń pestki. Pokrój na ćwiartki i obierz
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaNaprawde zachęcam do jedzenia ryb. Na blogu ukazał się już przepis z wędzoną makrelą ( sałatka z wędzonej makreli) , ale dobrych ryb nigdy dość. Dziś szybka i praktyczna pasta z makreli. Polecam :) Pasta z wędzonej makreli Składniki: 1 wędzona makrela 2 ogórki konserwowe/kiszone 1 mała cebula koprek/natka pietruszki 1 łyzka majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz
Smaki NataliiIndyk nie musi być nudny! Lekkie danie na upalne dni. Przygotuj: 500g. piersi z indyka Czosnek Świeży rozmaryn Ser halloumi Sałata – taka jak lubimy Śmietana do
MarcinChefurodzinowe przyjęcie będzie długo wspominane przez przyjaciół Waszej pociechy. Pizza to także dobre rozwiązanie na spotkania w gronie znajomych. Robi się szybko i każdy chętnie ją pałaszuje. Do tego możecie podać sałatkę, koreczki, a w wersji dla najmłodszych kolorowe kanapki i również sałateczki. Od Agi R. - filolożki, która robi najlepsze rogale pod słońcem, dostałam przepis na ciasto
Kuchnia smaków1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 torebka ryżu (100 g) 3 jaja na ugotowane twardo 10 małych ogórków konserwowych z chili (lub dwa zwykłe) 1
peggiwkuchniZbliża się Wielkanoc i z tej okazji postanowiłam przygotować dla Was kilka przepisów, które będziecie mogli wykorzystywać do zorganizowania wielkanocnej biesiady. Przepisów na wielkanocne potrawy możecie
Codzienne GotowanieZaproponuję dziś sałatkę z ryżem i paluszkami krabowymi. Jest to bardzo proste, szybkie i smaczne danie. Czytaj więcej
Ana Mari's worldDziś w ramach wspólnego gotowania postanowiłyśmy przygotować danie ze szparagami. Początkowo chciałam zaprezentować zupę i choć była bardzo smaczna, to niestety niezbyt fotogeniczna. Dlatego też postanowiłam
Codzienne GotowanieDziś razem z Malwiną postanowiłyśmy przygotowałyśmy sałatkę ziemniaczaną z dodatkiem szparagów, jajek i cebuli z jednego przepisu . Sałatka okazała się bardzo smaczna i idealnie nadaje
Codzienne Gotowanieniewiedzenia co mam zrobić jako dodatek do obiadu". A szkoda, bo kapusta pekińska jest przepyszna, i można z niej wyczarować naprawdę wiele. Chociażby sałatkę z ananasem i rodzynkami z sosem chrzanowym. Pysznie i szybko. Składniki: mała do średniej kapusta pekińska puszka ananasa garść rodzynek pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego czubata łyżka startego chrzanu świeżo
na moim stole...Sałatka meksykańska Bez dwóch zdań sałatka imprezowa. Na bogato. Dużo różnych smaków, świetnie się równoważy. Szybka, prosta w wykonaniu, a smak i wygląd nieziemski. Polecam. Składniki: 250 g sera starkowanego sera żółtego 4-5 ogórków konserwowych pociętych w kosteczkę 2 puszki kukurydzy puszka fasoli czerwonej puszka ananasa duża czerwona papryka pocięta w kosteczkę 2 małe czerwone poszatkowane cebulki mały
na moim stole...dość, że smaczna to jeszcze bardzo zdrowa. Można ją jeść jako dodatek do obiadu, w sałatkach, czy np jako główny składnik placuszków, które znikną tak szybko, że nie zorientujemy się, że jeszcze byśmy ich posmakowali. Z racji tego, że nie mogłam zdecydować się na to, czy wolę kaszę jaglaną w wersji na słono, czy na słodko zrobiłam
ChilliJemyapiekanka ziemniaczana z kolorową cukinią i frankfurterkami wołowymi . Szybka, smaczna i tania porcja obiadowa lub kolacja, podana z sałatką z gotowanych rzodkiewek i szczypiorku. Ziemniaki mają dużo witaminy C (nawet więcej od jabłek), więc warto o nich pamiętać wiosną. Czas przygotowania: 30 minut Porcje: 5 Składniki: 500 g mączystych ziemniaków, 5 kiełbasek frenkfurterek wołowych lub wieprzowych
SzczyptaSmaQPrzepis na szybki domowy majonez o gęstej, kremowej konsystencji. Świetny dodatek do sałatek, różnego rodzaju past i kanapek. Składniki: 1 jajko łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki soku z cytryny lub octu winnego szczypta białego pieprzu 1/2 łyżeczki soli szklanka oleju z pestek winogron lub słonecznikowego Do wysokiego naczynia wbić jajko. Dodać musztardę, sól, pieprz i sok z cytryny. Zmiksować blenderem
wyzwania kuchenneIdealna na obiad lub ciepłą kolację, szybka i pożywna dla osób nie liczących kalori, bo choć sałatką się zwie, ma ich jednak trochę w swoim składzie. Mimo wszystko polecam, bo napawdę jest pyszna. Składniki na 2 porcje: 8 cienkich plastrów wędzonego surowego boczku 2 jajka ugotowane na twardo 2 średnie pomidory 1/2 główki sałaty rzymskiej kilka gałązek świeżego tymianku
Gosia gotuje