Schab po węgiersku – wędlina na kanapki

Schab po węgiersku – wędlina na kanapki

Schab po węgiersku – wędlina na kanapki

Schab po węgiersku – wędlina na kanapki     Składniki: ok 2 kg schabu bez kości 45 g soli peklowej (lub soli himalajskiej) 4 ząbki czosnku 4 łyżki ostrej mielonej papryki 2 łyżki słodkiej papryki 1 łyżka cukru sznurek lub siatka wędliniarska około 2 litry wody – z kranu 1 łyżka oleju       *** Schab myjemy, osuszamy i obcinamy ze wszystkich błon i tłuszczy *** *** Do garnka wlewamy wodę. W wodzie rozpuszczamy sól, wrzucamy przeciśnięte ząbki czosnku, dodajemy cukier i 3 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

schab, mięso, kanapki, obiad, mielone, bez pieczenia, sałatka, sałatki, przekąski, szynka, przystawki, przekąska, danie jednogarnkowe, dania mięsne, wielkanoc, boże narodzenie, szybki obiad, obiad na szybko, sałatka imprezowa, pieczeń z szynki, pieczona szynka, mięsa pieczone, sałatka z szynką, szybkie sałatki, szybka sałatka, sałatka do obiadu, lekkie sałatki, mięso mielone

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.