szybka babka - 1821 przepisów (strona:52/122)

Babka mocno czekoladowa 146

Bardzo mocno czekoladowa babka, zadowoli wszystkie osoby będące miłośnikami czekoladowych wypieków. Puszysta i delikatnie wilgotna w środku, o głębokim czekoladowym kolorze. Z zewnątrz obsypana cukrem pudrem

Kuchcik gotuje
Babka limonkowa (bez miksera) 151

Uwielbiam piec babki. Dziś zapraszam Was na babkę limonkową. Przygotowanie jej jest naprawdę proste i nie wymaga użycia miksera, wystarczy drewniana łyżka A co jest atutem

Słodkie okruszki
Babka z majonezem 141

O babce z majonezem słyszałam już dawno i od dawna miałam ochotę ją upiec. W sumie to nie wiem dlaczego dopiero niedawno zdecydowałam się na to

Czary - gary w kuchni
Muffiny z herbatą Matcha 123

Herbata Matcha dodana do wypieków nadaje im nie tylko wspaniały kolor, ale również cudowny smak i aromat. Do celów kulinarnych w zupełności wystarczy Matcha taka w

Kuchcik gotuje
Jajka faszerowane z tuńczykiem 202

zadumy, przemijania i refleksji nad śmiercią. Ale jest to także czas świąteczny, kiedy spotykamy się z najbliższymi i świętujemy. Na stole są babki, serniki, jajka i wiele innych pyszności. Dziś chciałabym Wam przedstawić prosty i szybki przepis na Jajka faszerowane z tuńczykiem. Wystarczy raptem 20-25 minut i danie gotowe :D POLECAM!  Jajka faszerowane z tuńczykiem 6 jajek

Gotuję Testuję
BABKA Z CUKINIĄ 190

Wilgotna babka kakaowa z dodatkiem cukinii. Idealna do niedzielnej kawki, łatwa i szybka w wykonaniu. SKŁADNIKI 1 i 1/4 szkl. mąki tortowej, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 płaska łyżeczka cynamonu, 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej, ¾ szkl. cukru, 2 jajka, 80 g rozpuszczonego masła, 1 pełna szklanka cukinii startej na grubych oczkach Dodatkowo:  polewa, posypka maczek(...)użyłam silikonowej formy, którą możecie zakupić  TU .  Pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce , polewamy polewą. Polecam Wam formę silikonową, której użyłam do pieczenia babki. Ciasto doskonale się w niej piecze i nie przywiera oraz ma piękny kształt. Na stronie CUKIETERII jest ogromny wybór form o różnych kształtach  i wymiarach

słodki bratek
Babka makowa z białą czekoladą 421

trafi się zakalec, ale nie ma co się zrażać, trzeba szukać dalej ;) A tak już całkiem serio to mam świetny przepis na makową babkę, który pochodzi ze strony Śladami Słodkiej Babeczki . Robi się bardzo szybko, jest puszysta i mięciutka, ale ma jeden minus... znika błyskawicznie! :D Przepis na formę o średnicy 24cm. (moja foremka jest malutka średnica 16cm, więc(...)wymieszaną mąkę z makiem i miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy ją do reszty utartych składników i delikatnie mieszamy łyżką. Formę na babkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną.  Masę przekładamy do formy, wyrównujemy i pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika

Czerwona Porzeczka
cytrynowa babka na serku homogenizowanym 227

niesamowity smak i aromat! Jest również wyjątkowo wilgotna, choć nadal puszysta no i długo utrzymuje świeżość. Przygotowuje się ją łatwo i szybko; blaszkę wkłada się do zimnego piekarnia; ciasto piecze bez termoobiegu. Zdecydowanie warto dodać tę babkę do listy świątecznych wypieków. składniki: 4 jaja 3/4 szkl cukru szczypta soli skórka i sok z cytryny łyżeczka ekstraktu z wanilii

6niebo
Babka cytrynowa 109

kogo: dla fanów babek dla szukających przepisu na ciasto z orzeźwiającym posmakiem dla lubiących szybkie i łatwe przepisy Składniki na ciasto: 4 jajka szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 200g roztopionego masła starta skórka z jednej cytryny kilka kropel olejku cytrynowego lub łyżeczka ekstraktu cytrynowego sok wyciśnięty z połowy cytryny opakowanie cukru waniliowego (16g), przepis(...)startą skórką (cytrynę należy sparzyć zanim otrze się skórkę). Wszystko starannie wymieszać.  Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Babkę można upiec zarówno w formie z kominkiem jak i w keksówce.  Piec 30 minut w temperaturze 160 stopni, a następnie 15 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto jest upieczone

Mania Wypiekania
Idealna babka mojej Mamy. Z historią w tle 200

wróćmy do moich ulubionych wielkanocnych wypieków (serniki piekę i zjadam przez cały rok, więc się nie liczą). Tym razem zabrałam się za babkę mojej Mamy, która podobno miała nie wyjść, a udała się jak ta lala . Z babką tą wiążę się cała długa historia. Otóż, jeszcze w podstawówce, Mama upiekła mi taką do szkoły. Z podwójnej porcji, żeby dla nikogo(...)delikatnie cytrynowa i lekko wilgotna. Babka idealna, nie było co do tego najmniejszych wątpliwości. Niestety, okazało się, że to były ostatnie wielkie chwile tejże babki. Od tamtej chwili ani razu się nie udała - a to zakalec, a to za sucha, a to w ogóle nie wiadomo co... Po kilkunastu próbach Mama porzuciła marzenia o babce idealnej, nawet nie zerkała

Pożeraczka, czyli raz adobrze
TWAROGOWA BABKA Z CYTRYNOWĄ NUTĄ 115

piękny cytrynowy zapach, który roznosi się po całym domu podczas pieczenia. W smaku również dominuje cytryna, ale czuć też delikatny serowy posmak. Babka jest naprawdę przepyszna! Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu. Jest bardzo szybka i prosta w wykonaniu, tylko musi być spełniony jeden warunek - wszystkie produkty muszę mieć temperaturę pokojową (tj. masło, twaróg oraz jajka). Składniki: 200 g masła(...)Ciasto przenosimy do formy z kominem, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą, wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 55-60 min. Studzimy w foremce. Wystudzoną babkę wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem. Rada: Wszystkie produkty muszą mieć temperaturę pokojową, dotyczy to masła, twarogu oraz jajek

Kuchnia MagdaLeny
TWAROGOWA BABKA Z CYTRYNOWĄ NUTĄ 115

piękny cytrynowy zapach, który roznosi się po całym domu podczas pieczenia. W smaku również dominuje cytryna, ale czuć też delikatny serowy posmak. Babka jest naprawdę przepyszna! Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu. Jest bardzo szybka i prosta w wykonaniu, tylko musi być spełniony jeden warunek - wszystkie produkty muszę mieć temperaturę pokojową (tj. masło, twaróg oraz jajka). Składniki: 200 g masła(...)Ciasto przenosimy do formy z kominem, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą, wyrównujemy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 55-60 min. Studzimy w foremce. Wystudzoną babkę wyjmujemy z formy i posypujemy cukrem pudrem. Rada: Wszystkie produkty muszą mieć temperaturę pokojową, dotyczy to masła, twarogu oraz jajek

Kuchnia MagdaLeny
BABKA NA OLEJKU - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 193

Takie babki na olejku moja mama piekła w każdą sobotę.Jest to ciasto które można było szybko utrzeć w makutrze, gdy goście pukali już do drzwi.Właśnie to ciasto najmilej wspominam z dzieciństwa.W tamtych czasach nie piekło się się przepysznych , kremowych tortów,szczytem wypieków naszych mam było upieczenie takich " babek" na olejku .Dla dzieciaków  to każda sobota

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Babka cytrynowa z malinami i białą czekoladą 159

Za oknem już powoli robi się jesiennie, więc polecam Wam szybkie ciasto cytrynowe z malinami, ostatni powiew lata :) Do przygotowania ciasta użyłam gotowego ciasta "Kętrzyński

Ana Mari's world