Tradycyjne pierogi z serem i ziemniakami. Ja akurat wolę ze szpinakiem czy kapustą i grzybami , ale ruskie dla rodziny też robię. Nie każdy lubi odsmażane pierogi, a potrzebuję przygotować obiad wcześniej, wtedy polecam obgotować pierogi w osolonym wrzątku. Przełożyć do naczynia do zapiekania , dodać cebulkę i akurat chwilę przed podaniem podgrzać. Są wtedy ciepłe i można spokojnie podawać na stół
Magiczne Życie Martyoraz różnymi szpargałami potrzebnymi do zdjęć na blog. KOSMETYK Znowu zapach i to ten urodzinowy czyli Mexx Pure. Jest delikatny, wiosenny. Taki idealny dla mnie. SKŁADNIK Szpinak do makaronu, sałatek, niezastąpiony w koktajlach wiosennych oraz idealny do nadziewania dosłownie wszystkiego. Uwielbiam! zdjęcia pochodzą z Google grafika
Magiczne Życie Martywykonaniu tego hmm... dania? bardziej przekąski, zmienicie zdanie :) Też nie przepadałam za brukselką, ale moje grymaszenie bardziej opierało się na tym, że co zielone to niesmaczne (podobnie było ze szpinakiem :) ). Dopóki nie spróbowałam, uważałam że jest ohydna :P Na szczęście zmieniłam zdanie i coraz częściej po nią sięgam :) Przepis pochodzi z książki Ruth Reichl "Czosnek i szafiry czyli sekretne
Pora coś zjeśćkażdej z nich widzicie tęczę, która też się pojawia wśród świątecznych motywów. Babeczki polecam nie tylko na to święto, również jest to bardzo dobry sposób na... przemycenie szpinaku, jeśli go ktoś nie lubi! Przepis znalazłam u Gosi z Trochę innej cukierni . Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćWitam Was! Bzy już zakwitły i pięknie pachną. Konwalie powoli je doganiają i już otwierają swoje piękne białe kwiaty. W warzywniakach botwinka, szpinak, szparagi i ... rabarbar! Rabarbar, który kojarzymy z dzieciństwem, z wizytami u babci, która robiła pyszne ciasto drożdżowe, właśnie z jego dodatkiem oraz z kruszonką, która jako pierwsza znikała z ciasta. Pamiętam jak ją skubałam, jak wybierałam kawałki
Pora coś zjeśćJakiś czas temu pokazywałam ją Wam na facebooku i całkiem o niej zapomniałam! A nie można zapominać o tak fajnym i smacznym wypieku. To już druga, po tej ze szpinakiem , długo wyrastająca ciabatta, więc pamiętajcie, iż potrzebuje przeszło 8 godzin! Gwarantuję Wam, że warto ;-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćDzień dobry! Dzisiaj mam dla Was post o tym jak przygotować idealne jajko w koszulce . Takie, które będzie estetycznie wyglądać i przygotujecie je w bardzo szybki
Pora coś zjeśćDzień dobry! Na targowych straganach coraz więcej nowalijek. Świeże rzodkiewki, botwinka, szpinak. Wszystko wygląda tak wiosennie i kolorowo. Nie sposób się oprzeć, prawda? Dlatego też dzisiaj przedstawiam Wam bardzo prosty pomysł na sałatkę czy to na śniadanie czy inny posiłek w ciągu dnia. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu
Pora coś zjeśćKURCZAKA DANIA Z WIEPRZOWINY DANIA Z WOŁOWINY DANIA RYBNE DANIA Z MAKARONEM DANIA Z RYŻEM Roladki schabowe z serem Cheddar Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą Conchiglioni (muszle) ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym Post Obiad. Przepisy na obiad. Co na obiad? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemłodą włoszczyzną. Tarta z kozim serem na spodzie z krupczatki z kurkami i młodą włoszczyzną. Pstrąg z bobem, chorizo i pieczonymi pomidorami. Zupa rybna ze szpinakiem i palonymi pomidorami oraz ośmiorniczkami. Przepiórki z nektarynkami, rozmarynem i masłem. Domowy makaron z warzywami sezonowymi. Owoce leśne z zabayone. Poszłam na całość i wzięłam się za przepiórki. Przed rozpoczęciem uzgodniliśmy
W kuchni Karmel-itkiwszystkim odpowiadają. Są takie przyprawy, które o zawrót głowy przyprawiają. Bądź o mdłości. Są takie smaki, których unikamy. Najczęściej ich nie znamy. To jak z dziećmi - nie lubią szpinaku, pomidorów, innych warzyw czy potraw, póki nie skosztują. "Nie znoszę krewetek". "Dlaczego?". Bo nie znam. Krewetki już poznałam i się od razu w nich "zakochałam". Niestety tylko ja, w moim domu
W kuchni Karmel-itkiwłasne oczy to, co się widzi na co dzień w telewizji. Teraz mój blog z powrotem będzie w 100% kulinarny :) A już niedługo przepis na drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą, zapraszam
Zgrabne Gotowaniemnie urzekły, czasami coś dorzucę od siebie, czasami wymyślę coś sama. Zasada panuje tylko taka :szybko, smacznie i niedrogo! Sałatka świetnie komponowała się w zestawieniu z Lazania ze szpinakiem, cukinią i serem camembert . Składniki: 1 kulka sera mozzarella kilka pomidorków koktajlowych (cherry) mały pęczek bazylii oliwa extra vergine sól pieprz Wykonanie: Ser mozzarella pokroić w plasterki, pomidorki
Blondynka Gotujebył tylko delikatnie skropiony olejem rzepakowym, czyli dla tych co liczą kalorie idealny. Rybę podałam na Ziemniaczkach Niedźwiedzich z sałatką, której większość składników pochodzi z moich balkonowych zbiorów (szpinak, mix sałat, szczypior, mięta pomarańczowa, ogórek, pomidor i olej z pestek dyni). Jeśli chcecie wiedzieć co w tym roku mam na balkonie, zapraszam na fan page bloga na portalu Facebook :) Smażenie
Blondynka Gotuje