szpinak - 15265 przepisów (strona:867/1018)

STROMBOLI 251

Dzisiaj zapraszam Was na moje kulinarne wspomnienie z amerykanskich wakacji Panie , Panowie - kuchnia wloska a w roli glownej STROMBOLI Przyszykowalam ciasto jak do pizzy Usmazylam piersi z kurzczaka, przygotowalam szpinak, podsmazylam pieczarki, ser starty mozzarella, brie oraz zblanszowalam brokuly. Wylozylam to na rozwalkowany prostokat ciasta, posmarowany pasta z pomidorow. Zrolowalam. Drugie Stromboli przygotowalam z miesa mielonego z cebulka

Smaki Edyty
Marynowana wolowina z warzywami-marinated beef with veg 238

woka nalewamy 2 lyzki oleju sezamowego- smazymy 3 marchewki pokrojone w paski, brokuly I fasolke- 2 min. Dodajemy 150 ml rosolu wolowego - gotujemy 1 min. Wrzucamy wolowine, szpinak 200 gr, I miksture z 1 lyzki maki ziemniaczanej z 1-2 lyzkami sosu sojowego. Gotujemy do zagotowania. Podajemy z ryzem lub noodlami. Smacznego

Smaki Edyty
Pierożki z sosem grzybowym 203

samym mięsem, z mięsem i warzywami , z mięsem i kaszami , z mięsem i otrębami , cebulką czy kiszoną kapustą . Różne jest też ciasto na pierogi- parzone , z jajkami , z przyprawami, szpinakiem , buraczkowe itp. Podaję pierożki gotowane , smażone , odsmażane. Robię też pierożki z różnego rodzaju sosami. Tym razem będą to pierożki z mięsem gotowanego kurczaka w sosie grzybowym. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Szczawiowa z panierowanym jajkiem 225

gebackenem Ei na stronie Essen &Trinke ).Tam co prawda chodziło o jajka gotowane w skorupkach i potem po panierowaniu smażone w głębokim tłuszczu , a zupa gotowana była ze szpinaku , ziemniaków i szalotki z imbirem. Ale co to w końcu za różnica - ważny był pomysł na podanie jajka na twardo w panierce. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LIPIEC 2013 152

Małe podsumowanie LIPCA na moim blogu : 15 lubisiów FB 21 obserwujących 41 postów 3390 wyświetleń najpopularniejsze posty : Arbuzowe slushy    Zimna kawa bananowa    Roladki drobiowe ze szpinakiem    Dziękuję

Magiczne Życie Marty
25 października ŚWIATOWY DZIEŃ MAKARONU 221

przede wszystkim ucztują i cieszą się jej smakiem. Łazanki z kiszoną kapustą   Makaron z duszonym schabem   Makaron inaczej - łazanki    Makaron z kurczakiem   Makaron ze szpinakiem    Spaghetti Bolognese

Magiczne Życie Marty
Drożdżowe pierogi z pieczarkami 239

Klasyczne pierogi lubię tylko z kapustą i grzybami , ewentualnie nie pogardzę także tymi ze szpinakiem. Tym razem jednak poszalałam znowu z drożdżowym ciastem i tak oto powstały pyszne pieczone pierogi z pieczarkami. Zapraszam ! Gorąco polecam te pierogi na Wigilię.    Składniki : * 1/4 kostki drożdży * szklanka ciepłego mleka * łyżka cukru * pół kg mąki pszennej * białko jajka * olej rzepakowy * szczypta soli

Magiczne Życie Marty
Pierogi ruskie 146

Tradycyjne pierogi z serem i ziemniakami. Ja akurat wolę ze szpinakiem czy kapustą i grzybami , ale ruskie dla rodziny też robię. Nie każdy lubi odsmażane pierogi, a potrzebuję przygotować obiad wcześniej, wtedy polecam obgotować pierogi w osolonym wrzątku. Przełożyć do naczynia do zapiekania , dodać cebulkę i akurat chwilę przed podaniem podgrzać. Są wtedy ciepłe i można spokojnie podawać na stół

Magiczne Życie Marty
Ulubieńcy miesiąca MARZEC 164

oraz różnymi szpargałami potrzebnymi do zdjęć na blog.  KOSMETYK Znowu zapach i to ten urodzinowy czyli Mexx Pure. Jest delikatny, wiosenny. Taki idealny dla mnie. SKŁADNIK Szpinak do makaronu, sałatek, niezastąpiony w koktajlach wiosennych oraz idealny do nadziewania dosłownie wszystkiego. Uwielbiam!  zdjęcia pochodzą z Google grafika

Magiczne Życie Marty
Pieczona brukselka 181

wykonaniu tego hmm... dania? bardziej przekąski, zmienicie zdanie :) Też nie przepadałam za brukselką, ale moje grymaszenie bardziej opierało się na tym, że co zielone to niesmaczne (podobnie było ze szpinakiem :) ). Dopóki nie spróbowałam, uważałam że jest ohydna :P Na szczęście zmieniłam zdanie i coraz częściej po nią sięgam :) Przepis pochodzi z książki Ruth Reichl "Czosnek i szafiry czyli sekretne

Pora coś zjeść
Zielone babeczki szpinakowe na Św. Patryka 170

każdej z nich widzicie tęczę, która też się pojawia wśród świątecznych motywów. Babeczki polecam nie tylko na to święto, również jest to bardzo dobry sposób na... przemycenie szpinaku, jeśli go ktoś nie lubi! Przepis znalazłam u Gosi z Trochę innej cukierni . Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Drożdżówki z rabarbarem i razową kruszonką 198

Witam Was! Bzy już zakwitły i pięknie pachną. Konwalie powoli je doganiają i już otwierają swoje piękne białe kwiaty. W warzywniakach botwinka, szpinak, szparagi i ... rabarbar! Rabarbar, który kojarzymy z dzieciństwem, z wizytami u babci, która robiła pyszne ciasto drożdżowe, właśnie z jego dodatkiem oraz z kruszonką, która jako pierwsza znikała z ciasta. Pamiętam jak ją skubałam, jak wybierałam kawałki

Pora coś zjeść
Ciabatta z suszonymi pomidorami 186

Jakiś czas temu pokazywałam ją Wam na facebooku i całkiem o niej zapomniałam! A nie można zapominać o tak fajnym i smacznym wypieku. To już druga, po tej ze szpinakiem , długo wyrastająca ciabatta, więc pamiętajcie, iż potrzebuje przeszło 8 godzin! Gwarantuję Wam, że warto ;-). Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Jak przygotować idealne jajko w koszulce? 189

Dzień dobry! Dzisiaj mam dla Was post o tym jak przygotować idealne jajko w koszulce . Takie, które będzie estetycznie wyglądać i przygotujecie je w bardzo szybki

Pora coś zjeść
Wiosenna sałatka 258

Dzień dobry! Na targowych straganach coraz więcej nowalijek. Świeże rzodkiewki, botwinka, szpinak. Wszystko wygląda tak wiosennie i kolorowo. Nie sposób się oprzeć, prawda? Dlatego też dzisiaj przedstawiam Wam bardzo prosty pomysł na sałatkę czy to na śniadanie czy inny posiłek w ciągu dnia. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu

Pora coś zjeść