szpinak - 15265 przepisów (strona:763/1018)

Śniadanie w "Chwila moment" w Gdyni 151

szakszukę z 2 jajkami, ciecierzycą, cukinią, selerem naciowym i śmietaną, apetycznie zapiekaną na patelni - 19 zł bajgla z pastą tuńczykową jajka po bendedyktyńsku - dwa jajka z brioszką, szynką, świeżym szpinakiem i sosem holenderskim - 17 zł Portobello - kiełbaski, 2 paski grillowanego boczku, 2 sadzone jajka, pieczonym pomidor - 19 zł Do każdego śniadania dostałyśmy koszyk smacznego pieczywa. jedna z koleżanek zamawia jako

Kulinarne przygody Gatity
Makaron z kiełbasą myśliwską w sosie śmietanowo-koperkowym 261

też cieszą oczy. Spróbujcie mojego prostego makaronu z kiełbasą myśliwską w sosie śmietanowo-koperkowym. Składniki: 2 garście makaronu – u mnie kokardki z mąki durum z dodatkiem pomidora i szpinaku Makarony Babuni EkoMak 2 małe kiełbaski myśliwskie 1/2 cebuli około 2 łyżki oleju sól i pieprz do smaku około 2 łyżki posiekanego koperku śmietana 18% Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie

Słodkie okruszki
Łosoś w cieście francuskim 132

stopni. Ciasto francuskie pokroić w prostokąty lub kwadraty. Na każdym ułożyć rybę, zakleić, posmarować żółtkiem. Piec ok 20-25 minut do zarumienienia. Podawać z rukolą, mieszanką sałat lub świeżym szpinakiem. Pysznie komponują się też z frytkami. Smacznego

Trufelkowo
Mini ciasta dyniowe bez glutenu 154

się odnaleźć i żyć. Ale dynia to nadal moje ulubione jesienne warzywo. Jest tak wszechstronne, można z niej wyczarować czekoladowo-dyniowe muffinki jak i TAKIE spaghetti z boczkiem i szpinakiem (coś we włoskich klimatach). Ale wracamy do pzepisu i mąki kasztanowej bo nadal mam jej dużoooo Te ciasta dyniowe to mega prosty i szybki przepis , a do tego Sylwia stwierdziła

PaleoLife
Makaron z szynką w drobiowo-koperkowym sosie. Obiad w kilka chwil. 208

szynki około 3 łyżki posiekanego koperku 1 szklanka drobiowego bulionu (, czyli 1/3 szklanki koncentratu bulionu drobiowego Krakus + 2/3 szklanki wody) 2 garście makaronu – u mnie kolorowe penne ze szpinakiem 1/2 cebuli pieprz do smaku 1 łyżka oleju 2 łyżki mąki ziemniaczanej + 1/2 szklanki wody Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojoną

Słodkie okruszki
Makaron z groszkiem 171

żeby użyć groszku świeżego lub mrożonego, a nie tego z puszki – różnią się smakiem i teksturą. Inne szybkie dania obiadowe Polecam Wam ryż z cukinią , kasza jaglana ze szpinakiem oraz kasza jęczmienna z grzybami . Różnorodność składników, ale jedno jest niezmienne dla każdego przepisu… prostota i rewelacyjny smak! Artykuł Makaron z groszkiem pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Otrębianka na wodzie kokosowej z pistacjami i proszkiem z liści Moringa (na słono lub słodko) + opis składników 134

więcej witamina C niż w 100g pomarańczy 17 x wapnia niż w 100g mleka 15 x potasu niż w 100g banana 25 x żelaza niż w 100g szpinaku 9 x białka niż w 100g jogurtu Spożywanie liści Moringa: - zwiększa poziom energii     - poprawia trawienie     - poprawia działanie systemu odpornościowego     - poprawia nastrój

Di gotuje
Śniadanie do szkoły 304

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tartaletki z ciasta francuskiego z ricottą i cukinią Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielony koktajl z kokosem Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi

Moja smaczna kuchnia
PSTRĄG ŁOSOSIOWY Z SOSEM KURKOWYM - TEST PATELNI BALLARINI KONKURS 132

Rybę przewrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 3-4 minuty. Usmażoną rybę wyłożyć na talerz i polać przygotowanym sosem kurkowym. Jako dodatków do swojego dania użyłam świeżych liści szpinaku i pieczonych ziemniaków. A teraz słów kilka o tym co będzie niezbędne do przygotowania tego dania. Z pewnością większość z Was, nie raz walczyła z rybą, która przywierała do patelni

Kuchnia w opałach
DOMOWA PIZZA Z DOMOWYM SOSEM POMIDROWYM 171

pieprz do smaku 2 łyżki majeranku i bazyli 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki oleju rzepakowego Dodatkowo Salami Ser tarty żółty Ser pleśniowy 1 /2 cebuli 3 ogórki kiszone Szpinak świeży PRZYGOTOWANIE:  Składniki ciasta przekładam do miski i dokładnie wyrabiam. Przekładam do lodówki na min 1 godziny. Między czasie przygotowuję sos. Pomidory umyte przekładam do malaksera. Cebulę obieram również

Gotowanie Patki
SAŁATKA Z FIGAMI 143

SAŁATKA Z FIGAMI Pyszna sałatka na jesień z figami i francuskim serem. SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ Z FIGAMI: - 2 garście szpinaku - 1 figa - plaster sera brie - około 10 malin - podprażone migdały na suchej patelni - liście bazyli - oliwa z oliwek i sok z cytryny, odrobina soli himalajskiej W/w wymieszaj i gotowe! 5 minut roboty i pyszna kolacja lub obiad gotowe

SMYKWKUCHNI
Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem 133

Domowe suszone pomidory z dodatkiem czosnku i bazylii Suszone pomidory są niezłym dodatkiem do sałatek, szpinaku, czy innych dań. A kiedy zrobimy je sami nie tylko będą lepiej smakować to zaoszczędzimy sporo pieniędzy ponieważ za 1 kg suszonych pomidorów można zapłacić nawet do 45 zł. Dlatego warto je suszyć samemu :) Składniki: 1,5 - 2 kg pomidorów Oliwa z oliwek

W Moim Magicznym Domu
Papryka faszerowana kaszą gryczaną 244

Większość przepisów pokazuje sposób przygotowania papryki faszerowanej mięsem mielonym z dodatkiem ryżu. Ja natomiast w tym wpisie chciałbym Wam pokazać jak możemy przygotować jeszcze bardziej zdrową

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak zrobić tradycyjną tunezyjską szakszukę (shakshukę)? 157

tradycyjna postać jest bardzo prosta, to spokojnie możecie wzbogacać poniższą recepturę o różne dodatki. Do najbardziej typowych należą bakłażan i ziemniaki, ale kto Wam broni dodać do szakszuki szpinak, pieczarki, kiełbaski i co tak naprawdę Wam w duszy gra :) Mój przepis jest połączeniem receptury Yotama Ottolenghiego z książki "Jerozolima" oraz Claudi Roden z "The New Book of Middle Eastern Food

Chilli Czosnek i Oliwa
PIEROGI RUSKIE!! 125

Pierogi, pierogi, pierogi - barrrrdzo lubię! Ruskie, z mięsem, grzybami, kapustą, szpinakiem czy owocami. Pychota. Szaro-buro za oknem więc postanowiłam umilić sobie popołudnie smakiem - ruskich tym razem. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt, że nie znoszę samej czynności lepienia. Krasnoludki tego za mnie nie zrobią - a szkoda ;P, mam ciasto, mam farsz - jestem w połowie drogi. Do dzieła!! ;) Ułatwiając

BezglutenowaIzabela