szpinak - 15265 przepisów (strona:763/1018)

strudel na słono 414

st.C Polecam każdemu przydomowe ogródki, a nawet małe hodowle balkonowe, naprawdę warto :) U nas już kolejne zasiewy się szykują w miejscach :) po rzodkiewkach, szpinaku, koperku... Ludzie chodzą i się pytają czy rośnie ? Ja się śmieję... i odpowiadam " jak widać :) chyba rośnie..." U nas 99% sąsiadów sieje trawę, ale co można zrobić z trawy ? ... tylko siano

chleba naszego
placki 163

Placki :)) zawsze dobre ! Każdy lubi i mogą być z wszystkim :) Smażymy blade naleśniki i nakładamy do środka to co lubimy lub to co mamy :)  Ja nałożyłem szpinak, ser, szynkę :) i trochę przypraw :) Potem zawinąłem jak się należy ... ... tak żeby można było go łatwo odsmażyć... ...zawinięty może czekać sobie w lodówce, aż domownicy dotrą do domu... ...potem wrzucamy na patelnię

chleba naszego
Przeziębienie w ciąży. Co warto dodać do diety? 147

sobie wypić lub zjeść coś co zawiera dużo witaminy C. Bogatym źródłem kwasu askorbinowego jest acerola, dzika róża, zielona papryczka chilli, natka pietruszki, czarna porzeczka, papryka, brukselka, jarmuż, truskawki, szpinak, pomarańcze czy cytryny. Należy zwrócić uwagę, że cytryna ma o połowę mniej witaminy C na 100g niż na przykład papryka czerwona. Ponad to witamina C ginie w wysokich temperaturach dlatego

wysmienity
Rukola z rzodkiewką i serkiem wiejskim 275

Rukola z rzodkiewką i serkiem wiejskim to pomysł na szybką do przygotowania i bardzo smaczną sałatkę. Rukoli nie zastępujcie szpinakiem ani roszponką, ponieważ tylko rukola doda do sałatki wyrazistości i idealnie skomponuje się ze śmietankowym serkiem wiejskim.  Składniki na 2 porcje: 2 garście rukoli 1 pęczek rzodkiewki 1 opakowanie serka wiejskiego sól, pieprz Rukolę opłukać, osuszyć. Rzodkiewki umyć

Ugotować
Sałatka z makaronu tortellini z sosem czosnkowym 202

wszystkich leniuchów którzy nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. Sa ł atka jest pyszna i kolorowa :-)  Składniki: makaron tortellini z dowolnym nadzieniem, ja kupiłam tortellini ze szpinakiem i ricott ą , pomidor 1,5 szt, kukurydza konserwowa 1/4 puszki, szczypiorek posiekany 4 łyżki, Sos czosnkowy: majonez 7 łyżek, jogurt naturalny 7 łyżek, czosnek 3 ząbki, zioła prowansalskie pół łyżeczki

kulinarne odsłony pati
Włoskie gnocchi z ricottą i szpinakiem 218

typowe dania i modyfikować je na zdrowsze mniej kaloryczne ale równie smaczne.   Składniki :  250g ricotty 1/2 szklanki mąki amarantusowej 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mrożonego szpinaku (ja użyłam hortex) 3/4 szklanki startego żółtego sera 1 jajko i 1 żółtko Przygotowanie : W misce wymieszać wszystkie składniki (zostawić trochę sera do posypania na wierzch) uformować kulę ciasta

zdrowa vege kuchnia
Kurczak po syczuańsku - Ostry obiad w 30 minut 198

zakupi koniecznie! kilkanaście genialnych felietonów i przepisów poświęconym poszczególnym regionom Chin.  25 numer kukbuk zawiera przeróżne przepisy na potrawy kuchni chińskiej, m.in, ryba na parze w sosie sojowym, szpinak po katońsku czy wołowina po mongolsku ja wybrałam przepis na kurczaka po Syczuańsku, gdyż jest prosty, nie skomplikowany, szybki i nie wymaga wielu magicznych składników i każdy zapewne sobie

Wylizany Rondel
Omlet szpinakowy na słodko 233

miarka białka -> 1 łyżeczka proszku do pieczenia -> 1 serek homogenizowany -> ½ brzoskwini -> Jagody mrożone -> 1 łyżeczka płatków migdałowych Wykonanie:   Mleko należy zblendować dokładnie ze szpinakiem. Zawartość wymieszać z jajkami, mąką oraz proszkiem do pieczenia. Dosypujemy białko i mieszamy na jednolitą masę, która wylewamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż wierzch się

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Pieczarki faszerowane szpinakiem i papryką 312

Przepis na pieczarki faszerowane warzywami - danie proste w przygotowaniu. Farsz składa się ze szpinaku, cebuli, czerwonej papryki. Pieczarki są zapiekane z żółtym serem. Takie miseczki z dużych pieczarek można faszerować dowolnymi ulubionymi składnikami. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Kluski śląskie ze szpinakiem 206

wypłyną do wierzchu.   Kluseczki można omaścić podsmażoną cebulką z boczkiem lub dowolną szynką, jaką właśnie posiadamy  lodówce. Ja oprócz tego udusiłam na maśle i cebuli, opakowanie mrożonego szpinaku, doprawiłam solą, wyciśniętym ząbkiem czosnku i łyżką jogurtu naturalnego. Smaki pasowały do siebie idealnie 👌 Do kluseczków można również podać duszone, pieczone lub grillowane warzywa. Znakomicie pasują rożne sosy w szczególności

Kulinarne przemyslenia
Kluseczki Gnocchi 192

font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kluseczki gnocchi, to super odmiana od tradycyjnych kopytek. Idealne do wszelkich sosów, do szpinaku, pesto czy podawane z tartym parmezanem. Wbrew pozorom nie są trudne do przygotowania. Do ich wykonania użyłam specjalnej foremki, którą ostatnio zakupiłam w Tescoma Składniki: 600g ugotowanych ziemniaków 80g maki

W garach u Gosi
Inny Wymiar w sercu Warszawy 201

pite, Włosi pizzę a Polacy?? Otóż mamy podpłomyki, czyli drożdżowe chrupiące placki wypiekane w piecu, o którym Inny Wymiar smacznie przypomina do wyboru jest pięć rodzajów m in. ze szpinakiem, albo chrupiącym boczkiem czy też łososiem (17-30 zł).        Restauracja posiada odrębną bardzo rozbudowaną kartę alkoholi. Wybór win jest naprawdę spory już na wejściu „wita

Wylizany Rondel
Międzynarodowy Dzień Pizzy 177

możliwości, kładźcie więc na wierzch to co lubicie najbardziej. Oczywiście  wszystkie chwyty dozwolone 😊. Podsyłam Wam parę moich propozycji: Pizza z cukinią Pizza ze szparagami Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Pizza z zielonymi szparagami Pizza z rukola Mini pizze Pizza hawajska Pizza Margherita Pizza capriciosa Pizza pszenno-żytnia

Kulinarne przygody Gatity
Inny wymiar polskiej kuchni 197

deserem Zjadłam zupę dyniową z pestkami dyni. Potem do wyboru była polska pizza , czyli podpłomyk z burakiem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, albo sałatka z pieczonym kurczakiem, boczkiem i szpinakiem w wersji szybkiej. Gdybym chciała wersję obfitą, to do zupy byłby filet z dorsza podawany z babką ziemniaczaną i śmietanką z kminkiem. Podpłomyk był chrupki i bardzo polski w smaku

Ugotowane pozamiatane
BOSKA! Włoska – restauracja na Pradze 377

oliwę z chilli (pyszną) jednak jakoś, jak dla mnie, to nie było to… Z niecierpliwością czekaliśmy na dania główne. Wszyscy oprócz mnie zamówili makarony: Garganelli Formaggio – kurczak, szpinak, gorgonzola (25 zł), Garganelli Toscola – żeberka, śliwki wędzone, pomidory (29 zł) i Pappardelle Boscaiola – podgrzybki, boczek (26 zł). Porcje były słuszne i smaczne. Klasycznie musiałam się wychylić

karmelowy

Proponowane wyszukiwania