poniżej. Koktajl jest przepyszny, z wyczuwalną obecnością malin i truskawek występujących tu pod nieco inną postacią. Składniki: 1 mrożony banan 2 garście malin 1 duża garść świeżego szpinaku 1 łyżeczka masła orzechowego 2 łyżki proszku z liofilizowanej truskawki szklanka mleka roślinnego (u mnie na pół z wodą) Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na możliwie najgładszą konsystencję
Zdrowie na języku :PChyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!krem tego lata, jaki gotowałam. Składników malutko, ale muszą być najlepszej jakości a smak i aromat powali każdego smakosza, rewelacyjny. Polecam gorąco na jeszcze letnie dni. Kremowa zupa ze szpinaku i sera pleśniowego. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSałatka z gruszką i kozim serem sprawdzi się świetnie na kolację albo śniadanie. Przypomnieliśmy sobie o tej sałatce przeglądając przepisy w internecie. Do jej przygotowania potrzeba
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Placuszki z ricottą to jedno z naszych ulubionych śniadań. Przygotowanie jest niezwykle szybkie, a same placuszki są delikatne w smaku, bardzo lekkie i przepyszne :) Placuszki możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Środkowej czy na Bałkanach. Polecam to danie gorąco. U mnie mieszanka ryżu, który mi pozostał po innych daniach i mieszanka owoców morza. Pilaw z kolorowego ryżu, mieszanki morskiej i szpinaku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanienowe wersje. Tym razem to pyszne, szybkie i łatwe w przygotowaniu placuszki szpinakowe. Urzekające wiosennym kolorem i smakiem, pełne witamin, delikatne i po prostu pyszne placuszki z młodego szpinaku. Moga byc serwowane jako śniadanie lub deser. Składniki: 1... Artykuł Zielone naleśniczki na słodko pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki
Fit Food Brunetkiulubionego zielonego smothie. Obecnie na każdym kroku słyszymy że zielone koktajle są meega zdrowe i powinny jak najczęściej gościć w naszej diecie. U mnie osobiście zielony koktajl ze świeżego szpinaku jest ważna częścią każdego dnia. W tygodniu służy jako zdrowa... Artykuł Zielony koktajl pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki
Fit Food Brunetkiwody Zaprawa: 4 łyżki przyprawy z octu ryżowego Blue Dragon 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli Dodatki: sushi nori Blue Dragon przekrojone na 2 części kabanoski omlet szpinak szczypior japoński sos sojowy Blue Dragon sos teriyaki Blue Dragon pasta wasabi Blue Dragon imbir do sushi Blue Dragon Zaczynamy od wypłukania ryżu. To podstawa dobrego sushi. Ryż zalewamy
MamaOskarkakoktajle. Można zrobić tradycyjne koktajle na bazie mleka, maślanki albo sięgnąć po wersje zdrowsze np smoothie oparte na warzywach i wodzie. Ja dzisiaj zapraszam na zielony koktajl ze świeżego szpinaku, truskawek i mrożonych brokułów, które zalegały mi w zamrażalniku jeszcze po zimie. Można takie mrożonki spokojnie wykorzystać do stworzenia zdrowego koktajlu. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikdelikatnie powoli wyciska wszelkie soki z warzyw i owoców ), sięgnęłam na stół po warzywa i zaczęło się mieszanie. Koktajl na śniadanie 2 kawałki selera naciowego garść rozmrożonego szpinaku 1 banan 2 cm kawałek imbiru 2 jabłka I przepis jest najprostszy czyli tylko z jabłek wycinamy gniazda nasienne i dzielimy na mniejsze kawałki. Imbir delikatnie jak najcieniej obieramy. Seler
Kuchnia na wzgórzuWykorzystałam różne młode listki i rzodkiewki, które zebrałam z własnego warzywniaka oraz ogórka i pomidorki koktajlowe. składniki: 1 kostka sera halloumi ok 220 g 2 spore garście młodych listków szpinaku, rukoli, botwiny, sałaty dębowej 10 pomidorków koktajlowych pół średniego świeżego ogórka 5-6 rzodkiewek olej rydzowy do skropienia sałatki sos balsamiczny do skropienia sałatki olej rzepakowy do skropienia patelni
Monia miesza i gotujeGołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne ciasto - szpinakowy spód oraz lekki truskawkowy mus. Będziecie zaskoczeni, szpinaku w ogóle nie czuć. A daje piękny kolor i na pewno jest lepszy niż sztuczne barwniki. Jest to ciasto z przepisu Doroty, stąd też po szczegóły jego wykonania zapraszam na stronę Moje Wypieki - link
Moja Galeria Smaku