mięsie. Wyłączyć gaz i wlać na patelnię śmietanę, dodać gałkę muszkatołową i wegetę. Wymieszać. Pieczarki umyć i pokroić w grube plastry, rozłożyć je na porach. Lekko posypać solą. Szpinak umyć i odsączyć. Rozrzucić na górze potrawy. Wlać śmietanę z patelni. Przykryć naczynie. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40-45 minut. Po tym czasie sprawdzić czy mięso
Kuchnia PokoleńNaleśniki to pyszny, prosty i szybki obiad. Wydawałoby się prawda? No prawie, jeśli zrobicie taką wersję jak u mnie z kurczakiem, szpinakiem, w sosie śmietanowym. Obiecuję, że nadal będzie pysznie, niekoniecznie tak prosto i troszkę dłużej niż zazwyczaj, ale trud się opłaci, bo obiad będzie pierwsza klasa. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikWypróbuj ten prosty przepis, a przekonasz się, że szpinak może stać się dziecięcym przysmakiem :) Artykuł Szpinakowe kostki, w sam raz do małej rączki pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkasosie z gorgonzolą. To danie tak nam posmakowało, że postanowiłam zrobić je ponownie ale z własnymi kluskami i z dodatkiem mięsnym, czyli z włoską szynką. Gnocchi zrobiłam z dodatkiem szpinaku, który mi zalegał w lodówce. Wyszły prawie idealne. Sos wzbogacony a smak włoskiej szynki stał się jeszcze smaczniejszy i świetnie połączył z kluskami. Obiad pierwsza klasa. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikczasu przyjazdu piję soki codziennie! Moje ulubione to: KLASYK – ŚWIEŻY SOK POMARAŃCZOWY Skarbnica witaminy C, bogactwo folianów i polifenoli, źródło potasu oraz odrobina błonnika. ZIELONY SOK Z JABŁEK, SZPINAKU I SOKU Z CYTRYNY Zdecydowanie bardziej gęsty, przez co jest świetnym pomysłem na drugie śniadanie albo podwieczorek! Skarbnica żelaza i potasu, źródło flawonoidów i witaminy C. Pozostałe funkcje również oczywiście
Ostra na Słodkoryżu 3 ząbki czosnku 5 szalotek lub 1/2 czerwonej cebuli 1 papryczka chilli 1 łyżka oleju kokosowego lub innego Garść fasolki szparagowej 1 garść posiekanej kapusty pekińskiej lub szpinaku 1 + 2 jajka 2 łyżki słodkiego sosu sojowego (lub 2 łyżki zwykłego sosu sojowego i 1 łyżeczka cukru) Sól Przygotowanie : Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Czosnek i szalotkę/cebul
Czarnawisienkarynku są jeszcze pyszne pomidory, można też kupić szpinak. Świeże pomidory staną się niedługo już tylko wspomnieniem. Warto więc z nich korzystać, póki jeszcze są. Inspiracją na tę tartę, był przepis Tadeusza Mullera
Stare GaryŚniadanie na bogato 🙂 Składniki 1/2 szklanki ryżu białego 200 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 6 jajek 3 ząbki czosnku sól, pieprz kurkuma masło sok z … Czytaj dalej Omlet z ryżem i pstrągiem
czarrna od kuchnialbo kolacja, z kieliszkiem białego wina, świeżą bagietką... Chyba dziś zarządzę powtórkę... szczególnie z winem;) Sałatka z winogronami, orzechami i serem Składniki (na 3-4 porcje): spora garść liści szpinaku (najlepiej baby) spora garść rukoli 100g sera z niebieską pleśnią 2 garści ciemnych winogron garść orzechów włoskich sok z cytryny Liście opłukać i osuszyć na ręczniku. Ser pokroić
Obiad gotowymoim talerzu. Jeśli chcesz i Ty skosztować, kupuj produkty i przyrządź a potem zajadaj. Sałatkę robi się szybko i zajda ze smakiem jeszcze szybciej, polecam. Sałatka z batata, szpinaku i awokado. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieAleż to było pyszne śniadanie, nie wierzycie to zróbcie, próbujcie i piszcie czy smakowało? Szpinak w tej postacie jest pyszny i zdrowy, jajo to ulubiony składnik śniadaniowy. Tak oto powstało pyszne śniadanie. Śniadaniowe kanapki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś przedstawiam kolejny pomysł na szybki posiłek – komosa ryżowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Przygotowanie dania zajmuje niewiele czasu (około 20 minut). Możesz zjeść
Vegan TasteSkładniki: 4 kostki z dorsza czarnego kawałek papryki 1 opakowanie boczniaków 100 g szpinaku 5 łyżek jogurtu naturalnego przyprawa do ryb sól, pieprz, chili Przygotowanie: Paprykę pokroić w kostkę, boczniaki … Czytaj dalej Ryba w sosie warzywnym
czarrna od kuchnitylko dbają o naszą przemianę materii ale są po prostu pyszne. Tutaj podane na wytrawnie są idealne na obiad w domu czy w pracy, polecam. Podałam je ze szpinakiem z czosnkiem i serem kremowym oraz z awokado z sokiem z cytryny. Placki z kukurydzą z kaszy jaglanej. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMakaron razowy z pesto bazyliowym to szybkie danie na zdrowy i smaczny obiad. Makaron taki możecie zabrać ze sobą do pracy jednak najlepiej smakuje zaraz po
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!