sznycle - 525 przepisów (strona:22/35)

Pierś kurczaka z fetą i suszonymi pomidorami w cukinii na parze i surówka 178

drobiowe roladki saltimbocca . Zresztą, sami poszperajcie w archiwum bloga, trochę się już tych przepisów nazbierało. Tymczasem zapraszam na nową propozycję. Składniki na 2 porcje : 2 piersi kurczaka (mogą być sznycle z indyka) 30g sera feta półtłustego 10g suszonych pomidorów w oleju 1 cienka cukinia sól i pieprz do smaku 1/2 opakowania dowolnego mixu sałat 1 średniej wielkości marchewka łyżka oleju

Dietolog
Cordon bleu 132

Cordon bleu to klasyka wszystkich restauracji. Jest to danie mięsne składające się z sera i szynki owiniętych w sznycel. Z czasem powstała wersja z kurczakiem i taką właśnie dziś prezentuję, ale z pewnymi zmianami bo tak dyktuje mi moja fantazja 😉 . Potrzebujemy

Tylko pysznie
Ćwikła z chrzanem 152

średnich oczkach. Tarte buraczki przełożyć do miski. Dodać cukier, chrzan oraz ocet jabłkowy. Wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu. Najlepiej buraczki pasują do dań mięsnych takich jak schabowe, sznycle, pieczone udka kurczaka czy klops. Ćwikła z chrzanem Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując ćwikłę. Ćwikła z chrzanem Buraczki warto ugotować dzień przed ich przyrządzeniem. Zawsze gotujmy buraki w skórce

mecooks
Drugie Dno Nowogrodzka – recenzja multitapu 119

robię się głodna po piwie, bo całe menu jest podporządkowane temu trunkowi. Musi być solidnie i syto, żeby zrobić sobie dobry podkład. Jest oczywiście wersja vege, ale 3 piwa = sznycel a nie 3 piwa = vege sałatka, więc idziemy w mięso. DD Nowogrodzka specjalizuje się w burgerach i pampuchach, czyli bao burgerach. Zamawiamy więc Burger Mango (z 200 g wołowiny, dużą

Ugotowane pozamiatane
Puree z selera i ziemniaków 108

puree z selera i ziemniaków z dodatkiem chrzanu. Serwuję je do mięs takich jak pieczona kaczka, kurczak w śmietanie lub pomidorach z oliwkami albo wszelakich kotletów, najczęściej mielonych czy sznycli. Jestem fanką ziemniaków i selera, koniec kropka! Dla mnie idealny dodatek do mięs, puree nie tylko z ziemniaków, w tym słodkich batatów, także z selera lub pietruszki, najczęściej miksy. Uwielbiam

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z kurczakiem i truskawkami / Salad with chicken and strawberries 172

pleśniowego typu niebieskiego / 100 g blue cheese Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 20 min, smażenie: 20 min, ilość porcji: 7 Najpierw musimy dobrze umyć kurczaka, osuszyć i przygotować z niego sznycle. Po przygotowaniu kurczaka wcieramy w niego z obu stron przyprawę do kurczaka (firma przyprawy to kwestia gustu - ja używam Galeo) i trochę soli. Potem trzeba kurczaka położyć na grillu

Projekty ze smakiem
Niedzielny obiad: Kotlety parmigiana, czyli schabowy pod pierzynką 171

niedziela, przed południem, blokowiska rozbrzmiewały stukotaniem tłuczków do mięsa jakby w całym kraju zaczynał się jakiś remont generalny. Kotlet schabowy nie jest specjalnie wyszukaną potrawą. To biedniejszy kuzyn sznycla po wiedeńsku, cienko utłuczonego kawałka cielęciny w panierce. Schabowy nie jest typowo polską potrawą, bo w identyczny sposób wieprzowinę przyrządzają Japończycy. Tonkatsu to wypisz-wymaluj nasz kotlet schabowy nieco tylko inaczej

Niedzielny kucharz
Sznycle po bawarsku, czyli kotlety schabowe inaczej 629

Jeśli lubicie tradycyjne kotlety schabowe, ale jednak szukacie małej odmiany to doskonałą ich alternatywą będą sznycle po bawarsku. Wyróżniają się dodatkiem chrzanu i musztardy oraz tym, że są smażone na maśle. Smakują naprawdę rewelacyjnie. Polecam! 5 plastrów schabu (u mnie około 560g, czyli niewielkich) 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 1 łyżka musztardy sól, pieprz Do panierowania: mąka pszenna 1 jajko

Di gotuje
Proste obiady na 7 dni #2 - z kurczakiem i rybą + PDF do pobrania! 478

lepiej, zatem proponuję przygotować ją w weekend. ➤ Kliknij -  Przepis na zupę harira Wtorek - Saltimbocca z kurczaka Jest to wariacja na temat tradycyjnej włoskiej potrawy, saltimbocca alla romana . Zamiast sznycli cielęcych wykorzystujemy piersi z kurczaka, które owijamy plasterkami szynki parmeńskiej z dodatkiem listków szałwii. Na koniec wyciskamy sok z cytryny, który razem z sokami z patelni tworzy apetyczny sos. Saltimboccę

Chilli Czosnek i Oliwa
Polska kuchnia w Warszawie - Polot 129

dania główne: Tutaj mogę polecić pierogi z kaczką i soczewicą zamoczone w bulionie i oprószone świeżą dymką, kolendrą i orzeszkami. (cena 32 zł)  oraz   sznycel cielęcy w panierce, ułożony piętrowo z sadzonym jajkiem na szczycie podany z ziemniaczkami i zsiadłym mlekiem. Co prawda zsiadłe mleko najlepsze robi moja babcia ale daliście radę :) (cena

Niezły Młynek
Sos pieczarkowy – pieczarki w śmietanie 273

wymieszać z żółtkiem, dodać do niej trochę gorących pieczarek. Wlać śmietanę na patelnię, wymieszać i podgrzać. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Sos pieczarkowy podałam do sznycli z jajek . talerz

królestwo garów
Kalafior w stylu biriani 115

macie ochotę możecie przygotować w sposób poniżej przeze mnie opisany nie tylko ryż. Ja zamiast ryżu postawiłam na kalafior i podałam go tak jak podałabym ryż, czyli z mięsem. Sznycle czy saszłyki będą tutaj jak znalazł. Kalafior możecie także podać jako danie główne, bez dodatków. Jest na tyle sycący, że na pewno nikt nie pozostanie głodny Jeśli zdecydujecie się

mecooks
Pieczeń mięsna 149

Mięso mielone w sam raz nadaje się nie tylko na pulpety czy sznycle. Pieczeń mięsna Pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem jajka gotowanego. To moja dzisiejsza propozycja na danie obiadowe z wykorzystaniem mięsa mielonego. Skusiłam sie na mięso z indyka. Jest delikatniejsze w smaku od mięsa wołowego. Nie jest też tak tłuste jak mięso wieprzowe. Do pieczeni przygotowałam sos pomidorowy

mecooks
Pierś z kurczaka ze szpinakiem i pomidorkami 241

pierzynka dodatkowo chroni przed wysuszeniem. Ze względu na sos najlepiej jest podawać ją z makaronem (ewentualnie ryżem). Nie każdy przepada za kurczakiem, ale w podobny sposób można przygotować też sznycle z indyka. Porcja na cztery osoby. Pierś z kurczaka: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 4 kawałki suszonych pomidorów w oleju (ja użyłam z kaparami) 4 czarne oliwki 1 ząbek czosnku

Poezja smaku