sznycle - 525 przepisów (strona:15/35)

,,Jaskółcze jajka otulone boczkiem’’ 351

oczami. Jednym z takich dań są bez wątpienia jaskółcze jaja, znane i bardzo lubiane. Efektowna przystawka z jajek i mięsa, idealna na wielkanocne śniadanie! Składniki: • 1 kg cielęciny na sznycle lub schabu • 6 dużych jajek • 5 plasterków boczku • Olej • Bułka tarta • Sól, pieprz, Mięso kroimy na porcje tak jak na kotlety, zbijamy lekko tłuczkiem a następnie oprószamy solą i pieprzem(...)Ugotowane jajka, owijamy plastrem boczku, układamy na środku sznycli zawijamy i obwiązujemy nicią lub mocujemy wykałaczkami. Roladki panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu w głębokim oleju. Aby mieć pewność że mięso się w środku upiekło wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200C na 20 min. Przed podaniem każde jaskółcze gniazdo przekrawamy na pół. Smacznego

Podróż w kulinaria
Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym 135

Zakupiłam na promocji ( w dzisiejszych czasach promocja super sprawa :) fajne mięsko jakim są sznycle z indyka i o dziwo nie w  mojej głowie, a w głowie mojego męża pojawiły się od razu roladki. Jako dobra żona ;P spełniłam te kulinarne marzenie trochę je urozmaicając ;) Składniki 5 sznycli z indyka musztarda sarepska około 200 gr przyprawionego już mięsa mielonego

Gotowanie...to proste !
Sznycle z indyka w paście z suszonych pomidorów i śmietanie 164

Składniki;   50 dag małych sznycelków z indyka 5 suszonych pomidorów w oliwie 2 ząbki czosnku sól, pieprz, 150 ml smietany kremówki 2 łyzki oleju   Sznycle umyc, nastepnie osuszyć i natrzeć sola,pieprzem a także przecisnietym czosnkiem przez praske i odłozyc na około pół godziny. W tym czasie suszone pomidory przełozyc do wysokiego naczynia i zblendowac(...)gładką mase. Na patelni rozgrzać olej(ja dałam oliwe z suszonych pomidorów) sznycle dokładnie nasmarować pastą pomidorową i układac na patelni. Chwilke podsmazyc i podlac odrobiną wody, chwilke poddusić. Po tym czasie dodac smietane, do której należy wcześniej wlać trochę gorącego płynu z patelni aby zahartować smietane aby  się nie zważyła. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku

Radość kipiąca uśmiechem.
Wieprzowina słodko-kwaśna 167

Składniki: 3 sznycle wieprzowe 2 łyżki brązowego cukru 1/4 łyżeczki chilli 1/4 łyżeczki pieprzu sól 1/4 łyżeczki suszonego tymianku 1 łyżka octu balsamicznego 1/4 szklanki białego wina olej Cukier, chili, pieprz i tymianek wymieszać w miseczce. Sznycle posolić a następnie oprószyć mieszanka przypraw i cukru. Usmażyć kotleciki na rumiano. Zdjąć z patelni, a na patelnie wlać ocet balsamiczny i wino

Moja Galeria Smaku
Kotlet schabowy po wiedeńsku 358

Dzisiaj proste danie. Od dawna uważam, iż proste nie musi oznaczać niesmaczne, lecz wręcz przeciwnie. Proponuję wariację na temat sznycla po wiedeńsku - jednak zamiast cielęcego sznycla użyłem zwykłego schabu. Taka wersja dla ubogich, ale wcale nie gorsza. Podana z młodymi ziemniakami z koperkiem i klasyczną mizerią.  Do przygotowania dania użyłem: 500 gram schabu bez kości, 6 jajek

Wyprawy kulinarne
SZNYCLE SCHABOWE Z MŁODĄ KAPUSTĄ 175

papryką, dokładnie natrzeć mięso. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Zmniejszyć ogień, dolać do mięsa odrobinę wrzątku, przykryć i dusić 15-20 minut, aż sznycle zmiękną. Na półmisek wyłożyć kapustę, na wierzchu ułożyć sznycle. Podawać na ciepło, najlepiej w towarzystwie młodych ziemniaków

Kuchnia w opałach
Roladki z indyka z figami w sosie morelowym 239

Zastanawiałam się, jak mogłabym podać sznycle z indyka, zamiast standardowego panierowania ich i smażenia a la schabowe. Przejrzałam szafkę i okazało się, że mam sporo fig, które trzeba by wkrótce zużyć.  Do końca nie wiedziałam, jaki będzie efekt kombinowania nadzienia figowego z indykiem i sosem morelowym, i czy w ogóle taka fuzja da się na koniec zjeść :) ale okazało(...)się, że powstało bardzo wykwintne i niezwykle smaczne danie.  Składniki: 4-5 niewielkich sznycli z piersi indyka 5-6 suszonych fig kilka łyżek jogurtu 2 łyżki oleju kukurydzianego 2 łyżki śmietankowego, gęstego twarożku, np. Filadelfia 1/2  łyżeczki tymianku 1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki białego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli Sos: 1 mała posiekana cebula 4 duże

Kuchnia Prezydentowej
Roladki indycze z zielonymi szparagami 226

sumie mogę powiedzieć, że to szybki obiadek:) Roladki indycze z zielonymi szparagami SKŁADNIKI: sznycel z indyka szparagi młode ziemniaki masło, bułka tarka koperek sól, pieprz Sznycle pokrojone z plastry utłuc, posolić i popieprzyć. Odciąć twarde części szparagów, a następnie podzielić je na pół. Ułożyć szparagi na mięsie i zwinąć jak roladki.  Smażyć na oleju do zarumienienia się mięska. Podawać

MarciochaKucharzy
Dania obiadowe - mięso 217

Pieczeń z sosem żurawinowym       Sznycel z pieczarkami w sosie śmietanowym     Bitki z karkówki z esencją Knorr     Sznycel z fileta z piersi indyka     Kaczka z piekarnika po poznańsku

Passions hobbies life
Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) 294

wypełnioną serem i szynką. Najczęściej w formie kieszonki wypełnionej dodatkami, w mojej wersji jako roladka. Niezwykle popularny, bardzo prosty i smaczny  J Kotlet Szwajcarski (Cordon Bleu) Składniki: 2 sznycle cielęce lub grubsze plastry schabu 2 plastry ulubionej szynki  2 plastry żółtego sera 1 jajko 1/4   szklanki mleka 2-3 łyżki mąki pszennej 3-4 łyżki bułki(...)plastry szynki i sera. Zwijamy ciasno w roladę. Jajko wbijamy na talerz, roztrzepujemy widelcem z odrobiną soli. Na drugi talerz wsypujemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą.  Gotowe sznycle panierujemy w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej.  Roladki możemy spiąć go wykałaczką, ale nie jest to koniecznie. Na patelni rozgrzewamy około 1 centymetrową warstwę oleju, smażymy

Mania Gotowania
Sznycel na kapuście z grzybami. 203

Witam, dziś piątek, więc pora pomyśleć o obiedzie na niedzielę. Dziś przygotowałam Sznycel na kapuście z grzybami, przepis Pana Adama z Jawora- wierzcie mi "niebo w gębie". SKŁADNIKI: 5-6 plastrów karkówki 2,5 kg. kapusty kiszonej 5-10dag. grzybów suszonych 5-6 średnich cebul 2-3 łyżki oleju  2-3 łyżki masła ewentualnie kilka ziaren kminku(...)wiórkach, wymieszać , w tym czasie ubijamy lekko  plastry karkówki, maczamy w mące, jajku i bułce i smażymy najlepiej na klarowanym maśle, na talerzu układamy kapustę, na niej sznycel i możemy zajadać się smakiem

Kuchnia Beaty
Chorwackie smaki - czyli podróż do Dalmacji cz. 2 281

więc przechodzimy do drugiej i ostatniej części Chorwackich smaków :) W tej części pokażę wam co jedliśmy na co dzień w ramach obiadokolacji. Sznycel z ryżem w słodkim sosie owocowym z ananasem, winogronem i morelą. Mi osobiście to danie nie smakowało, ale inni się zajadali :) Tradycyjna lazania. Grillowana rybka z surówka z gotowanej marchewki, groszku z ziemniakami. Trzeba przyznać, że ryby(...)podawany z makaronem. Przepyszne :) Filet rybny w sosie serowym z ryżem. Bardzo delikatne mięsko, sos pasował idealnie. Ryba grillowana z warzywami na parze i ziemniakami.  Spaghetti bolognese.  Sznycel w sosie pieczarkowym z ryżem, Karczek z warzywami i ziemniakami - niestety sos był z torebki a mięso gumowe :( A na koniec tak jak obiecałam napis nad jedną z restauracji: Jeżeli

Kolejny blog o gotowaniu
ROLADKI Z PIERSI INDYKA Z BOCZKIEM 148

najlepiej. Przyznaję, że nie przepadam za tym mięsem i nie do końca potrafię je dobrze przygotować, dlatego przygotowałam roladki z indyka. I sukces, zniknęły z talerzy błyskawicznie. SKŁADNIKI: 6 sznycli z piersi indyka 12 plasterków boczku surowego (bardzo cienko pokrojonego)  papryka grillowana w zalewie ser żółty musztarda Dijon olej 1 1/2 szkl bulionu 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki(...)śmietanki 30 % sól pieprz słodka mielona papryka A jak to zrobić: Sznycle rozłożyć na desce i przy pomocy własnej pięści, delikatnie je rozbić. Wszystkie posolić, popieprzyć i posmarować cienko musztardą. Na środek wyłożyć paprykę i żółty ser i zwinąć w roladki. Każdą z zewnątrz owinąć plastrami boczku. Na rozgrzanym oleju obsmażyć roladki z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego

Kuchnia w opałach
Sznycel z pieczarkami w sosie śmietanowym 188

więcej) margaryna do smażenia 1 duża śmietana 18% (330 g) około 200 g pieczarek 1 duża łyżka mąki (np. wrocławskiej) przyprawy do sosu: sól, pieprz biały, majeranek przyprawy do sznycla: sól, pieprz biały PRZYGOTOWANIE Do garnuszka wlać śmietanę, dodać umyte i pokrojone pieczarki, sól, pieprz i majeranek. Mieszając zagotować i na wolnym ogniu pozostawić, mieszając przez jakiś czas, żeby(...)Filety wymoczyć w jajku, a następnie dobrze obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozpuścić margarynę i na rozgrzaną ułożyć filety. Smażyć krótko z obu stron (do zarumienienia). Na gotowy sznycel nałożyć dużą porcję sosu śmietanowego z pieczarkami

Passions hobbies life