sznycel - 480 przepisów (strona:22/32)

SZNYCEL WIEDEŃSKI 232

kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy około 3 minuty, aż spód się zrumieni. W czasie smażenia kilkukrotnie potrząsamy patelnią, aby panierka zaczęła odstawać. Po przewróceniu na każdym sznyclu układamy cienki plasterek masła, przykrywamy pokrywką i smażymy kolejne 3-4 minuty, aż druga strona dobrze się zrumieni. Przed podaniem delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny

cool and minty
Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem 399

tańszej i ogólnodostępnej formie – z piersi kurczaka. I nie do cholery, cordon bleu to nie żadna rolada!   Cordon bleu to klasyk, który wyewoluował nie tak zupełnie dawno ze sznycla z serem (1940) w drobiowy kotlet z serem i szynką (1967). Krótka historia jak na klasyk restauracyjny, prawda? Zapisz To, co w Polsce można zjeść pod tą nazwą to rosyjska

Karo in the Kitchen
Zupa fasolowa z suszonymi śliwkami, Co ciekawego w Kauflandzie + ceny 204

sojowe Polsoji, mój HIT na śniadanie: koniecznie na ciepło, do tego jajko ugotowane na miękko, tost i świeże pomidory - dania gotowe: lasagne, spaghetti (tych 2 akurat nie próbowałam), wegetariańskie sznycle: dla mnie za słone, jeśli macie wyższą tolerancję na sól, kupujcie śmiało - "klasyka wegetariańska": kotlety sojowe, racuchy, pure ziemniaczane - mleko bez laktozy Inspiracja na posta od Lindy, wegetarianki z kilkunastoletnim

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety mielone ze szparagami 147

Opis: Kotlet mielony, w Małopolsce zwany jest sznyclem. Kotlety najczęściej wykonuje się ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem bułki tartej i surowego jajka. Danie można podać w wersji klasycznej: z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Można również podawać z innymi dodatkami: mizerią, szparagami. Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula Bułka tarta Szparagi 1 pęczek 1/2 szklanki mleka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Razowe penne z indykiem i brokułem w sosie jogurtowym 164

razowy makaron z brokułami i indykiem w jogurtowym sosie. Prosto, smacznie i zdrowo - czego chcieć więcej? SKŁADNIKI (dla 2 osób - 1 porcja 620 kcal) 200 g filetu lub sznycli  z indyka 200 g makronu pełnoziarnistego np. penne 500 g brokuła (może być mrożony) 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka czerwona,  suszona

Moje Kuchenne Rewelacje
Hamburger wołowy 174

Wymieszać wszystkie składniki na farsz 2. Podzielić farsz na 8 części 3. Na część mięsa wyłożyć plaster sera 4. Przykryć drugą częścią mięsa i uformować sznycle 5. Usmażyć mięso 6. Przekroić bułki i podgrzać w folii aluminiowej w piekarniku 7. Przygotować składniki i złożyć hamburgera Pobierz wersję do druku: Pobierz Hamburger

KuchniaWeDwoje.pl
Ziemniaki hasselback 156

blogu w towarzystwie udźca z jelenia (przepis)  tym razem jednak pozwolę sobie Wam przywołać inny istniejący juz przepis do którego nadają się fantastycznie - macie ochotę na jesienne sznycle? Zapraszam (klik) . Składniki na 4 porcje Czas przygotowania: 10 min + ok 40 min pieczenie ok 8 średniej wielkości ziemniaków * ok 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku oliwa z oliwek

Słodki Kompromis
Indyk w portach, czyli potrawka z indyka 159

Potrawka z indyka z porem i sosem jogurtowym. Lub śmietanowym, jeśli ktoś taki bardziej lubi. Można podawać jako samodzielne danie lub podać z ryżem. 2 porcje: 400 g sznycli z indyka 1 mniejszy por 1 puszka fasoli białej lub pinto 200 g gęstego jogurtu lub śmietany 1 łyżka oleju kokosowego sól i pieprz, sok z połowy limonki opcjonalnie ryż

Kucharzyca
Kotlety mielone ze szparagami 183

Opis: Kotlet mielony, w Małopolsce zwany jest sznyclem. Kotlety najczęściej wykonuje się ze zmielonej surowej karkówki wieprzowej z dodatkiem bułki tartej i surowego jajka. Danie można podać w wersji klasycznej: z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Można również podawać z innymi dodatkami: mizerią, szparagami. Składniki: 1/2 kg mielonego mięsa 1 cebula Bułka tarta Szparagi 1 pęczek 1/2 szklanki mleka

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Produkty wegańskie Primavika - recenzja 161

obiad można podawać na stół. Znajdziemy tam proste dania typu ciecierzyca, fasolka czy soja w sosie pomidorowym. Ale są też takie frykasy jak strogonow, bitki, steki, pulpety czy sznycel - co kto lubi. Jest to bardzo wygodne, kiedy nie mamy czasu na gotowanie, albo po prostu mamy lenia i nic nam się nie chce, a jeść przecież trzeba :) Pasztety i gotowe

Bananowe Pole
Pierś w stylu włoskim 155

Uwielbiam suszone pomidory... z tej miłości zrodziło się w mojej głowie danie z ich wykorzystaniem, które okazało się strzałem w dziesiątkę. Dodatek suszonych pomidorów sprawia że zwykłe sznycle z kurczaka zmieniają się nie do poznania.   Składniki podwójny filet z kurczaka (około 500g) 140g suszonych pomidorów w oleju łyżka czubata pesto bazyliowego (najlepiej domowego) sól, czarny pieprz do panierowania: jajko

Pyry na Gaz
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 173

greckiej, bułgarskiej, jak i bałkańskiej , bardzo słodki za sprawą syropu cukrowego, ma bardzo dużo bakalii, głównie orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wołowina po Tajsku 198

proszku 2 łyżki sosu ostrygowego 1/3 łyżeczki pieprzu białego kilka małych marynowanych kukurydz 150 g makaronu chow mein 3 łyżki oleju sezamowego Przygotowanie: Wołowinę kroimy jak na cienkie sznycle, a następnie na drobne paseczki (pamiętajmy by kroić ją zawsze wzdłuż włókien ), w misce łączymy imbir, 2 łyżki sosu sojowego i 1 łyżkę sosu ostrygowego, mieszamy i marynujemy wołowinę

Niezły Młynek
Hreczanyki, czyli mielone z kaszą gryczaną – kuchnia regionalna 219

dużej misce mieszamy mięso z kaszą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i roztrzepanymi jajkami. Doprawimy solą i pieprzem do smaku. Z masy formułujemy równe krążki (mogą być na wzór sznycli mielonych). to taki mój sposób, żeby wszystkie były jednakowej wielkości :) Rada:  Żeby masa nie przyklejała się do dłoni, wystarczy delikatnie je zwilżyć wodą. Smażymy z dwóch stron, na złoty

Moniki Smakołyki
Filety z indyka w panierce z kaszy jaglanej i sera grana padano 160

Kotlety smaczne, wyczuwalna nuta cytryny, panierka chrupiąca. Do tego zapiekłam ziemniaczki, tym razem z papryką wędzoną i gałązką rozmarynu. Miłego dnia :-)) Składniki: 3 plastry z indyka (filetu lub sznycle) 1 jajko  2 łyżki mleka 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oliwy sól pieprz olej kokosowy do smażenia Panierka: 4 łyżki mąki jaglanej (może być zmielona w młynku kasza

kruche babeczki