szarlotki - 4330 przepisów (strona:117/289)

Mini szarlotki 230

Kruche mini szarlotki to urocza wersja tradycyjnej kruchej tarty z prażonymi jabłkami. Smakują wyśmienicie i cudownie wyglądają. Polecam :) POTRZEBUJEMY: 300g mąki pszennej  200g masła 100g cukru pudru (lub mniej) 2 łyżki gęstej śmietany 18% 2 żółtka duży słoik prażonych jabłek z kawałkami owoców       Z mąki , cukru ,żółtek i śmietany zagniatamy szybko ciasto. Przykrywamy folią

WYSPA SZCZĘSLIWA
Szarlotka z bitą śmietaną 434

Letnia wersja szarlotki. Delikatne biszkoptowe ciasto z tartą czekoladą, nasączone ponczem  warstwa jabłkowa z galaretką i puszysta śmietanowa pianka.  Jest jak orzeźwiający torcik. Zawsze dobrze smakuje, szczególnie  schłodzona w lodówce. Polecam na ciepły wiosenno-letni dzień . Składniki: Biszkopt: 4 jajka ½ szklanki cukru ¾ szklanki  mąki tortowej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 50 g startej czekolady u mnie miks

Wanilia i Kardamon
Szarlotka bez jajek 307

Szarlotka z tartych jabłek ułożonych pomiędzy cienkimi warstwami ciasta. Ciasto przygotowane jest bez jajek i proszku do pieczenia. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Sernik z jabłkami pod czekoladową kruszonką 308

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 45 min. Sernik najlepiej się kroi po schłodzeniu. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Serniki pieczone , Szarlotki Tagged: budyń , czekolada , jabłka , płatki owsiane , twaróg

https:KKuchniaMniam
jabłecznik z bitą śmietaną 266

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto biszkoptowe: 60 g mąki orkiszowej 25 g maki ziemniaczanej 90 g cukru 3 jajka wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i

Domowy Smak Jedzenia
Jabłecznik syryjski 219

zaległy przepis oczekujący na publikację. W ostatnim czasie miałam do wykorzystania sporo jabłek, a nie chcąc bawić się w zamykanie ich w słoikach szukałam nowych, ciekawych przepisów na jabłeczniki, szarlotki itp. Ten jabłecznik znalazłam u Asi . Ciasto jest przepyszne i umilało mi sylwestrowy wieczór - podgrzane i podane z lodami waniliowymi doprowadza do obłędu ;-). Pieczcie i kosztujcie a nie pożałujecie :-) Jabłecznik

peggiwkuchni
Jabłecznik w cieście twarogowym z polewą malinową 260

palnika i przetrzeć przez sitko. Do musu malinowego dodać cukier i dokładnie rozetrzeć. Polewą polać ciasto zaraz po wyciągnięciu z piekarnika. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Szarlotki , Tarty i kruche ciasta Tagged: jabłka , maliny , polewa , twaróg

https:KKuchniaMniam
Maślana szarlotka 261

Sekret smaku tej szarlotki tkwi w przygotowaniu ciasta kruchego, zazwyczaj to ciasto robione jest tradycyjnie, ot zagniatamy mąkę z żółtkami, masłem lub o zgrozo z margaryną. Ja swoich wypieków nigdy nie robię na margarynie, wolę droższe masło. Całkiem inny smak ciasta, o kremie nie wspomnę. Przygotowane przeze mnie kruche ciasto polega na miksowaniu masła z brązowym cukrem do białości

Wanilia i Kardamon
Szarlotka z orzechową bezą 388

jabłek oraz beza z dodatkiem mielonych orzechów włoskich  tworzy pyszne ciasto również na świąteczny czas, dla tych którzy nie lubią ciast z kremami ani mazurków. Polecam tą przepyszną szarlotkę! Składniki: Kruche ciasto: 30 dag maki pszennej 10 dag mąki krupczatki 15 dag brązowego cukru trzcinowego 25 dag masła 3 żółtka Warstwa z jabłkami: 6 dużych jabłek 2-3 łyżki

Wanilia i Kardamon
Szarlotka razowa (z mąki żytniej) 317

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Inspiracja z: klik . Zdrowe i smaczne ciasto? Tak, właśnie te! Szarlotka jest pyszna i idealnie nadaje się dla osób będących na diecie, ograniczających cukier lub unikających glutenu. Kusi cynamonowo-orzechowym aromatem i doskonale się kroi - nie kruszy. Dzięki jabłkom - zachowuje swą wilgotność i do jej wypieku nie potrzeba żadnego tłuszczu. Zwykły cukier zastąpiłam brzozowym

Di gotuje
Szarlotka 243

sezonie na jabłka :) Składniki ciasto: 2,5 szklanki mąki 1 kostka margaryny 3 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 … Czytaj dalej Szarlotka

czarrna od kuchni
Jabłecznik francuski 376

Jabłeczników jest zapewne tyle, ile ludzi na świecie. Każdy ma swój przepis, ten najlepszy, który zawsze się udaje. Szarlotka na kruchym spodzie, biszkoptowe z musem jabłkowym. Każda z tych wersji jest smaczna i idealnie pasuje na deser. Jednym z jabłeczników, którym chciałem się dzisiaj podzielić i który zrobił małą furorę wśród klientów jest jabłecznik francuski. Dlaczego francuski? Albowiem wymyślił

Jacob Tastes
Jabłecznik z kratką 208

Dobrych jabłeczników i szarlotek zimą nigdy dość. Mam ich już na swoim koncie niezły dorobek [ klik ] ale ciągle jeszcze poszukuję i testuję i wszystkie są pyszne i godne wypróbowania. Polecam i ten jabłecznik z kratką, jest obłędny w smaku. Jabłecznik z kratką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciasto z jabłkami i kremem karpatkowym 275

digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Nie przepadam za używaniem półproduktów, ale tu sama skorzystałam z kremu.  Ciasto wyszło rewelacyjne i szybko zniknęło. W sumie to taka szarlotka z budyniem, na który możecie zamienić gotowy krem. (Robiłam w blasze o wymiarach około 15x25 cm.) Ciasto kruche: 1/5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 120g masła lub margaryny 1 łyżeczki proszku

Di gotuje