syrop - 6989 przepisów (strona:363/466)

Amerykańskie naleśniki (Pancakes) - The Conjuring 854

naleśnik należy obrócić na drugą stronę). Naleśniki są gotowe bardzo prędko, więc trzeba ich pilnować. Po pojawieniu się bąbelków, należy obrócić go na chwilę na drugą stronę. Podawać z syropem klonowym lub miodem. Równie smaczne są posmarowane dżemem (tak już bardziej po polsku

Passions hobbies life
Koktajl truskawkowy z kwiatami bzu 194

baldachach nie ma robaczków. Wkładamy do wysokiego naczynia, wyciskamy sok z połowy cytryny oraz dokładamy kwiatki bzu oberwane z gałązek. Całość miksujemy na gładko. Dosładzamy wg gustu cukrem, syropem z agawy lub miodem. Serwujemy zmieszany z kruszonym lodem

Pyry na Gaz
Proteinowy omlet śniadaniowy 292

osób na diecie niskoglikemicznej :) Składniki: 3 jajka 3 łyżki mąki sojowej 1 łyzka mąki gryczanej 1 łyżeczka przyprawy piernikowej szczypta stewii dodatki - ja zjadłam z pomarańczowym dżemem 100% i syropem z agawy - trzeba sobie troche zycie osłodzić ;) dodatkowo czarna pożeczka suszona (wcześniej namoczona) Wykonanie: Wszystkie skałdniki dobrze razem wymieszać Smażyć z dwóch stron na złoty kolor Smacznego

pyszne zdrowości
Kluski z makiem i orzechami 156

last minute, ponieważ składniki do niej można kupić praktycznie w każdym sklepie spożywczym. Składniki 500 g makaronu pełnoziarnistego 100 g maku lub gotowej masy makowej (o ile nie zawiera syropu glukozowo-fruktozowego, oleju palmowego lub innych chemicznych składników) garść orzechów laskowych garść orzechów nerkowca garść suszonej żurawiny garść rodzynek garść migdałów 4 łyżki miodu 1 łyżka oliwy z oliwek

My Chcemy Jeść
Sernik popołudniówka 204

posypania * 2 łyżki rodzynek łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu waniliowego 4 łyżeczki cukru  łyżeczka skórki otartej z pomarańczy * lub: * 3 duże połówki brzoskwiń (z puszki w syropie) łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu waniliowego 4 łyżeczki cukru  Prezentowane w przepisie ilości cukru można dowolnie modyfikować. Z ilości podanej w przepisie otrzymamy średnio słodki sernik. Łasuchom proponuję zwiększyć

Garniec Magalie
Sernik z malinami 276

Piec około 90 minut.  Po upieczeniu studzić najpierw w lekko uchylonym piekarniku, następnie na kratce lub w lodówce.  Przed podaniem posypać pozostałą czekoladą, można również polać syropem malinowym.  Polecam ten z Ogródka Dziadunia - jest wyśmienity! - klik Smacznego

Garniec Magalie
Syrop z kwiatów czarnego bzu (hyćki) 184

czasów dzieciństwa zapamiętałam, że coś takiego, jak syrop z hyćki mama kazała pić jako wspomagacz polopiryny przy przeziębieniu. Jednak gdzieś umknął mi ten smak, dziś odkryłam go na nowo. Fantastyczny, z niczym nie porównywalny aromat, absolutnie mój faworyt wśród soków. Teraz z początkiem czerwca, jest jedyny i najlepszy moment aby go przygotować, gdyż kwiatostany czarnego

Jadło i czytadło
Konfitura truskawkowa z kwiatami czarnego bzu 263

pyszna konfitura truskawkowa, dziś z kwiatami czarnego bzu. Cudownie pachnąca, absolutnie wyjątkowa. Możecie ją przygotować z dodatkiem białych kwiatuszków świeżo zerwanych z krzaczka lub dodać do truskawek wcześniej przygotowany syrop. Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 kg truskawek, 1 szklanka kwiatów bzu czarnego (bez zielonych części, ok. 10 baldachów), 1 kg cukru trzcinowego żelującego Diamant (lub Konfitur-Fix + cukier

SzczyptaSmaQ
Mojito rabarbarowe 252

wolnym ogniu aż rabarbar całkowicie się rozpadnie - potrwa to ok. 20 minut. Po tym czasie powstałą masę przekładamy na sitko i dokładnie przecieramy - do naszego mojito będziemy potrzebowali tylko syropu, który ścieknie z sitka. Studzimy. Limonkę kroimy w plastry i wrzucamy do szklanki. Dodajemy listki mięty i ugniatamy, aż mięta puści aromat a limonka sok. Wsypujemy brązowy cukier. Dodajemy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pampuchy z jabłkiem i kwiatem akacji 180

często. Pochodząca z Ameryki Północnej została sprowadzona do Europy w XVI wieku i szybko się tu rozprzestrzeniła. Z kwiatów akacji przygotowuje się lecznicze napary, kąpiele oraz przeciery, konfitury i syropy (zwłaszcza dla dzieci). Świeże kwiaty można również dodawać do surówek, sałatek i wypieków a nawet smażyć w cieście i podawać na deser. Składniki odżywcze:  olejek eteryczny,  glikozydy

ClauditteMissCooking
Sorbet mocno cytrynowy 321

małe porcje) Sok z 2 cytryn małych bądź średnich- bardzo dobrze schłodzonych 500 ml wody łyżka białego wina- w wersji dla dzieci nie dodajemy wina, można dodać syropu śmietankowego lub łyżeczkę cukru waniliowego- rozpuszczone w odrobinie ciepłej wody- około1 łyżce wody- ostudzić opcjonalnie 2 łyżeczki cukru- rozpuszczone w odrobinie ciepłej wody- około1 łyżce wody- ostudzić Przygotowanie: 1. Zmieszać wszystkie składniki

KreatywnePiny
Smażone kwiatki 246

pospieszyć, żeby nam kwiaty nie przekwitły. Czarny bez jeszcze trochę pokwitnie, ale akacja już właściwie kończy swoje aromatyczne szoł. Jeśli chcecie zachować na dłużej jej cudowny zapach polecam przygotowanie syropu . PLACUSZKI Z KWIATAMI (CZARNEGO BZU I AKACJI) kwiatostany akacji (u nas 4) i baldachy czarnego bzu (u nas 2 duże) (i oczywiście nasze) po równo mleka i mąki

les mirabelles
Nalewka bananowa 144

cukru 1/3 laski wanilii Wykonanie: Banana obrać ze skórki i pokroić w plastry, po czym zgnieść i zalać alkoholem- odstawić na tydzień w ciepłe miejsce. Odcedzić i dodać ostudzony syrop (z cukru, wody i wanilii) i ponownie odstawić na ok. 2 tygodnie. Po tym czasie przefiltrować, rozlać do buteleczek i odstawić w chłodne miejsce (aby nalewka wyklarowała) Ps. ja dodaję

Tradycyjna Kuchnia
Marynowane śliwki suszone 151

napęcznieją). Osobno zagotować ocet z cukrem i korzeniami przez 5 minut. Wyciągnąć przyprawy korzenne, wlać śliwki z herbatą i ostudzić. Słoiki wyparzyć, włożyć napęczniałe śliwki, jednocześnie zalewając zagotowanym syropem. Zakręcić i w zimie używać do mięs lub jako dodatek do sałatek

Tradycyjna Kuchnia
Konfitura morelowa 123

konfitur ich udziałem. Składniki: 1 kg moreli 80 dag cukru ½ szklanki wody Sposób przygotowania: Morele wypłukać, odsączyć, przekroić na pół i wyjąć pestki. Z cukru i ½ szklanki wody zagotować syrop i wrzucić morele. Zagotować, zdjęć z ognia i ostudzić. Po kilku godzinach znów podsmażyć i odstawić na noc. Następnie dosmażyć po raz trzeci i zdjąć szumowiny. Gorącą konfiturę przełożyć

Tradycyjna Kuchnia