syrop - 6989 przepisów (strona:365/466)

Biszkoptowe placuszki z miodem i truskawkami 215

małych i dużych członków naszej rodziny;) Moje placuszki w smaku przypominają gofry, są lekko słodkie, waniliowe. Polane cienką strużką miodu (miód bardziej do mnie przemawia niż syrop klonowy) z pokrojonymi truskawkami są wyśmienite!     Składniki:  2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka (lub 1 szklanka mleka i 0,5 szklanki wody) 1 łyżka cukru

Kulinarne Inspiracje
Szparagi z truskawkowym sosem balsamicznym 192

komponuje się z rybą i delikatnym białym mięsem drobiowym. Polecam do wypróbowania! Składniki: pęczek ugotowanych szparagów 150-200 g truskawek 2 łyżki ciemnego octu balsamicznego 1 łyżka miodu lub syropu z agawy pieprz z młynka szczypta soli- opcjonalnie posiekane zioła- opcjonalnie Wykonanie: szparagi zielone lub białe ugotować wg przepisu podanego  tutaj truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Umieścić w wysokim

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
"SEREK" A'LA DANONE Z TOFU 196

tofu /znalezione gdzieś w sieci, nie pamiętam gdzie;/ 1/2 kostki sera tofu 1/2 szklanki mleka sojowego (naturalnego lub waniliowego) 2 łyżeczki soku z cytryny 2 łyżeczki słodzidła (np. syrop z agawy)  2 łyżki prażonych ziaren słonecznika Tofu kruszę, zalewam mlekiem sojowym, dodaję słodzidło, sok z cytryny. Wszystko miksuję na gładką masę, bez grudek  przy pomocy blendera. Podaję

W kuchni Karmel-itki
Koktajl z Truskawkami i Awokado 166

nocy Wypróbujcie! Składniki: 0,5 awokado obranego, bez pestki 150 g mrożonych lub świeżych truskawek 4 łyżki jogurtu naturalnego 200 ml mleka sok z cytryny do smaku miód lub syrop klonowy do smaku Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do gładkości. Jeśli konsystencja jest dla Was za gęsta dodajcie wodę lub sok jabłkowy. The post Koktajl z Truskawkami

Made By Mom And Son
Duo masa do wafla 421

szklanki mleka 1 szklanka mleka w proszku 2 łyżki kakao Jasna masa: 1/2 kostki margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku 2 łyżki syropu klonowego   Przygotowanie: Wafle kroimy na pół. W dwóch osobnych garnkach podgrzewamy margarynę i cukier. Czekamy, aż wszystko się rozpuści.  Masa jasna - do rozpuszczonej margaryny z cukrem dodajemy płynne

Lawendowe Niebo
Sorbet z melona i mięty 194

melona, mięty i limonki. Deser przygotowujemy bez maszyny do lodów i cukru. Skład  (3-4 porcje): 1/2 melona 3 gałązki mięty 1/2 limonki 2 pełne łyżki syropu (np. z agawy, golden syrup itp) lub miodu, jeżeli ktoś ma ochotę może oczywiście dodać cukier Przygotowanie  (10 minut bez mrożenia i dodatkowego blenderowania): - wyciskamy sok z limonki

Pora na pora i pomidora
ANANAS W SOSIE CZEKOLADOWYM - owocowa przekąska super speed 240

kawałki "na jeden kęs" oraz ciepły   sos czekoladowy. Sos, który pokochałam od pierwszego spróbowania, o którym wspominałam  tutaj , dzisiaj w uproszczonej wersji, czyli tylko olej kokosowy , syrop klonowy i kakao , wymieszane na ciepło i od razu wylane na ananas. Czas przygotowania sosu jest krótszy, niż krojenie ananasa, więc jeśli się skończy, można błyskawicznie dorobić drugą porcję :) POLECAM GORĄCO

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Syrop z kwiatów czarnego bzu 155

najlepsze! Pozostaje zaczekać na ciepły dzień i wybrać się poza miasto na kwiatowe zbiory. Jeśli nie zdecydujecie się przygotować pysznej nalewki z kwiatów czarnego bzu , to zachęcam do przygotowania syropu. Aromatyczny, słodki, idealny jako dodatek do lemoniady, drinków czy deserów. Prosty w przygotowaniu, a jaki smaczny! :-) Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Placek jabłkowy z syropem klonowym 117

mgnieniu oka. Kruchy cieniutki spód idealnie komponuje się z nadzieniem jabłkowo-klonowym. Pomimo braku cukru jest ono odpowiednio słodkie i aromatyczne, a to za sprawą naturalnej słodyczy jabłek polanych syropem z cynamonem

Milion Smaków
Wegański "sernik" owocowy 153

Ciasto samo zdrowie! Jego głównymi składnikami są orzechy nerkowca, migdały i owoce (u mnie ulubione truskawki). Brak tu cukru, mąki i produktów zwierzęcych (zamiast miodu można użyć syropu z agawy). Masa z nerkowców wspaniale udaje sernik, a razem z truskawkami stanowi pyszną alternatywę dla popularnych pianek na bitej śmietanie. Jest to idealny posiłek dla preferujących dietę raw food. Wszystkie składniki

Milion Smaków
Bezglutenowe ciasto z gruszkami 135

Połączenie mąki kasztanowej i migdałowej dodaje daniu charakterystycznego posmaku i sprawia, że staje się zdrowszą wersją klasycznych pszennych ciast. Także brak cukru przemawia na jego korzyść, a niewielki dodatek syropu klonowego i cynamonu oraz unoszący się w pomieszczeniu zapach powoduje, ze ciasto znika w mgnieniu

Milion Smaków
Granola migdałowa 144

awaryjne, które jem gdy nie mam czasu przygotować nic innego. Najczęściej robię prostą, klasyczną granolę, na którą przepis znajdziecie na blogu wyszukując tytuł Domowa granola z orzechami pekan i syropem klonowym. Od czasu do czasu kombinuję jednak z innymi smakami. Granolę migdałową przygotowałam na bazie przepisu na Granolę Andy'ego Nigelli Lawson, dostosowując ją nieco do moich smakowych upodobań

Milion Smaków
Sztuka śniadania 181

również kanapki z serem kozim i miodem gryczanym posypane pestkami słonecznika. Pokruszona feta wymieszana z migdałami i mango też. Spróbujcie zrobić sobie rano naleśniki z twarogiem i truskawkami, polane syropem klonowym albo grzanki z avocado, szynką parmeńską i rukolą. Pomidorki koktajlowe z miętą i ciecierzycą z odrobiną oliwy z oliwek, tosty z mascarpone, brzoskwinią i tymiankiem albo chałka z masłem

GRUBY WAŁEK
Wegańskie drożdżówki z makiem 239

drożdżowe, zawsze, ale to zawsze wychodzi idealne. Dokładne przygotowanie ciasta znajdziecie tu: http://www.greenscarf.pl/weganskie-buleczki-cynamonowe/ farsz: 250 g suchego mielonego maku 100 g cukru 50 g rodzynek 2 łyżki syropu z agawy szczypta cynamonu 2 łyżki masła kokosowego 50 g jagód goi Przygotowanie: Rodzynki i jagody moczymy w wodzie. Pozostałe składniki na masę blendujemy razem po czym dodajemy do masy

greenscarf
Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną - majowa piekarnia 219

szklanka kaszy cały zaczyn 160 g letniej wody 1/4 łyżeczki drożdży instant –  jeśli mamy mocny zakwas, można spokojnie pominąć 2 łyżeczki soli morskiej 2 łyżeczki płynnego miodu (dałam syrop klonowy) 300 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (u mnie typ 2000) Do wody dodać zaczyn, wymieszać, dodać resztę składników, miksować na średnich obrotach ok. 1-2 minuty. Przełożyć do foremki wysmarowanej

Stare Gary