Karnawał w kuchni kojarzy się najczęściej z przekąskami. Najbliższy czas będzie więc obfitował w przeróżne przekąski, większe i mniejsze typu finger food, sałatki
To co kochamCiasteczka z przepisu mojej Mamy. Lekko francuskie, kruche i mocno aromatyczne. W sam raz na karnawał! Składniki: • 60 dkg mąki pszennej
To co kochamPołączenie idealne łososia ze szpinakiem. Przekąska typu „piękna i inteligentna”, która powstała w mojej kuchni na Konkurs Kreatywny II
To co kochamBardzo szybka, prosta, zdrowa i zarazem elegancka przekąska. Składniki na 26 sztuk: • 30 dkg sera białego tłustego • 30 dkg sera z niebieską
To co kochamPowoli zbliża się koniec karnawału i przed nami najsłodszy dzień w roku – Tłusty Czwartek. W związku z tym u nas
To co kochamNie wyobrażam sobie karnawału bez faworkowych róż! Odkąd pamiętam, Mama zawsze takie robiła, a ja zawsze zachwycałam się nimi. Sama robiłam je wiele razy, wypróbowując
To co kochamW starym zeszycie mojej Mamy od zawsze był przepis na te ciasteczka. Mama nauczyła się je robić na ówczesnych warsztatach kulinarnych
To co kochamPyszna przekąska serowa, którą bardzo często przygotowuję nie tylko na przyjęcia. Latem serem żółtym z majonezem i czosnkiem faszeruję małe pomidorki lub układam
To co kochamPo świętecznym menu przyszła pora na karnawałowe przekąski. Moja propozycja jest błyskawiczna, prosta do wykonania i bardzo smakowita. W sam raz
To co kochamSzybka przekąska, nie tylko sylwestrowa, z łososia wędzonego i kolorowych pikli. Składniki: • 200 g łososia wędzonego • 4 ogórki konserwowe • 1/2 słoiczka dyni marynowanej • cytryna
To co kochamW ten Sylwestrowy wieczór życzymy wszystkim sympatykom bloga ToCoKocham magicznego i szczęśliwego wejścia w Nowy 2014 Rok. Aby ten nadchodzący rok był jeszcze
To co kochamPrzekąsek karnawałowych ciąg dalszy. Tym razem zdrowe czipsy serowe z dodatkiem cukini i marchewki. Krążki jako samodzielna przekąska idealnie wpasują się w nastrój
To co kochamJest karnawał i jest pyszna przekąska karnawałowa! Kula serowa w formie dipu z krakersami jest bardzo popularna w USA. Moja siostra Anya
To co kochamW starej gazecie Domowe przysmaki z 1996 roku znalazłam przepis na węzły żeglarskie. Bardzo mnie zaintrygowały, bo prezentują się okazale. Po upieczeniu
To co kocham„Gdy uderzył wielki dzwon, Objął w świecie pączek tron. Król przez wszystkich ukochany, Piękny, pulchny i rumiany, W brzuszku wprawdzie miał on
To co kocham