świderki - 1184 przepisów (strona:20/79)

DANIE JEDNOGARNKOWE Z POLĘDWICZKĄ WIEPRZOWĄ W SOSIE SEROWYM 113

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 300 g makaronu - u mnie świderki, 200 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, 330 ml śmietanki 30%, 500 ml bulionu, 100 g sera Lazur niebieskiego, garść posiekanej natki pietruszki, łyżka oleju z dodatkiem bazylii, sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka. Przygotowanie: Polędwicę

JejKuchnia
Makaron z młodym bobem i bekonem. 178

chociaż trochę pracochłonne jest obieranie bobu...są dwa wyjścia, albo nie obierać wcale, albo zagonić do pracy domowników. Spróbujcie wyszło naprawdę smacznie. Składniki: 1 szklanka suchego makaronu (u mnie świderki orkiszowe) 250 g młodego bobu 5 plastrów wędzonego bekonu lub wędzonego boczku 3 ząbki czosnku 1/2 łyżki oliwy z oliwek  kilka gałązek natki pietruszki 1/2 łyżeczki płatków chilli

Codziennik Kuchenny
Potrawka z kurczaka z soczewicą i makaronem 170

cebula 7 pieczarek 2 łyżki zielonej soczewicy 2 łyżki kukurydzy 1 szklanka bulionu drobiowego 100 g serka topionego gouda 1 łyżka śmietany 18% Sól Pieprz 1 szklanka makaronu świderki durum Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, doprawiamy przyprawą do mięsa i czosnkiem granulowanym. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plastry. Soczewicę moczymy wcześniej przez pół godziny

VioletoweKucharzenie
Makaron z pesto i szparagami 164

pędów znalazł swoje zastosowanie w potrawie, która jak nic wpisuje się w pojęcie cucina povera, bo jest sezonowa, prosta i jednocześnie niebanalna. Bon Appetit! Składniki: 500 g makaronu fusilli (świderki) 500 g zielonych szparagów parmezan oliwa do smażenia sól pieprz Pesto bazyliowo-pietruszkowe Składniki: liście bazylii (1 doniczka) liście natki pietruszki (1 mały pęczek) 2 ząbki czosnku

Smakowity Blog Kulinarny
Zapiekanka makaronowa z łososiem i szparagami 207

łososiem. Po raz kolejny kombinowałam ze smakami i po raz kolejny intuicja mnie nie zawiodła - wyszło pyszne danie, sycące, ale nie zapychające. Lubię takie obiady. Składniki: 100g makaronu (np. świderki, rurki) 200g filetu łososia lub pstrąga łososiowego kawałek pora (ok 7cm, jasno zielona cześć) pęczek szparagów 100ml śmietanki 100ml jogurtu 1 jajko 100g sera feta lub capri 2 łyżki

Obiad gotowy
Co w maju do lunchboxa? - Proste obiady na 7 dni #3 (PDF do pobrania) 288

sałatka jest przepyszna, choć kosztowała mnie tak mało wysiłku :) I oczywiście jest do zjedzenia na zimno, więc do lunchboxa jak znalazł. Składniki / dla 2 osób: 200 g makaronu razowego świderki (lub innego drobnego) sos salsa verde, który został z niedzieli (potrzeba ok. 3 łyżek) 250 g pomidorków koktajlowych 1 nieduża marchewka 1 ogórek gruntowy 1/2 czerwonej papryki

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka makaronowa z kalafiorem 109

Szybka zdrowa sałatka. Zamiast kalafiora można dodać brokuł, ale wtedy korzystamy z makaronu świderki. Ser feta można zastąpić oscypkiem. Składniki ćwiartka małego kalafiora 20 pomidorków truskawkowych pół małej czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku oliwa extra virgin sok z cytryny 4 łyżki pokruszonego sera feta 250 g makaronu farfalle al limone sól pieprz Przygotowanie Kalafior blanszowałem. Pomidorki przepołowiłem, cebulę

R'n'G Kitchen
Razowy makaron z cukinią 96

Składniki /2 porcje: – 1 mała lub 1/2 średniej cukini – 250 g makaronu razowego np. świderki – parmezan – ząbek czosnku – 1/3 średniej cebuli – ok 5 kawałków suszonych pomidorów – oliwa z oliwek – sól i pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Cukinię opłukać i pokroić w kostkę ze skórką. Cebulę zeszlić na oleju rzepakowym. Następnie wrzucić cukinię na rozgrzaną

I LOVE LIFE
Wegański makaron z truskawkami (bez śmietany i mleka) 228

nimi makaron. To błyskawiczne danie nie tylko dla najmłodszych smakoszy. Makaron z truskawkami i śmietaną kokosową można podać dziecku, które skończyło 8. miesiąc życia. 250 g makaronu (np. świderki) 250 g świeżych truskawek ok. 100 g śmietany kokosowej (np. domowej ) Makaron gotujemy do miękkości. Truskawki myjemy, obrywamy szypułki i przekrawamy na połówki lub ćwiartki. Truskawki mieszamy dokładnie ze śmietaną

Dieta bez mleka
Sałatka makaronowa z serem i salami 187

salami Smaczna, treściwa i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka makaronowo-warzywna z żółtym serem, salami, szynką i pysznym sosem. Polecam!     Składniki: 200g makaronu – użyłam makaronu świderki 10dkg salami 10dkd chudej szynki 15 dkg żółtego sera 2 -3 ogórki gruntowe 1 czerwona papryka pół szklanki kukurydzy konserwowej pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku   Sos: 2 łyżki majonezu

Blog z Apetytem
Rolada z tuńczykiem 157

gotować na parze. Przyrządza się z rożnych składników, dla wzmocnienia smaku dodajemy zioła. Mając w domu makaron i tuńczyka wybór był jeden. Rolada z tuńczykiem :)#MasterTuńczyk Składniki 100g makaronu świderki 1 opakowanie tuńczyka w sosie własnym Prinnses 1 jajko Papryka czerwona Skórka z cytryny Świeże zioła Sól, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
Makaron ze szpinakiem i szparagami 206

myślę, że nie nie będziecie żałować. Do przygotowania tej potrawy wykorzystamy makaron razowy dzięki czemu danie to będzie dużo bardziej zdrowsze. Oczywiście możecie wykorzystać dowolny makaron – rurki, albo świderki, pszenny albo pełnoziarnisty. Osobiście polecam Wam wykorzystanie do przygotowania tej potrawy mrożonego szpinaku . Po pierwsze jest znacznie tańszy, już rozdrobniony i z całą pewnością ma te same właściwości

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z warzywami 154

które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem gdyż przygotowanie tego dania nie sprawi Wam żadnego problemu.Do przygotowania tei potrawy użyłam makaronu "penne" , ale można użyć dowolnego formatu np rurki, świderki czy wstążki. Makaron z warzywami SKŁADNIKI opakowanie makaronu 100g cukini 100g papryki 100g bakłażanu 100g cebuli 4 łyżki oleju z oliwek listki swieżej bazyli 3 łyżki tartego sera parmezan

zielonacukinka
Zapiekanka makaronowa z pulpetami 152

smakuje) jajko 2 ząbki czosnku czubata łyżka kaszy manny 2 łyżki bułki tartej papryka w proszku, majeranek, pieprz ziołowy, sól, pieprz czarny Ponadto: około 250 g makaronu (dałam świderki, ale penne czy kokardki też się sprawdzą) około 400 g mrożonych warzyw (dałam mrożonkę składającą się z brokuła, kalafiora i marchwi) 150 g sera żółtego Sos: 2 łyżki mąki pszennej

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka makaronowa z boczkiem i rzodkiewką 227

Wszyscy Ci, którzy dobrze mnie znają, wiedzą, że ja jednak wybieram opcję z majonezem;) Nie musi go być dużo, ale lubię jak jest;) ok. 250-300 g makaronu np świderki 200 g boczku w plastrach (u mnie 2 op. surowego z Sokołowa) 2 pęczki rzodkiewek 2 dymki kilka łyżek ziaren słonecznika sól, pieprz opcjonalnie 1-2 łyżki majonezu Makaron

Smaki Na Talerzu