Puszysty biszkopt, mocno nasączony ponczem z likierem kokosowym Canari , delikatny kokosowy krem i pianka z białej czekolady o wyrazistym smaku, nie jest trudne do wykonania, ciasto
Wanilia i KardamonPierogi goszczą na polskich stołach od setek lat. Prawdopodobnie zostały sprowadzone z Dalekiego Wschodu. Dawno temu pierogów nie jedzono często. Przygotowywano je głównie z okazji różnych
My Chcemy JeśćW czasie Świąt Bożego Narodzenia nie może zabraknąć ciasta z makiem. Legendy mówią, że dania z dodatkiem maku miały zapewnić dostatek i szczęście. Zamiast tradycyjnego, ale
My Chcemy JeśćŚledzie to kruche i smaczne ryby, które najlepsze są w zimie. Są niskokaloryczne i oprócz kwasów omega-3 zawierają potas, żelazo i jod. Wzmacniają pamięć i
My Chcemy JeśćKluski z makiem to danie, które przygotowuję już od lat. To taka potrawa last minute, ponieważ składniki do niej można kupić praktycznie w każdym sklepie spożywczym
My Chcemy JeśćSerowiec to deser, który będzie gwiazdą na wielkanocnym stole. Delikatny ser, orzechy i gorzka czekolada tworzą zgrany zespół. Składniki 1 kg masy serowej 250 g mieszanki
My Chcemy JeśćMimo niezbyt sprzyjających okoliczności postanowiłam zrobić torcik. Okazji kilka by się znalazło miedzy innymi taka, że MAMY TRUSKAWKI w rozsądnej cenie i już takie nasze
Dzieje kuchennej WiewióryJakiś czas temu natknęłam się na ten przepis i tak za mną łaził że musiałam go upiec. Nazwa prawidłowa, sernik w iście
Takie tam pichcenieDrodzy, Z okazji Świąt Bożego Narodzenia chcielibyśmy życzyć Wam wspaniałych i pełnych radości Świąt! Ciepła, miłości, ukojenia, spokoju i odpoczynku! Niech będzie pysznie i leniwie! Kasia
Plate of JoyKajmak własnej roboty ? jak najbardziej tak :) Pyszny serniczek ? ależ owszem ;) Zastanawiacie się nad ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą
Słodkości i nie tylkoRaj dla podniebienia! oczywiście miłośników wołowiny. T o kolejna propozycja z wykorzystaniem wołowiny krzyżowej QMP od Dobrej Wołowiny . Bardzo kruche i delikatne, pełne smaku.
Dzieje kuchennej WiewióryWołowina QMP jest niesamowita, bardzo smaczna i daje mnóstwo możliwości. W tym przeświadczeniu utwierdziła mnie przesyłka od Dobrej Wołowiny i mięso, które w niej znalazłam
Dzieje kuchennej WiewióryWspólne pieczenie pierniczków to wielka frajda , o czym mieliśmy okazję przekonać się z chłopakiem przed Świętami. Nigdy wcześniej nie robiłam tych kultowych Bożonarodzeniowych ciasteczek , choć samo
Za drzwiami kuchniKochani już za chwilę Zmartwychwstanie Pańskie, z tej okazji chciałabym Wam złożyć zgodnie ze zwyczajem najserdeczniejsze życzenia. Niech będą spokojne, wesołe i pyszne. Niech będą zgodne
pieprzny smaczek