Druga przystawka z serii w galarecie. Zrobiłam sos z chrzanu,śmietany, bryndzy z dodatkiem koperku. Plastry szynki zwinęłam w rożki, nałożyłam do niej sos i szparagi
potrawyregionalneWiecie kochani ,że pieczarki posiadają właściwości zdrowotne i lecznicze? W uprawie pieczarek nie stosuje się w ogóle substancji chemicznych. Jest to jedno z
potrawyregionalneDziś polecam zrazy wołowe w dwóch odsłonach - czyli .... z dwoma propozycjami różnych farszy. Zaczynamy;-) Mięso wołowe pokroiłam na plasterki, które lekko rozbiłam, posoliłam i popieprzyłam. Farsz
potrawyregionalneZapach pieczonego pasztetu kojarzy mi się ze świętami i choć daleko jeszcze do nich - to postanowiłam go dziś upiec. Żaden kupiony pasztet nie zastąpi
potrawyregionalneCiasto drożdżowe jest nieśmiertelne. Nawet jeśli się zeschnie to można go podpiec w tosterze i zjeść np. z masłem i dżemem;-) Ja zrobiłam je w
potrawyregionalneŚledzie można przyrządzać na bardzo wiele sposobów np.w curry,w pomidorach,musztardzie. Ale chyba najbardziej tradycyjny, to śledź w oleju z cebulką, który często gości na
potrawyregionalneOliwki,kapary,suszone pomidory i czosnek! Czyż nie wspaniałe połączenie smaków?! Do miseczki włożyłam zielone,czarne oliwki i kapary. Polałam oliwą z oliwek i zmiksowałam. Pokroiłam
potrawyregionalnePodobny przepis tylko z indyka możecie zobaczyć TU . Dziś mała modyfikacja...po pierwsze inny ptak ;) po drugie dodałam warzywa. Składniki: podudzia z kurczaka marchew
potrawyregionalneCiasto meksykańskie jest podobne do murzynka (przepis TU ), z tym,że dodajemy więcej składników. I to właśnie one powodują ,że jedząc je... jemy zupełnie inne
potrawyregionalneŚledzie już gościły na moim blogu. W oleju z cebulką (przepis TU ) Dzisiaj proponuję sałatkę śledziową. Składniki: 3-4 szt. płatów śledziowych 1
potrawyregionalneZaczęło się od wędzonych żeberek. Gdy zobaczyłam je w sklepie to nie mogłam się oprzeć,żeby ich nie kupić. Pomyślałam o grochówce...ale ,że kobieta zmienną
potrawyregionalneNie ma chyba osoby, która nie jadła by na różnego rodzaju imprezach rodzinnych sałatki jarzynowej. Podawana jest prawie zawsze z okazji świąt-jest nieśmiertelna
potrawyregionalneNadzienia do pierogów są przeróżne. I bez względu na ich zawartość, nie ma chyba osoby która by ich nie lubiła. Faszerowałam je już : jagodmi serem i
potrawyregionalneTatar klasyczny już gościł na moim blogu (przepis TU ) ale dziś zaproponuję go w innej odsłonie. Trochę klasyki, trochę inspiracji...a smak jak zawsze rewelacyjny. Zapraszam
potrawyregionalnePyszna,krucha,pachnąca jabłkami i cynamonem szarlotka! To jest to co tygrysy lubią najbardziej ;-) Chwila pracy i to pachnące ciasto stoi na stole. Składniki: Ciasto: 3
potrawyregionalne