Barszcz, uszka, kapusta z grzybami – nie czujesz się specem od świątecznego menu? Wspólne świąteczne gotowanie w Polu to znakomita okazja, by to zmienić! Artykuł 23 grudnia
COOKMAGAZINEPowszechnie wiadomo, że najlepsze makówki robi Mama. Albo Babcia. Oczywiście Twoja ;) ciężko konkurować z czymś, co od zawsze jest magicznym smakiem dzieciństwa. Dlatego absolutnie nie mam
CiastkozercyŚwięta, to magiczny czas spędzony z najbliższymi przy pięknie ozdobionej choince, radosnych piskach dzieci odpakowujących prezenty, kolędowaniu, wspomnieniach o tych, którzy są w naszych sercach, ale
Słodkie okruszkiWitam Kochani Ostatnio na blogu pojawiało się troszkę mniej postów niż zawsze ale "pierniczę" :) czyli piekę pierniczki. W tym roku na dużą skalę . Oprócz pierniczków
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuBardzo dobre danie, ale warunek musi bardzo długo się gotować. To jest sukces dobrego smaku sosu. Mięso wołowe pokroić i plastry o grubości 1 cm, lekko
Kuchnia PokoleńIdealne ciasto na skuteczne zasłodzenie się w zimowy dzień? Beza :) Intensywnie słodka, z przepysznym kawowo-pomarańczowym kremem i pomarańczami. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. 2 białka z
Mienta blogPyszny pomysł na aromatyczne polędwiczki wieprzowe z borowikami w śmietanowym sosie na białym winie. Świetnie sprawdzą się na rodzinnym obiedzie np. w towarzystwie ziemniaków lub kopytek
Moje Kuchenne RewelacjeOstatnio wiele frajzdy sprawia mi pieczenie ciasteczek. Chciałam zabierać się za robienie pierniczków, ale podczas przygotowywania składników znalazłam przepis na odwrocie opakowania, na te właśnie ciasteczka
kuchniabellissima.wordpress.comPyszna, soczysta, pachnąca świętami szyneczka w cudownej glazurze :) Goździki, wino i miód nadają jej wspaniały aromat. Można ją jeść na ciepło (np. z sosem) oraz
Moje Kuchenne Rewelacjeskładniki: 350 g mąki orkiszowej lub pszennej 35 g maku 30 g migdałów 120 g cukru pudru 30 g mąki ziemniaczanej 3 żółtka 50 ml kefiru
Domowy Smak JedzeniaPrzyzwyczailiśmy się, że święta to karp, barszcz i pierogi z kapustą... a może by tak zastawić wigilijny stół wege potrawami? Artykuł 18 grudnia – WEGE BAZAR Święta
COOKMAGAZINEProsta przekąska, doskonałe danie na przyjęcie, ciekawa opcja na kolecję. Faszerowane pieczarki. 4 duże pieczarki 1 szalotka 1 ząbek czosnku Granat 1 puszka pomidorów Kapary Pieprz
MarcinChefZbliżają się święta i każdy chce podarować bliskim prezenty. Każdy marzy, żeby ten czas spędzić w gronie rodziny i najbliższych osób. W tym roku moje święta
kuchniabellissima.wordpress.comCiasto o zimowym aromacie :) Świetnie się sprawdzi w czasie nadchodzących świąt. Czytaj więcej »
Kasia SarnaJestem fanką wegetariańskich pasztetów i piękę je bardzo często. Nawet mięsożercom smakują bardziej, niż tradycyjne mięsne pasztety. Przepis pochodzi z książki „Jaglany detoks…kolejny
Mienta blog