Dzień dobry!W weekend pisałam Wam, że to już czas na upieczenie staropolskiego piernika dojrzewającego, aby móc go serwować swoim bliskim w czasie świąt.Jak pamiętacie
Pora coś zjeśćŚwięta zbliżają się wielkimi krokami, a więc najwyższy czas piec pierniczki! W swoim życiu wypróbowałam naprawdę wiele przepisów i ten, który Wam proponuję jest zdecydowanie moim
Zakręcony WidelecBarszcz to zupa, bez której nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia. Wiem, że ma mocną konkurencję w postaci zupy grzybowej czy też rybnej, ale dla mnie
Zakręcony WidelecSKŁADNIKI:- 200 g jogurtu greckiego light- 100 g serka waniliowego light-100 g serka śmietankowego- kilka ziaren wanilii- 3 łyżki żelatyny- 3 łyżki wrzątku- świeże malinyoremki
SMYKWKUCHNIMąkę mieszamy z mielonymi migdałami.Dodajemy miękkie masło, cukier waniliowy, cukier puder, jajko oraz cynamon.Wszystkie składniki delikatnie łączymy w misce za pomocą palców.Gotowe ciasto zawijamy
Kredowe MenuOstatnio kupiłam całkiem sporą kaczkę i wyszedł z niej przepyszny rosół. Nie lubię niczego ani wyrzucać, ani marnować dlatego postanowiłam upiec pasztet z reszty mięsa pozostałego
Mango PapajaKilka postów wstecz pokazywałam jak zrobić makaron grzybowy klik dziś pokarzę jak go wykorzystać do dania, które z powodzeniem może znaleźć się na wigilijnym stole
Basia w kuchniCheesecake ChristmasSkładniki.50 dag twarogu4 jajka3/4 szklanki cukru pudru1 laska wanilii1 łyżeczka skórki cytrynowej1/2 szklanki rodzynek1/3 kostki masła1/2 łyżki mąki ziemniaczanej1/2 łyżki kaszy manny1/2 łyżki mąki
Kulinarny karnet ChristopheraStollen to drożdżowa strucla bożonarodzeniowa z marcepanem popularna w Niemczech i Holandii. Charakteryzuje się zwartym ciastem z dużą ilością bakalii oraz wałkiem marcepana przechodzącym wzdłuż całej
Walijskie PichcenieRybę po grecku serwuję nie tylko na kolację wigilijną. Lubimy bardzo i często pojawia się jako piątkowy obiad. Jest to moja wersja, ryba jest smażona i
NA MOIM TALERZUPolecam przygotowanie na Święta tego nadziewanego rogala, który na pewno będzie ozdobą na naszym stole, jak też znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju sałatek zamiast chleba.
zielonacukinkahttp://www.lovingit.pl/blog/wp-content/uploads/2012/12/nordic-bliss-3.jpghttp://arch.blox.pl/resource/swiateczne_wnetrza_fiolet_lawenda_bobedre.dk_1.jpghttp://3.bp.blogspot.com/-Hi1U8gpxUKU/Uoo34mpLcJI/AAAAAAAABNw/i5IH9BWOLW8/s640/%C5%9Awi%C4%85teczne+dekoracje+2.jpghttp://i1.luxlux.pl/ca5bc0a6e6668891ccb26c30d439f73b54a1881bhttp://www.szwecjadzisiaj.pl/wp-content/uploads/2013/12/skandynawski_design4.pnghttp://3.bp.blogspot.com/-J97O6saWbbg/ULs66XnXBcI/AAAAAAAAFkw/YVdyJSjfw7Q/s1600/jak-udekorowac-pokoj-na-boze-narodzenie-23_main.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-oJH-Mqac3lY/UpzSb7MqOlI/AAAAAAAABZ0/eEbOn1AgKd8/s1600/%C5%9Bwi%C4%99ta1.jpghttp://www.lovingit.pl/blog/wp-content/uploads/2013/11/3086781_original-645x401.jpghttp://s2.benjamin.cdnconnect.com/a90cb4aa99ab41ebb2ea520755105dd7.jpg?mode=max&width=620&height=500&q=95
SMYKWKUCHNIJesli zadajemy sobie trud wypiekania domowych slodkosci,zadbajmy rowniz o skladniki do nich najwyzszej jakosci bez chemicznych dodatkow.Wiekszosc ciast i deserow wymaga dodatku cukru waniliowego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tak podana rybe mozna spokojnie wlaczyc do swiatecznego menu,bo nie tylko wyglada niezwykle dekoracyjnie ale i smakuje doskonale.Losos zapieczony w chrupiacym francuskim ciescie-to klasyk
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jesli poszukujecie inspiracji do upieczenia swiatecznego sernika ,mysle ten przepis polozy kres Waszym poszukiwaniom.Proponuje sernik pomaranczowy,ale z nienarzucajacym sie aromatem pomaraczy,bo aromatyzowany sokiem ze
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!