smażoną kapustą białą i czerwoną. Danie były ogromne i zniszczyło mnie strasznie. W tym przypadku było podobnie. Seitan był świetnie zrobiony i chciałbym umieć sam takie cudo stworzyć. Knedliczki bez szału - czyli czeski standard. Sos bardzo słodki i zdecydowanie go za dużo i szkoda, że wegańska restauracja, mimo czeskich korzeni, nie podała żadnego bukietu surówek czy czegoś zielonego
Bananowe Poleminor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki; U mnie, młoda kapusta pekińska 3-4 marchewki kawałek białej części pora pęczek zielonego koperku 1 czerwona papryka Olej kujawski„3 ziarna” Sok z połowy cytryny Sól, pieprz, cukier do smaku Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować, marchewkę zetrzeć na małych oczkach, czerwoną paprykę można drobno pokroić u mnie starta na dużych(...)oraz koperek bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki dobrze razem wymieszać, dodać około 4-5 łyżek oliwy, sok z cytryny oraz przyprawy do smaku. Po 10-15 minutach surówka jest gotowa gdy połączą się wszystkie smaki
W garach u GosiDoskonały dodatek do pieczonego drobiu. Polecamy. Składniki 500 g kiszonej kapusty 250 g winogron 4 szalotki 1 łyżka masła 2 łyżki tłuszczu do smażenia sól
R'n'G Kitchenbardzo szybka surówka, doskonała na grilla i do obiadu. Powstała "z potrzeby chwili" :) Obiad prawie dochodzi, a lodówce, z dostępnych warzyw tylko pekinka, pomidory i cebulka, parę oliwek. I powiem szczerze, będę do niej wracać, bo bardzo wszystkim zasmakowała. Polecam :) Składniki - kapusta pekińska ( średnia główka, lub pół dużej - pomidory 2 szt. - młoda cebulka, ( u mnie biała część, ale można
Kuchnia z widokiem na ogródrobiałam surówkę z czerwonej kapusty i mam dla Was na nią przepis. Serwuję ją do każdego mięsa. Najbardziej smakuje mi podawana z pieczoną kaczką a także schabowym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 1/2 główki kapusty czerwonej (średniej wielkości) 1 mała biała cebula
mecookslepszej surówki niż ta z modrej kapusty... Dzisiejsza wersja zawiera sos sojowy oraz sezam. Składniki: pół główki czerwonej kapusty łyżka cukru płaska łyżeczka soli Sos: 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego szczypta imbiru sól, cukier i pieprz do smaku 2 łyżki białego sezamu Kapustę posiekać
Czerwień i błękittygodniowym rytuałem jest mięsna kolacja , i do każdej takiej kolacji przygotowuję surówkę , znakomicie nam smakuje , znika szybko . Ale nie koniecznie musi być to na kolacje , także super się sprawdza jako dodatek do obiadu , ale to już zapraszam do wypróbowania dla Państwa . Składniki 1 szt kapusty lodowej 15 sztuk kolorowych pomidorków mini 1 zielony świeży ogórek(...)paczka sera fety 5 łyżeczek oleju sól pieprz ziołowy pieprz biały łyżka balsamico Wykonanie Do wysokiej miski rozrywam naszą sałatę , następnie pomidorki kroję na połówki , ogórka myję i kroję w nierówną kostkę , następnie ser feta rozkruszam , dodaję olej , przyprawiam według uznania smakowego , i dodaję na końcu balsamico i wszystko bardzo dokładnie mieszam
Mój Smakszatkowana, surowa kapusta głowiasta. W zależności od kraju czy upodobań dodawane są rozmaite dodatki, jak marchew czy jabłko. U mnie w zeszycie figuruje jako obiadowa surówka, po zrobieniu jej wszyscy stwierdzili, że to jest właśnie Colesław. Wychodzi jej trochę, można więc zmiejszyć proporcje, ale ja dwa słoiki rozdałam, a reszta stoi(...)się konsumuje. Przed podaniem można dodać ziarna słonecznika, pestki dynii czy starte jabłko, a nawet wymieszać z odrobiną majonezu czy śmietany. Składniki: • 1,5 kg kapusty białej – 1 mała główka • 2 marchewki • 3 ząbki czosnku Zalewa • 1/2 litra wody • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki octu 10% • 1/2 szklanki oleju • 1 łyżka czubata soli Wykonanie
To co kochambiałej kapusty lub 1/2 większej główki 2 małe ogórki 1/2 puszki 425 ml kukurydzy Bonduelle marchew majonez, chrzan, sól Przygotowanie : Kapustę posiekać i sparzyć wrzatkiem na sicie lub posypać solą i pozostawić na ok. 20 min. ( sparzoną również odcisnąć) Posoloną kapustę odcisnąć, dodać pokrojony szczypiorek, startą marchew i ogórki - wymieszać Chrzan połączyć z majonezem i dodać do surówki
Proste Potrawykapusty - 1 duży burak starty na tarce (lub 2 małe) sos: - 3 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka syropu słodzącego (np, z agawy) - 1 łyżka musztardy miodowej (lub innej łagodnej) - 1 łyżeczka soli morskiej Mieszamy i jemy :) ---------- Zapraszam też po przepisy na inne surówki: - ze szpinaku i buraka - z brukselki z rodzynkami - z brukselki i białej
Smakuje zdrowosurówkę Colesław. Zjadłam jej nie dużo ponieważ zawiera majonez i kapustę a ja jak już wiecie staram się unikać tak ciężkich rzeczy. Ale spróbowałam, bo nie wyobrażam sobie tego, że będę Wam cokolwiek polecać co nie wiem jak smakuje. Smakuje a nawet bardzo więc trudno było z niej zrezygnować. Polecam sami się przekonajcie. Zakupy: - 1/2 główki białej
Tanio smacznie i prostomeritum diety czyli jedzeniem. Jakie więc warzywa i owoce możemy jeść podczas diety-postu dr Dąbrowskiej? KORZENIOWE : marchew, seler, pietruszka, pasternak, burak, rzodkiewka, rzodkiew, rzepa KAPUSTNE : kapusta biała, czerwona, włoska, pekińska, brukselka, jarmuż, kalafior, brokuły, kalarepa LIŚCIASTE : wszystkie rodzaje sałat – rzymska, lodowa, masłowa, dębowa, karbowana, roszponka, rukola, szpinak, botwinka, endywia, cykoria, seler naciowy CEBULOWE : czosnek, cebula(...)liść laurowy, gorczyca, kminek, kumin rzymski Obróbka warzyw i owoców: – najlepiej surowe: surówka, sok, koktajl – gotowane: zupa, warzywa al dente, warzywa na parze – duszone: gulasz, leczo – pieczone: warzywa, jabłko, frytki z dyni, marchewki, pietruszki, selera – kiszone: ogórki, kapusta, buraki i odpowiednie soki NAPOJE: – woda niegazowana – woda z cytryną
To co kochamBardzo lubię surówki do obiadu przełamane smakiem słodkiego owocu.Składniki:1 mała kapusta pekińska1 owoc kaki1 czerwona papryka2 marchewki1 por1 jabłkoolej + wodaprzyprawa do sałatek (lubię Prymat)Sposób przygotowania:1. Oczyszczoną kapustę kroimy w kostkę lub paski.2. Paprykę i kaki kroimy w kostkę.3. Obraną marchew i jabłka ścieramy na tarce jarzynowej.4. Pora (białą część) kroimy w półplasterki, solimy
Kuchnia domowa AniKiszona kapusta zasmażana...Pyszny dodatek do tradycyjnego kotleta schabowego.Smakowite danie główne w duecie z ziemniakami.Lekko kwaśna i aksamitna, polska specjalność.Komu porcja? Chętnych zapraszam do stołu
Gospodyni Miejska