Surówka z czerwonej kapusty i jabłka do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka do obiadu

Kapustę pod każdą postacią uwielbia moja Mama, a ja jako córka  myślę i czuję smaki podobnie. Kapusta modra zazwyczaj jest u nas podawana z mięsem, choć nie zawsze z roladami wołowymi. Lubię ją przykładowo z  kopytkami  okraszonymi boczkiem czy słoninką, lubię jako dodatek do mięsnej kanapki. Jej zaletą w przeciwieństwie do tej z białej surowej kapusty jest to, że zyskuje na czasie. Na drugi dzień smakuje bowiem moim zdaniem znacznie lepiej. Składniki: 1 kg czerwonej kapusty  1 mała cebula 1 duże wi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, kanapka, kanapki, jabłka, kopytka, czerwona kapusta, roladki, boczek, mięso, obiad, surówka, surówka z kapusty, dania mięsne, surówka z czerwonej kapusty, drugie danie, mięso na obiad

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.