surówki z białej kapusty - 725 przepisów (strona:28/49)

Pekinka z ogórkiem 180

Surówka jest idealnym dodatkiem do dań obiadowych. Mi smakuje także sama w sobie jako przekąska lub lekka kolacja. 1 mała kapusta pekińska 1 ogórek szklarniowy 1 marchewka 1 biała cebula Sól Pieprz 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską siekamy w drobne piórka. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę oraz ogórka szklarniowego obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie

VioletoweKucharzenie
Surówka na chińską nutkę 233

Przepis na surówkę dostałam od znajomej, bardzo mi zasmakowała, zmieniłam tylko skład zalewy, osobiście wolę bardziej delikatną. Doskonale sprawdza się w połączeniu z daniami orientalnymi. Składniki: 0,5 główki kapusty białej 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku Zalewa: 1/4 szklanki cukru 1/5 szklanki octu WOM Parczew 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka soli Pieprz do smaku Sposób przygotowania

Bajeczna Kuchnia
Surówka z włoskiej kapusty 439

Kapusta włoska, jedna z najsmaczniejszych zimowych jarzynek. O wiele prostsza w obsłudze niż jej biała krewniaczka, dużo delikatniejsza w smaku, a przy tym lekkostrawna. Jedzenie kapusty na surowo pozwala zachować wszystkie najcenniesze dla zdrowia składniki. Z kapusty włoskiej wyczarujesz pyszną i bardzo zdrową surówkę. Zapraszam!  Składniki: 1/2 włoskiej kapusty 1 marchewka 1 cebula 1 jabłko sól, pieprz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Aksamitny krem z dyni z żółtym serem pleśniowym oraz duszoną na maśle czerwoną kapustą 206

miksuj blenderem - próbuj stale zupy aby uzyskać głębię smaku z sera. Dopraw na koniec białym pieprzem i solą aby zupa nabrała charakteru. Staraj się już na tym etapie nie zagotowywać ponownie zupy.  Duszona kapusta czerwona Posiekaj jak najcieniej czerwoną kapustę, tak jak do surówki. Na patelni rozpuść łyżeczkę masła i duś kapustę z odrobiną soli na małym ogniu

Right Behind The Kitchen
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej 183

Składniki:  kapusta pekińska 2 pomidory  1 ogórek 1 duża marchewka 10 rzodkiewek 1/2 puszki kukurydzy por biała część 1/2 pęczka koperku 3 łyżki

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka magdeburska 268

Sałatka, która może być samodzielnym daniem, ale także jako dodatek do dań mięsnych ( surówka ). Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty ( 350 g) 2 cienkie pory sól łyżeczka cukru 3 dojrzałe gruszki 2 łyżki soku z cytryny mała cebula 200 g kwaśnej śmietany biały pieprz pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego 2 łyżki czerwonego octu winnego 1/2 pęczka natki pietruszki Przygotowanie   Kapustę

R'n'G Kitchen
Pomidorowa sałatka z młodą kapustą, szpinakiem i oliwkami 151

języki świata...  Jesli macie ochotę na sałatkowe szaleństwo zapraszam ->  sałatki & surówki  Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Składniki: 1 duży pomidor, najlepiej malinowy 2 garście szpinaku baby 2 łyżki czarnych, drylowanych oliwek 1 szklanka poszatkowanej młodej, białej kapusty 1/2 szklanki posiekanej natki z pietruszki 1 łyżeczka octu balsamicznego 50 g sera

Moja smaczna kuchnia
Pomidorowa sałatka z młodą kapustą, szpinakiem i oliwkami 202

języki świata...  Jesli macie ochotę na sałatkowe szaleństwo zapraszam ->  sałatki & surówki  Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Składniki: 1 duży pomidor, najlepiej malinowy 2 garście szpinaku baby 2 łyżki czarnych, drylowanych oliwek 1 szklanka poszatkowanej młodej, białej kapusty 1/2 szklanki posiekanej natki z pietruszki 1 łyżeczka octu balsamicznego 50 g sera

Moja smaczna kuchnia
DOMOWE PALUCHY RYBNE 199

Kilka razy robiłam już klopsiki i pulpeciki rybne - wykorzystując zawsze surową rybę. Dziś po raz pierwszy zrobiłam z ugotowanej ryby i wyszły rewelacyjnie. Bardzo

Walijskie Pichcenie
Domowa kapusta kiszona z jabłkami, marchewką i kminkiem 280

dużymi oczkami. Baniak na kapustę wyparzyć wrzącą wodą. Najlepiej wszystkie składniki podzielić na 3 części. Pierwszą część kapusty opłukać, przekroić na pół, wyciąć głąby, podzielić na części, następnie poszatkować. W dużej misce wymieszać z 1/3 marchewki, 1/3 jabłek, 50 gr kminku i 200 gr soli. Przesypać do beczki. Pougniatać, aby lekko zmniejszyła objętość. Drugą część kapusty opłukać, przekroić na pół(...)słoików i zawekować. Taka kapusta idealnie nadaje się do jedzenia na surówki oraz do bigosu czy kapuśniaku. Smacznego! Domowa kapusta kiszona z jabłkami, marchewką i kminkiem Domowa kapusta kiszona z jabłkami, marchewką i kminkiem listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='30 kg kapusty białej 150 gr kminku 600 gr soli 3 kg marchewki 3 kg kwaśnych

moj przepis na
Surówka z kapustą i ananasem / Cabbage and pineapple slaw 302

łatwa i przyjemna, polecam! Scroll down for recipe in English Surówka z kapustą i ananasem (8 porcji) Składniki: 1/2 średniej kapusty (300 g),posiekanej 1×580 g puszka ananasa, odcedzonego i posiekanego na kawałki (zachowaj 2 łyżki płynu) ½ szklanki jogurtu greckiego ½ szklanki majonezu 2 łyżki octu z białego wina 2 łyżki cukru sól i pieprz Przygotowanie: W średniej misce(...)sugar and season with salt and pepper to taste. Stir in the pineapple and cabbage and mix. Cover and refrigerate for 30 minutes to 1 hour. Enjoy! Artykuł Surówka z kapustą i ananasem / Cabbage and pineapple slaw pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny

karmelowy
Kotlety z soczewicy i marchewki z surówką z pora 202

dania polecam surówkę. Oczywiście zamiast surówki z pora można dać dowolną – z selera, z marchewki i jabłka czy z kapusty. Ja porową uwielbiam, więc mając dorodnego pora w domu nie potrafiłam z niej zrezygnować. Kotlety z soczewicy i marchewki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1 pęczek dymki (białe i zielone części) 1 zielona papryka(...)morska, świeżo mielony pieprz olej lub oliwa do smażenia do podania: jogurt grecki z wyciśniętym dużym ząbkiem czosnku, posiekanym koperkiem i odrobiną soku z cytryny oraz solą i pieprzem Surówka z pora: 1 duży por 1 mała marchewka 1 jabłko 1 kalarepa 1 łyżka soku z cytryny 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka musztardy sól morska, świeżo

Poezja smaku
Bułki z kurczakiem i surówką 243

cebula, lub 2 mniejsze 200 g białej kapusty pęczek koperku 3-4 korniszony pomidor 2 ząbki czosnku jogurt naturalny – mały kubeczek sól, pieprz 5-6 bułek (np z tego przepisu) Umyte i oczyszczone mięso kroimy na cienkie paseczki. Posypujemy przyprawą kebab-gyros i odkładamy na około 30 minut do lodówki. Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy pokrojoną w drobną(...)kostkę cebulę (1 mała lub połowa dużej). Ogórki kroimy w półplasterki, koperek drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Jogurt mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy surówkę. Pomidor kroimy na plasterki. Mięso smażymy na 2 łyżkach oleju. Pod koniec dodajemy pokrojoną w piórka cebulę (1 mała, lub połowa dużej). Bułki kroimy na pół, dolną

Smaki Na Talerzu
Kolorowa surówka z oregano 202

Szybki w przygotowaniu dodatek do obiadu, domowego fast foodu czy po prostu przekąska. 1 mała kapusta pekińska 1 por (biała część) 1 puszka słodkiej kukurydzy

VioletoweKucharzenie
Surówka z kapusty pekińskiej 135

Dziś mam dla Was przepis na szybką surówkę, którą możecie podać zarówno do obiadu, jak i jako dodatek do kanapek z wędliną, tortilli itp. Wszystko zależy od Waszych upodobań smakowych i pomysłowości :-) Polecam :-) SKŁADNIKI 1 nieduża kapusta pekińska biała część pora 1 jabłko 1 zielona papryka 2 - 3 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka gęstej śmietany 1 łyżeczka ostrej musztardy

Czary - gary w kuchni
Sałatka warstwowa z sosem z rzodkwi i groszku 273

Będąc w ferworze przygotowań świątecznych wpadłam w amok tworzenia nowych dań i smaków. Jak zwykle zapomniałam kupić wszystkie potrzebne składniki i musiałam improwizować z tych, które

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
60 przepisów śniadaniowych dla studenta 1194

grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Chrupiąca sałatka z rukoli

Moja smaczna kuchnia
Polecam orientalne zupki :) 239

halach kupieckich na Marywilskiej 44 Nie są to miejsca górnych lotów, z białymi obrusami ale rodowici Wietnamczycy potrafią tam przygotować cuda dla podniebienia. Wietnamska zupa ze smażoną rybą, ziołami, pomidorem, makaronem pszennym. Sajgonki wegetariańskie i z mięsem. Ryż z warzywami i surówką z kapusty. Tajska zupa z krewetkami i pieczarkami. Tajska zupa z krewetkami i pieczarkami i chilli

Jemy Pijemy
Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem 377

Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Składniki:  400 g kapusty kiszonej  2 marchewki  pęczek koperku  jasna część pora  Przygotowanie: Kapustę siekamy i przekładamy do miski Obrane marchewki ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty. Białą część pora kroimy na małe kawałki, a koperek siekamy. Dodajemy do kapusty, całość mieszamy

Moja smaczna kuchnia
Surówka z białej kapusty z kukurydzą 377

Pyszna suróweczka z białej kapustki z dodatkiem słodkiej kukurydzy. Pyszny dodatek do obiadku ale ja tam również lubię suróweczki tak same zajadać. składniki: 1

Monia miesza i gotuje
Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, ogórkiem i czerwoną cebulą 172

dużych oczkach. 2. Jabłka, ogórki,cebulę oraz ocet winny dodaję do kapusty. Mieszam. Surówkę doprawiam do smaku cukrem oraz pieprzem.  Do przygotowania surówki wykorzystałam Ocet Winny z czerwonego wina, który otrzymałam do testowania od firmy JAMAR . Ocet ma piękny czerwony kolor, jest zamknięty w białej szklanej butelce. Ocet ten ma 6% kwasowości. To idealny dodatek do różnego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Chińska surówka 176

Przedstawiam przepis na chińską surówkę!  Chińska surówka jest przede wszystkim soczysta, chrupiąca i ma wyjątkowy smak i aromat - sposób przygotowania jak zwykle prosty i szybki.   Potrzebne będą: - 1/2 główki kapusty, - 3 średnie marchewki, - natka pietruszki na ozdobę, - 1/3 szklanki octu jabłkowego lub zmieszane trochę jabłkowego i trochę ryżowego octu, - 1/3 szklanki cukru lub ksylitolu, - 3/4 szklanki oleju(...)ząbki czosnku, - szczypta soli morskiej. Sposób przygotowania: - kapustę kroimy na wąski paseczki, a obrana marchewkę należy zetrzeć przy użyciu tarki i wymieszać wraz z pokrojoną kapustą; - do garnuszka wsypujemy cukier bądź ksylitol, szczyptę soli, wlewamy kolejno olej, ocet oraz posiekane ząbki czosnku - wszystko razem podgrzewamy, aż zaczną pojawiać się białe bąbelki (tak jak widać na zdjęciu); - gdy zalewa już jest

MintTaste

Proponowane wyszukiwania