rozgrzanej patelni z olejem. Placki podawać bezpośrednio po przygotowaniu, przekładajac je gulaszem. Na wierzchu udekorować kleksem gęstej smietany i posypać słodką papryką. Ja swoje placki podałam z surówką z młodej kapusty . Smacznego
Gosia gotujekoperek w gałązkach, a pomiędzy ziemniakami poukładać szaszłyczki. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 stopni przez 30-35 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubioną surówką, u mnie tym razem sałata maślana z winegretem....Smacznego
Gosia gotujepiec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją grill od góry przez 70 minut. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.U mnie z ziemniaczkami puree i surówka z jabłka i selera. Smacznego
Gosia gotujedyni na zupę i sałatkę, upiekłam też kilka buraczków z których postanowiłam zrobić wegetariańskie carpaccio. Buraki goszczą u mnie w domu pod wieloma postaciami...jako składnik zup, sałatek czy surówek, a dzisiaj zapraszam na pyszne carpaccio. Szczerze polecam. Składniki na 2 porcje : 4 podłużne upieczone buraczki garść włoskich orzechów 200 g sera feta 1 mała czerwona cebula 1/3 papryczki chili
Gosia gotujekraju za czynność wstydliwą. Marchwiane papki podaje się, owszem, niemowlętom, by ukoić ich rozdygotane trzewia, dzieciom robi się przerażające marchwiane zupki, by ładnie rosły, a dorosłym wciskana jest surówka z marchwi w ramach restauracyjnych zestawów obowiązkowych. I to wszystko, nie licząc jeszcze obecności marchwi w zupach jarzynowych. A ja marchew kocham. Czym byłaby wołowina po burgundzku bez wielości
KUCHARNIApieprzem i gałką muszkatałową. Dodać szpinak, wymieszać. Odstawić ciasto na 10 minut przed wyłożeniem na patelnię raz jeszcze zamieszać i usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu 8 placuszków. Podawać z surówką lub sosem ŻYCZĘ SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rozumianą sałatką. Jest jednak niedroga i prosta w przygotowaniu i stanowi świetny podkład pod spożycie alkoholu. Może być podawana samodzielnie lub z mięsem zamiast ryżu/ ziemniaków i z dodatkiem surówki. Podane składniki wystarczają na 3 porcje Koszt porcji
Tanie przepisy studenckierumiana z wierzchu (wątróbka łatwo czarnieje, jeśli tak się stanie to znaczy że przesadziliśmy z smażeniem). Doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Podajemy z pieczywem/ziemniakami i koniecznie z surówką. Wątróbka ma dosyć mocny smak więc dodatek świeżych warzyw pomaga go przełamać. Na zdjęciu wątróbka jeszcze na patelni. Podane składniki wystarczają na dwie porcje. Koszt
Tanie przepisy studenckieprzegryzło. Smażymy na rozgrzanym oleju, zazwyczaj utrzymując przez cały czas maksymalną temperaturę przez około 5 minut z każdej strony. Podajemy jako główny składnik obiadu z ziemniakami, kaszami, ryżem i surówką, lub w wersji typowo studenckiej: w bułce z ketchupem. Na zdjęciu kotlety w zbiorczym akcie bez akompaniamentu, przepraszam za jakość zdjęcia. Koszt całości: 18 zł (z kilograma uzyskujemy
Tanie przepisy studenckiepoukładać uda kurczaka i wlać wodę zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary na ,mniejszym ogniu gotować z 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie podać np. z surówką z buraczków na obiad..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięposypujemy przed podaniem szczypiorkiem i oregano. My lubimy delikatnie całość skropić oliwą chili, nadaje miłej ostrości :) Omleta kroimy na 4 kawałki i podajemy z ryżem basmati i surówką. Życzymy smacznego i pochwalcie się swoimi omletami :) Będzie nam miło zobaczyć Wasze poczynania
vegetanieświetne. Układamy papryki na blasze wysmarowanej oliwą z oliwek i zapiekamy ok. 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 C. Gotowe :) My podajemy je z ryżem na sypko i surówką, a papryki polewamy słodko-kwaśnym sosem chili. Co Wam przyjdzie do głowy do nich podać, pozostawiamy w Waszej gestii. Życzymy smacznego i pozdrawiamy
vegetaniemożna zwariować. Ślinka już nam cieknie, gdy pomyślimy jak to smakuje. Całość dopełnia sos z passaty z oliwą z oliwek, pieprzem i szczypiorkiem z dodatkiem ostrego sosu chili i surówka z sałaty lodowej, kukurydzy, papryki oraz pozostałego serka bałkańskiego. Polecamy ten pomysł ! Wyszło przesmacznie i bardzo łatwe do wykonania. Składniki na ciasto: 2 ciasta francuskie 1/2 opakowania świeżego szpinaku
vegetaniewierzch, ale nie zbyt dużo, aby masa nie opadła. Ser posypujemy delikatnie oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 150-160 C na ok. 20 min. Podajemy z surówką i sosem jogurtowo-czosnkowym z kilkoma kroplami ostrego sosu chilli. Nasza propozycja na sałatkę: 3 dowolne rodzaje sałat, pomidory koktajlowe, papryczka chili, kukurydza, dymka, kiełki rzodkiewki, oliwa z oliwek, pieprz, ocet
vegetanieNacinamy jeszcze, aby wilgoć miała ujście i wkładamy do piekarnika na ok. 20-25 min. Po upieczeniu przekładamy na duży talerz i kroimy na kawałki. Możemy podawać do tego surówkę. My tak robimy, bo trudno nam odmówić sobie codziennej porcji surowych warzyw :) Spróbujcie konieczne tego przepisu z farszem takim jak my proponujemy lub jakimkolwiek innym, każdy będzie dobry. Życzymy smacznego
vegetanie