masy urywamy po trochu i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. I gotowe :-) bardzo proste i pyszne. Idealne z ziemniaczkami i dowolną surówką. Polecam :-) SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusmakowały tak jak te. Przepis jest prosty, a ogórki są rewelacyjnie chrupkie, nie miękną -są idealne. Wykorzystuję je do domowych hamburgerów czy po prostu do obiadu jako surówka lub do kanapek. Przepis pochodzi od mojej cioci, która niestety jest już na tamtym świecie. Sezon ogórkowy rozpoczął się na dobre, więc gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuDzisiaj zapraszam na kotlety mielone w nieco innym wydaniu – z cukinią i żółtym serem czyli smaczny zamiennik tradycyjnych mielonych. Kotleciki świetnie smakują w towarzystwie ziemniaków oraz surówki i mogą być doskonałym pomysłem na pożywny i smaczny obiad, można je podać na gorącą kolację jako dodatek do kanapek. składniki na 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa 1/2 średniej
Smakowite Daniaskładników wychodzi 12 średniej wielkości kotletów. Kotlety smażyć na rozgrzanym na patelni oleju (z obu stron, do lekkiego zrumienienia). Po usmażeniu można posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ulubioną surówką
Bulliotakie dania, których odmówić sobie nie umiem. I choć obiecuję sobie, że będzie zdrowo, fit i w końcu dzieci na obiad zjedzą surówkę z jabłka i marchewki albo brokuła gotowanego na parze, to przychodzi później sobota i a ja widzę jak te dwie pary maślanych oczu na mnie patrzą i co najchętniej zjadłyby na obiad. Długo namawiać mnie
bistro mamaprzegryzło. Teflonowa patelnie o nieprzywieranym dnie, smarujemy lekko oliwą i nakładamy średniej wielkości placki. Pieczemy na złoto, na małym ogniu, z jednej i drugiej strony. Podajemy z surówką i ulubionymi dodatkami. Kotlety są bardzo smaczne i soczyste, pyszne zjadane na ciepło lub zimno, polecam
Kulinarne Fantazje Mariolirozgrzanym oleju z obu stron, jeśli paluszki są grube, to również smażymy ich boki. Ja jeszcze na tym etapie lekko solę usmażoną już panierkę. Podajemy na przykład z surówką z kiszonej kapusty i z ziemniakami
Anielska Kuchnia Aniudało się chociaż przy jednej potrawie To co widzicie na zdjęciu poniżej to śląskie niebo. Ja zdecydowałam się na placek po węgiersku. Był pyszny. Do każdego dania dostaliśmy zestaw surówek. Zamówiliśmy również po małym piwie tak „dla smaku”, ale nie będę się w tej kwestii wypowiadać, ponieważ tak jak już wspomniałam, ja piwa nie piję
Relaxtimemasą kremowego serka. Koniecznie przyprawione do smaku. Coxinha... to danie, które można przygotować jako danie główne na obiad np. do czerwonego barszczu (sprawdziłam), doskonałe na przystawkę z ulubioną surówką (sprawdziłam). Ale dobrze też jest mieć je w lodówce, żeby po prostu wziąć w rękę i zjeść (dzieci je uwielbiają). Przepis już dawano znalazłam w gazecie Kuchnia . Wprowadziłam te pierożki
Kuchnia u KrysiKotlety mielone z dodatkiem smażonej cebulki, pieczarek i zielonej pietruszki podane z młodymi ziemniakami i ulubioną surówką to pomysł na smaczny obiad. Mięso mielone najlepiej przyprawić 30 minut przed smażeniem, aby lekko „przeszło” przyprawami. Takie kotlety świetnie smakują na drugi dzień, np. odgrzane w piekarniku. Składniki na porcje dla 4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
Ugotowaćjeszcze chwilę gotować. Posmakować i ewentualnie doprawić. Upieczony schab wyjąć z rękawa, pokroić na plasterki, przełożyć na talerz i polać sosem kurkowym. Podawać z młodymi ziemniakami i ulubioną surówką
Ugotowaćryby, piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec 15 minut, następnie na termoobiegu 160 C piec z 10 minut, rybę taką lubimy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, smakuje również na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięolejem po cebulce dolewamy nieco świeżego. W wilgotnych dłoniach formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron do zrumienienia. Świetnie smakują z sosem grzybowym i surówką z białej kapusty. Smacznego
Maminek kulinarnyminut. Gotowy pstrąg musi zmienić kolor na jasnoróżowy. Upieczonego pstrąga delikatnie przekroić wzdłuż nacięcia, usunąć skórkę i filety z ryby przełożyć na talerz. Podawać z frytkami i ulubioną surówką
Ugotowaćbył Karpacz. Pierwszy raz na szybko, postawiliśmy na coś pewnego. I tu nic bardziej mylnego! Pizza jedzona w niesprawdzonym miejscu okazała się porażką. Kiepskie ciasto, paskudny ser i obrzydliwa surówka, którą zamówiłam do frytek z panierowanego sera. Będąc w sierpniu w Sudetach nie mogłam sobie odmówić wizyty na Święcie Ceramiki w Bolesławcu. Przywitał nas upał i tłumy turystów. Wbrew
Dzieje kuchennej Wiewióry