Dodajemy pokrojone ogórki, pora i czerwoną paprykę. 4. Sałatkę łączymy z majonezem i dopiero potem doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką i kwaskiem cytrynowym. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: brokuł , czarnuszka , fasola mung , Gellwe , kwasek cytrynowy , ogórki , papryka , sałatka , seler konserwowy , Targroch , tuńczyk , warzywa , Wielkanoc
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatywinegret Rukole dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Umyte pomidorki kroimy na pól lub na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wszystko układamy w półmisku i polewamy dwiema łyżkami sosu. Delikatnie mieszamy. Surówkę można jeść solo lub w duecie z dowolnym mięsem albo pieczonymi ziemniaczkami
Kulinarne przemysleniasałatek. Taką paprykę możemy przechowywać w lodówce przez długi czas. Oliwa w której papryka leżakuje, może być wykorzystywana na różne sposoby: można na niej smażyć, dodawać do sałatek oraz surówek. Ma cudowny zapach i smak ziół. Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemysleniaUwielbiam koper włoski, chrupiący o lekko anyżkowym smaku. Tym razem podałam koper w sałatce z ogórkami, pachnącej i chrupiącej. Sałatka znakomicie smakuje na śniadanie ale i jako surówka do obiadu, polecam. Sałatka z kopru włoskiego i ogórków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSurówka z kiszonych buraków jest bardzo zdrowa, ale nie kiszę tych warzyw specjalnie żeby zrobić warzywny dodatek do obiadu. Są raczej "produktem ubocznym" pozostającym po ukiszeniu zakwasu buraczanego, co jednak nie znaczy wcale, że można je ot tak, po prostu, wyrzucić! To byłoby marnotrawstwo i lekkomyślność. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaMizeria z zielonych ogórków, oczywiście świeżych, to najprostsza i najszybsza mizeria / surówka, jaką można podać do obiadu lub do kolacji albo nawet na przekąskę – kiedy ją zjemy zależy tylko od Nas samych. Składniki na: Mizeria z zielonych ogórków jeden średniej wielkości świeży (zielony) ogórek rzadka śmietana bez dodatku zagęstników lub naturalny jogurt –... Więcej The post Mizeria z zielonych
Magiczny Garnekgodzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Na specjalne okazje , Na wynos , Przystawki i przekąski , sałatki i surówki Tagged: jogurt naturalny , koperek , seler , wędlina , ziemniaki
https:KKuchniaMniampiękny wiosenny dzień zapraszam na kolorową i zdrową surówkę obiadową. Prosta i smaczna, doskonała do dań mięsnych i jarskich. Polecam :) Składniki - mała kapusta pekińska - 2 pomidory - kilka rzodkiewek - 0,5 czerwonej cebuli - zielona cebulka lub szczypiorek - 2-3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 1 łyżka mleka - sól, pieprz do smaku Wykonanie Kapustę szatkuję, pomidory kroję w kostkę, rzodkiewki w plasterki
Kuchnia z widokiem na ogródsię starzeję, smaki i upodobania kulinarne nieco mi się zmieniały. Dotyczy to różnych składników, ale dzisiaj rozmawiamy o porze więc przyznam się, że coraz częściej dodaję pora do sałatek , surówek i już go nie unikam tak jak wcześniej. Por ma nie tylko cebulowy, ostry smak, ale jest po prostu zdrowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzadużych oczkach, marchewkę i jabłko na tarce o drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól, cukier, odrobinę pieprzu, polewamy łyżką oleju i wszystko razem dokładnie mieszamy. Odstawiamy surówkę na jakieś pół godziny przed podaniem, aby smaki się połączyły. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Kulinarne przemysleniaporcję sałatki. Ptysie najlepiej napełniać tuż przed podaniem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Babeczki i muffinki , Dla dzieci , Karpatki, eklerki, ptysie , Na specjalne okazje , Przystawki i przekąski , sałatki i surówki , Wielkanoc Tagged: chrzan , jajka , nowalijki , twaróg
https:KKuchniaMniamMiała być szarlotka, niestety gdy wróciłam z aparatem, zostały tylko okruchy. W związku z tym będzie surówka. Jadłam ją u synowej. Zadziwiające że z dwóch składników możne osiągnąć taki efekt. Aczkolwiek w związku z wiekiem ,który porządnie ogranicza mój jadłospis , zmieniłam majonez na jogurt grecki. Jednak przyznać muszę z majonezem jest lepsza. Składniki na 4 porcje - 4 średnie marchewki
Eli GotowanieZielono mi..prosta i szybka do zrobienia surówka. por ogórki kiszone jabłko sól,pieprz oliwa sok z cytryny Pora pokroić ,skropić odrobiną soku z cytryny.Ogórki pokroić w talarki,jabłko obrać i zetrzeć na tarce.Wszystko razem wymieszać, dodać odrobinę oleju.Doprawic
Moje domowe kucharzenieścieramy na tarce, dodajemy do kapusty, skrapiamy sokiem z cytryny lub octem. Solimy, pieprzymy. Jeżeli nie liczymy kalorii dodajemy szczyptę cukru i skrapiamy oliwą lub olejem. Dodajemy poszatkowany szczypiorek. Surówka jest najlepsza jeżeli postoi 15-20 minut. Jedna porcja zawiera 60 kcal
Kulinarne przemysleniaśmietana Pora pokroić w półplasterki, marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę w kosteczkę.Dodać sól, pieprz i wymieszać.Dodać śmietanę i ponownie razem wymieszać.Odstawić surówkę na około 30 minut ,żeby się przegryzła
Moje domowe kucharzenie