surówka - 20359 przepisów (strona:321/1358)

Sałatka z tuńczykiem i fasolą mung 329

Dodajemy pokrojone ogórki, pora i czerwoną paprykę. 4. Sałatkę łączymy z majonezem i dopiero potem doprawiamy solą, pieprzem, zmieloną czarnuszką i kwaskiem cytrynowym. Smacznego życzy Kategoria: Przepisy , Sałatki i surówki Tagged: brokuł , czarnuszka , fasola mung , Gellwe , kwasek cytrynowy , ogórki , papryka , sałatka , seler konserwowy , Targroch , tuńczyk , warzywa , Wielkanoc

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Surówka z rukoli 176

winegret Rukole dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Umyte pomidorki kroimy na pól lub na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wszystko układamy w półmisku i polewamy dwiema łyżkami sosu. Delikatnie mieszamy. Surówkę można jeść solo lub w duecie z dowolnym mięsem albo pieczonymi ziemniaczkami

Kulinarne przemyslenia
Papryka w oliwie i ziołach 159

sałatek. Taką paprykę możemy przechowywać w lodówce przez długi czas. Oliwa w której papryka leżakuje, może być wykorzystywana na różne sposoby: można na niej smażyć, dodawać do sałatek oraz surówek. Ma cudowny zapach i smak ziół. Składniki:     (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z kopru włoskiego i ogórków 180

Uwielbiam koper włoski, chrupiący o lekko anyżkowym smaku. Tym razem podałam koper w sałatce z ogórkami, pachnącej i chrupiącej. Sałatka znakomicie smakuje na śniadanie ale i jako surówka do obiadu, polecam. Sałatka z kopru włoskiego i ogórków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kiszonych buraków, marchewki i gruszki 353

Surówka z kiszonych buraków jest bardzo zdrowa, ale nie kiszę tych warzyw specjalnie żeby zrobić warzywny dodatek do obiadu. Są raczej "produktem ubocznym" pozostającym po ukiszeniu zakwasu buraczanego, co jednak nie znaczy wcale, że można je ot tak, po prostu, wyrzucić! To byłoby marnotrawstwo i lekkomyślność. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Mizeria z zielonych ogórków 245

Mizeria z zielonych ogórków, oczywiście świeżych, to najprostsza i najszybsza mizeria / surówka, jaką można podać do obiadu lub do kolacji albo nawet na przekąskę – kiedy ją zjemy zależy tylko od Nas samych. Składniki na: Mizeria z zielonych ogórków jeden średniej wielkości świeży (zielony) ogórek rzadka śmietana bez dodatku zagęstników lub naturalny jogurt –... Więcej The post Mizeria z zielonych

Magiczny Garnek
Ziemniaczana sałatka z selerem naciowym i szynką 323

godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Na specjalne okazje , Na wynos , Przystawki i przekąski , sałatki i surówki Tagged: jogurt naturalny , koperek , seler , wędlina , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej z pomiidorem w śmietanie. 247

piękny wiosenny dzień zapraszam na kolorową i zdrową surówkę obiadową. Prosta i smaczna, doskonała do dań mięsnych i jarskich. Polecam :) Składniki - mała kapusta pekińska - 2 pomidory - kilka rzodkiewek - 0,5 czerwonej cebuli - zielona cebulka lub szczypiorek - 2-3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 1 łyżka mleka - sól, pieprz do smaku Wykonanie Kapustę szatkuję, pomidory kroję w kostkę, rzodkiewki w plasterki

Kuchnia z widokiem na ogród
Surówka z pora, marchewki i jabłka 273

się starzeję, smaki i upodobania kulinarne nieco mi się zmieniały. Dotyczy to różnych składników, ale dzisiaj rozmawiamy o porze więc przyznam się, że coraz częściej dodaję pora do sałatek , surówek i już go nie unikam tak jak wcześniej. Por ma nie tylko cebulowy, ostry smak, ale jest po prostu zdrowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Surówka z kapusty, marchewki i jabłka 166

dużych oczkach, marchewkę i jabłko na tarce o drobnych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sól, cukier, odrobinę pieprzu, polewamy łyżką oleju i wszystko razem dokładnie mieszamy. Odstawiamy surówkę na jakieś pół godziny przed podaniem, aby smaki się połączyły. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Kulinarne przemyslenia
Ptysie z sałatką jajeczną 818

porcję sałatki. Ptysie najlepiej napełniać tuż przed podaniem. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Babeczki i muffinki , Dla dzieci , Karpatki, eklerki, ptysie , Na specjalne okazje , Przystawki i przekąski , sałatki i surówki , Wielkanoc Tagged: chrzan , jajka , nowalijki , twaróg

https:KKuchniaMniam
Surówka z marchewki i pora. 218

Miała być szarlotka, niestety gdy wróciłam z aparatem, zostały tylko okruchy. W związku z tym będzie surówka. Jadłam ją u synowej.  Zadziwiające że z dwóch składników możne osiągnąć taki efekt. Aczkolwiek w związku z wiekiem ,który porządnie ogranicza mój jadłospis , zmieniłam majonez na jogurt grecki. Jednak przyznać muszę z majonezem jest lepsza. Składniki na 4 porcje - 4 średnie marchewki

Eli Gotowanie
Zielona surówka 266

Zielono mi..prosta i szybka do zrobienia surówka. por ogórki kiszone jabłko sól,pieprz oliwa sok z cytryny Pora pokroić ,skropić odrobiną soku z cytryny.Ogórki pokroić w talarki,jabłko obrać i zetrzeć na tarce.Wszystko razem wymieszać, dodać odrobinę oleju.Doprawic

Moje domowe kucharzenie
Surówka z czerwonej kapusty i jabłka 193

ścieramy na tarce, dodajemy do kapusty, skrapiamy sokiem z cytryny lub octem. Solimy, pieprzymy. Jeżeli nie liczymy kalorii dodajemy szczyptę cukru i skrapiamy oliwą lub olejem. Dodajemy poszatkowany szczypiorek. Surówka jest najlepsza jeżeli postoi 15-20 minut. Jedna porcja zawiera 60 kcal

Kulinarne przemyslenia
Surówka z pora, marchewki i papryki 165

śmietana Pora  pokroić w półplasterki, marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę w kosteczkę.Dodać sól, pieprz i wymieszać.Dodać śmietanę i ponownie razem wymieszać.Odstawić surówkę na około 30 minut ,żeby się przegryzła

Moje domowe kucharzenie