Zapiekane szparagi i rzodkiewkowe historie 208ktoś ma chęć na danie bezmięsne. Jednak jego dodatek powoduje, że tarta sama w sobie jest pełnowartościowym obiadem; ja podałam do niej surówkę z kapusty - pycha! Curry nadaje delikatnie bliskowschodniego aromatu, a szparagi, chrupiąca rzodkiewka i świeża rzeżucha sprawiają, że danie staje się cudownie wiosenne. W dodatku wygląda pięknie; jestem pewna, że zachwyciłoby niejednego gościa. Polecam Wam więc bardzo
Pożeraczka, czyli raz adobrze
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem 200Surówki ze świeżych warzyw to świetny dodatek obiadowy. Zimą kiedy z reguły jemy więcej dań mięsnych sięgam zazwyczaj po kapustę pekińską z której błyskawicznie można przygotować elementarny dodatek. Dzisiejsza propozycja idealnie pasuje do mięs pieczonych, duszonych czy też gotowanych. Jej przygotowanie zajmie dosłownie parę chwil, a dodatek chrzanu nadaje ostrości smaku. Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i porem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Surówka z kapusty pekińskiej 277Wykonanie: Kapustę kroimy w paski, solimy, skrapiamy sokiem z cytryny, pomidor oraz ogórek kroimy w kostkę dodajemy do kapusty doprawiamy oliwą , cukrem oraz pieprzem do smaku. Dorzucamy kilka listków świeżej bazylii. Delikatnie wszystko mieszamy. Podajemy do każdego rodzaju mięs. Surówkę przygotowała Alicja Smacznego
kgwjanczewo
Surówka z kapusty –  najprostsza. Kulinarny ‘basic’ 250swoje własne kubki smakowe. Łatwo ją jeszcze bardziej podkręcić – w zależności od tego, do czego surówkę podajecie. Można dodać odrobinę świeżego lub suszonego imbiru, płatki chili i ocet ryżowy – będzie wtedy dokładnie jak surówka „od chińczyka”. Można sypnąć do kapusty garść drobno posiekanego kopru i natki pietruszki – świetnie komponują się z rybą. Dodatek startego na tarce jabłka lub dwóch sprawi
Karo in the Kitchen
Sałatka z kapustą pekińską, szynką i ogórkiem + film 255Prosta, szybka i smaczna sałatka z kapustą pekińską, szynką i świeżym ogórkiem z dodatkiem rzodkiewek, jajek i szczypiorku na bazie majonezu i musztardy, to znakomita propozycja
Smakowite Dania
Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka 153sosem też jest pyszna. Co tu dużo mówić, koniecznie jej spróbujcie, a zapewniam, że zagości na stałe w Waszym menu Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka Składniki: 1/2 małej kapusty penińskiej (lub 1/3 dużej) około 100 g świeżego jarmużu 2 średnie marchewki 1 duże jabłko około 200 – 250 g jogurtu naturalnego lub greckiego 2 łyżeczki cukru sól(...)małe kawałki. Marchewki i jabłko obieramy. Później ścieramy je na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki łączymy w misce, dodajemy jogurt, cukier, sól i dokładnie mieszamy. Smacznego Artykuł Surówka z kapusty pekińskiej, jarmużu, marchewki i jabłka pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje
Pizza bianco z łososiem awokado i szpinakiem 238oliwy. Jest to najlepsza surówka do pizzy. Dzisiaj pozwoliłam sobie zrobić surówkę z białej i czerwonej kapusty. Surówka do pizzy musi być! Ponieważ pizza to bogactwo smaków to surówka z kapusty jest po prostu najprostszą jaką może być. Lekko kwaśna, pikantna, z lekką nutą majerankową. Pizza bianco z łososiem Składniki: 4 pizze Ciasto na pizzę 750 g pszennej mąki(...)cukru Nadzienie do pizzy 200 g wędzonego łososia 1 czerwona cebula 2 awokado 400 g mozzarella 200 g świeżego szpinaku 200 g kremowego serka lub creme fraiche 4 łyżki utartego parmezanu 4 łyżki pokrojonego koperku Surówka do pizzy 300 g białej kapusty 300 g modrej kapusty 100 ml winnego octu 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka czarnego pieprzu, młotkowanego
codojedzenia
Surówka z kapusty pekińskiej 338zjeść mała księżniczka lubująca się w różu. Surówka z kapusty pekińskiej w kolorze różowym, może okazać się strzałem w dziesiątkę! Składniki na 4 porcje : 1/2 średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 spora marchewka 10 cm kawałek jasnej części pora 1 duże i soczyste jabłko (np. Ligol) odrobina soku z cytryny sól i świeżo mielony pieprz do smaku Kapustę pekińską przeciąć wzdłuż(...)przy siekaniu niewielkiej ilości kapusty, nóż i deska z powodzeniem wystarczą. Marchew obrać ze skórki i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Jabłko obrać i zetrzeć na większych oczkach. Pora przeciąć wzdłuż na krzyż, a następnie posiekać w drobne półokrągłe paseczki. Wszystkie rozdrobnione składniki surówki włożyć do miski, doprawić szczyptą soli, kilkoma kroplami cytryny i odrobiną świeżo mielonego pieprzu. Wymieszać dokładnie
Dietolog
Colesław 225cukru pudru 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka sol i 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu Kapustę poszatkować,cebulę i szczypiorek pokroić.. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać i dodać do kapusty, ponownie wymieszać. Surówkę odstawić do lodówki na minimum 2 godziny
Moje domowe kucharzenie
Surówka z marchewki i kalarepy 194sosem dopiero w dzień serwowania. Surówka zalana sosem w lodówce może śmiało leżec dwa nawet trzy dni. Zamiast cebulki możemy użyć świeżej natki pietruszki. Lubisz surówki? Jeśli tak to koniecznie wypróbuj nasz przepis na Surówkę z czerwonej kapusty . The post Surówka z marchewki i kalarepy appeared first on MeCooks
mecooks
Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta 545The post Sałatka warstwowa z kurczakiem i serem feta appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje
Surówka Colesław 187kultur kulinarnych Europy jak i świata. Sama nazwa surówki pochodzi z języka niderlandzkiego od słowa koolsla, które jest skrótem koolsalade (surówka z kapusty). Składniki: • 1 mała kapusta lub 1/2 główki większej (ok. 700 g) • 2 marchewki • 1 duża cebula • świeży koperek • sól • pieprz • ok 3-4 łyżki cukru pudru • ok. 2 łyżki majonezu • ok. 2 łyżki śmietany Przygotowanie : Kapustę poszatkować(...)może być go za dużo . Doprawić solą, pieprzem i cukrem (cukier dodawać stopniowo zaczynając od mniejszej ilości. Wszystko zależy od smaku danej kapusty i naszych indywidualnych smaków. Czasem daję 2 łyżki a czasem nawet 4 . Wymieszać całość. Surówkę można też modyfikować dodając np. starte jabłko,ananasa i odrobinę octu balsamicznego
KUCHNIA POLSKA
Surówka z czerwonej kapusty 395jedna z najzdrowszych kapust wykorzystywanych na naszych stołach . Można ją jeść gotowaną ,smażoną świeżą również . Jako kiszona spełnia się wręcz idealnie . Jest o wiele delikatniejsza i smaczniejsza od kuzynki białej. Dzisiaj na obiad była surówka . Składniki na 6 porcji 1 mała kapusta czerwona 2 cebule czerwone 2 jabłka słodko -kwaśne 1 łyżeczka soli 1/2 łyzeczki pieprzu
Eli Gotowanie
Wczorajszy obiadek 164światu, druga część jest dla mnie :) Na obiad kontynuuowałam "pozbywanie się" zakupów z targu. Tym razem był szpinak (kupiony jako świeże liście) ze śmietaną i czosnkiem. Gotowane kolby kukurydzy z masełkim i solą morską oraz surówka z kiszonej kapusty ( z jabłkiem i marchewką). Do tego był też tradycyjny kotlecik z kurzej piersi, ale głód zwyciężył nad blogiem i kotleciki zostały
Z butelką mleczka w tle
Surówka z białej kapusty z czarnuszką 225białą kapustę można łączyć z wieloma składnikami jednak bardzo smaczną surówkę można zrobić z samej kapusty. Na przykład taką z dodatkiem czarnuszki. Te maleńkie ziarenka maja w sobie wiele aromatu i nadają kapuście fajny posmak. składniki: 1 mała główka białej kapusty 3 łyżki majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego świeżo zmielony kolorowy pieprz czarnuszka Kapustę poszatkować i przełożyć do dużej miski(...)Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, do smaku dodać świeżo zmielony pieprz kolorowy. Dodać do poszatkowanej kapusty i dokładnie wymieszać. Następnie dodać czarnuszkę, ilość wedle uznania, ja dałam ok 1/2 łyżeczki a potem jeszcze posypałam surówkę na wierzchu. Jeszcze raz wymieszać i odstawić na minimum 30 minut. Czarnuszka choć drobniutka to ma dosyć specyficzny smak więc jeśli za nim nie przepadacie
Monia miesza i gotuje