Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czerwona kapusta to jedna z najzdrowszych kapust wykorzystywanych na naszych stołach . Można ją jeść gotowaną ,smażoną świeżą również . Jako kiszona spełnia się wręcz idealnie . Jest o wiele delikatniejsza i smaczniejsza od kuzynki białej.  Dzisiaj na obiad była surówka .   Składniki  na 6 porcji 1 mała kapusta czerwona 2 cebule czerwone 2 jabłka słodko -kwaśne 1 łyżeczka soli 1/2 łyzeczki pieprzu 1 łyzeczka cykru 1 cytryna - sok ( może być mniej) Wykonanie Umytą główkę kapusty podzielić na ćw... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eli Gotowanie

Autor

Ela Kłuc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, kapustą, czerwona kapusta, pomarańcze, tarta, tarta z jabłkami, surówka, sałatki, sałatka, obiad, sok, surówka z kapusty, surówka z czerwonej kapusty, kapusta kiszona, surówka z kiszonej kapusty, surówka ze świeżej kapusty, tarta na słodko, sałatka do obiadu

Inne przepisy z Eli Gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.