surówka z czerwonej kapusty - 1655 przepisów (strona:50/111)

Świąteczna czerwona kapusta z żurawiną 122

kapusty to surówka lub duszona kapusta z zasmażką. W okresie świątecznym staram się jednak przyrządzić z niej coś ekstra. Kapusta z żurawiną is a think! Jest super smaczna, słodko kwaśna i pachnie korzennymi przyprawami. Tak przyrządzona kapusta świetnie pasuje do pieczonego drobiu. Może to być indyk, kaczka czy nawet gęsina. Duszona kapusta to idealna świąteczna przystawka na ciepło. Wiadomo, czerwony

codojedzenia
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej - do obiadu 241

Przepyszna, kolorowa surówka z kapusty pekińskiej, idealna do obiadu! Koniecznie wypróbujcie!  Składniki: (na 3-4 osoby) 1 połowa kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 mniejsza puszka kukurydzy 1 cebula 3-4 ogórki kiszone na sos: 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki wody odrobina cukru zioła prowansalskie  sól ocet jabłkowy - odrobina Przygotowanie: Kapustę pekińską myjemy(...)kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i drobno siekamy. Ogórki kiszone kroimy w półplasterki. Umieszczamy wszystko w misce.  Przygotowujemy sos z podanych składników mieszając wszystko razem. Dodajemy powstały sos do surówki i dokładnie mieszamy. Jeśli za mało doprawiona to możemy wsypać jeszcze trochę soli i pieprzu - do smaku

Gotuj z Mąką
Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej) 204

marchewką i jabłkiem sok z kiszonych buraków   zielony koktajl z kiwi i grejpfrutem zielony koktajl z grejpfrutem Surówka z kiszonej kapusty z granatem (dieta dr Dąbrowskiej) Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1,5 szklanki kiszonej kapusty 1/2 średniej czerwonej cebuli 1/2 jabłka sól himalajska lub morska pieprz ocet jabłkowy do smaku garść ziarenek granata posiekana natka Wykonanie(...)Kapustę kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i jabłko obieramy, cebulę kroimy w drobną kostkę, a jabłko ścieramy na dużej tarce warzywnej. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy, ocet i natkę. Dokładnie mieszamy. Surówkę podajemy posypaną granatem

Kulinarne przygody Gatity
Udziec z jelenia z quinoą i pyszną surówką 162

jednym talerzu.  Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 kolorowe marchewki kawałek czerwonej kapusty (około 150 gram)  8 mini buraczków konserwowych 1 mała czerwona cebula 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego 400 gram udźca z jelenia 200 ml czerwonego wytrawnego wina 1 ząbek czosnku 1 gałązka rozmarynu kilka gałązek tymianku kilka ziaren(...)Przecedzamy przez sitko, owoce możemy z powrotem wrzucić do sosu, jeśli mamy ochotę.  Na surówkę obieramy dwie marchewki (ja użyłam fioletowo-pomarańczowych, ale mogą być zwykłe) i ścieramy je na tarce na grubych oczkach, dodajemy posiekaną kapustę i pokrojoną w ćwierć-plasterki połowę czerwonej cebulki, buraczki kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, oliwą

Quinoa Raz!
SURÓWKA- KAPUŚCIANA WITAMINKA + FILMIK 85

Pyszna surówka która posmakuje nie jednej osobie, rewelacyjna do dań obiadowych i nie tylko, polecam. SKŁADNIKI :  1/4 główka kapusty czerwonej 1/4 główka kapusty białej  1 duża marchewka 1/2 puszka kukurydzy sól opcjonalnie  natka pietruszki(...)pieprz tylko do smaku  2 łyżki octu jabłkowego  PRZYGOTOWANIE :  Kapusty szatkujemy, marchew ścieramy na tarce oraz natkę siekamy. Warzywa przekładamy do miski i solimy, ugniatamy. Pozostawiamy na około 5 minut aby zmiękła.  Z podanych składników przygotowujemy sos.  Wszystkie składniki łączymy i mieszamy. Surówkę podajemy od razu, smacznego.  Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej 592

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej Soczysta, świeża i przepyszna surówka warzywna do obiadu. Prawdziwa bomba witaminowa. Polecam!     Składniki: ok 300g kapusty pekińskiej pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 marchewka pół cebuli pół pęczka zielonej pietruszki Sos: ok 4-5 łyżek oliwy 1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny(...)soli i pieprzu       *** Kapustę pekińską drobno szatkujemy *** *** Paprykę kroimy w kosteczkę *** *** Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Cebulę i pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski *** *** Przygotowujemy sos: do miseczki przekładamy wszystkie wymienione składniki i dokładnie mieszamy *** *** Gotowy sos dodajemy do pokrojonych warzyw i całość mieszamy *** *** Surówkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Blog z Apetytem
Surówka z czerwonej kiszonej kapusty, pora i jabłka 135

  Składniki: 500 g czerwonej kapusty kiszonej 1/2 pora (jasna część) 1 jabłko 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku

Qchnia po prostu
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z koperkiem 128

  Składniki: 700 g kiszonej czerwonej kapusty 1 pęczek koperku 1 młoda dymka (cebulka + szczypior) 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz

Qchnia po prostu
Surówka z kiszonej kapusty 174

Surówka z kiszonej kapusty Najlepsza, moja ulubiona, szybko się robi, naturalnie bogata w mnóstwo witamin. Dotatek marchewki i papryki powoduja iż surówka ma niepowtarzalny smak. SKŁADNIKI 300g odciśniętej z soku kiszonej kapusty 1 duża marchewka 1 czerwona papryka natka pietruszki 1 jabłko 3 łyżki oleju z oliwek łyżeczka cukru pieprz lub kminek do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zielonacukinka
Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką 258

Surówka z czerwonej kapusty ze szczypiorkiem i marchewką Pyszna, prosta w przygotowaniu surówka do drugiego dania. U nas najczęściej w towarzystwie kotletów z piersi

Słodkie okruszki
Surówka grillowa w 10 minut. 208

Smaczna i prosta w przygotowaniu surówka na grilla i nie tylko. Wg tego przepisu surówki wystarczy dla 10 grillujących osób. Skład: Kapusta 1,5-2 kg. Papryka: żółta, zielona, czerwona. Cebula: czerwona, biała. Czosnek 5-10 ząbków.  Cukinia ~0,3 kg. Oregano 1 łyżka, pieprz 1 łyżeczka, ocet 2 łyżki, olej 3 łyżki, sól i cukier

chleba naszego
Surówka z pekinki na raty 124

raty, ponieważ po każdym wymieszaniu i skosztowaniu dodawałam jeszcze jakiś składnik, ale upraszczam opis wykonania :) Surówka doskonale smakuje na przykład z  tak przyrządzonym mięskiem . Składniki: 4 liście kapusty pekińskiej 1/4 czerwonej papryki 3 małe ogórki kwaszone mała czerwona cebula kawałek białej części pora 1/4 dużego jabłka sól pieprz minimum porządna łyżka majonezu Wykonanie: Liście kapusty, paprykę

Kuchenne zapiski Edyty
Bazylia 218

Bazylia  Świeże, ścięte tuż przed kwitnienciem listki bazylii smakosze cenią najbardziej. Dodaje się je do surówek, głównie z pomidorów, a także kompozycji sałatkowych, w których skład wchodzą świeże ogórki i czerwona kapusta.  Suszone, rozdrobnione ziele bazylii dodaje charakteu i wyrazistości potrawą z pomidorów lub z dodatkiem pomidorów, sałatką z ryżem, zapiekanką z kasz i makaronów, potrawą

Klaudynkowa kuchnia
Calzone d'amore 250

pieczenia (na papierze). Piekarnik rozgrzałam do 200st. i gotowe calzone piekłam przez 15 min.  Dodatkiem była  kolorowa surówka z białej kapusty 1/4 główki białej kapusty 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki zielonego groszku 1/2 czerwonej papryki pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Kapustę i paprykę starłam na tarce. Wszystkie warzywa ze sobą połączyłam. Majonez wymieszałam

bastalena
Gołąbki z modrej kapusty 151

modrej kapuście na FB-ku zrobiło ono furorę wśród internautów. Te gołąbki wyglądają bardzo efektownie. U nas na czerwoną kapustę mówi się modra, a u was? Do tej pory modra kapusta była tylko dodatkiem do mięsa, surówka z surowej modrej kapusty też jest smaczna. Gołąbki z ryżem i kurkami również robiłam, ale na beztłuszczowej patelni Dry Cooker. Gołąbki(...)modrej kapuście z kurkami w sosie śmietankowym. Farsz do gołąbków jest ryżowo-kurkowy. Jak ktoś lubi grzyby leśne, to gołąbki z kurkami będą mu bardzo smakować.Do tego ten modry kolor kapusty, pięknie się te gołąbki prezentowały na talerzu. Aby kolor kapusty zachować trzeba podczas gotowania kapusty zakwasić wodę, tak samo jak z barszczem. Gołąbki z modrej kapusty z ryżem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię