surówka z czerwonej kapusty - 1655 przepisów (strona:41/111)

Pulled Pork Burger z surówką Colesław i sosem BBQ 125

się z Wami tym przepisem! Przepis na 4 porcje. Składniki na mięso: – 400g pulled pork’a – szarpanej wieprzowiny – 60 ml czerwonego wytrawnego wina Składniki na surówkę Colesław: – 500g białej kapusty – 1 marchewka – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka jogurtu greckiego – 1 łyżeczka cukru pudru – 1 łyżeczka octu winnego – 1 łyżeczka(...)trzcinowego – 1 łyżka czerwonego wina wytrawnego – 1 łyżeczka musztardy – 1 łyżka soku z cytryny – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: – 4 żytnie bułki – 2 ogórki kiszone – 2-3 łyżki pikantnego ketchupu – 4 drylowane oliwki – 4 długie drewniane patyczki Colesław: Marchew obieramy. Z kapusty odrywamy pierwsze liście i wyrzucamy

Be Fit Be Strong
Surówka z porem 206

kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1 por (około 15 cm) 280 g śmietany 12% 1 łyżeczka musztardy sól pieprz cukier sok z 1/4 soku z cytryny Surówka z porem, to pyszna surówka, ze sporą ilością chrupiących warzyw, które uwielbiam najbardziej. Proporcje składników są doskonale skomponowane, a smak który uzyskamy po jej zrobieniu, świetnie dopełni każdy obiad. Kapustę poszatkować bardzo

Świat Domowej Kuchni
Kiszona czerwona kapusta 261

Składniki: 2 kg czerwonej kapusty 0,5 kg kwaśnych jabłek (można pół na pół ze śliwkami) kilka ziaren jałowca 1/4 łyżeczki utłuczonych goździków 3 łyżki soli Jak zrobić kiszoną czerwoną kapustę? Kapustę pozbawić starych liści, umyć, poszatkować. Jabłka/śliwki pokroić w paski. Jałowiec utłuc w moździerzu, wymieszać z solą i goździkami. Poszatkowaną kapustę wymieszać z jabłkami/śliwkami(...)dniach kapusta ukisi się, jest gotowa. Teraz można przełożyć ją do słoików i przechowywać w ciemnej, zimnej piwnicy lub lodówce. Z czym łączyć? Z surowymi jabłkami, rodzynkami i sosem na bazie oleju i soku z cytryny. Samą skropiona jedynie oliwą, z orzechami i ananasem, z marchewką i żurawiną, z natką, inne pomysły. Takie surówki świetnie komponują się z daniami

Rodzinka w kuchni
Surówka z pekinki i papryki 175

Składniki: pół kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 marchew por pęczek szczypiorku sól, pieprz 1-2 łyżki majonezu sok z cytryny Kapustę pekińską poszatkować, marchew

talerz przyjemności
Surówka z czerwonej kapusty 480

Prosta, smaczna, tania surówka do obiadu czy grilla. Idealna do hamburgerów czy nadzienia do pity. Wystarczy trochę jogurtu jako bazy sosu i można ją jeść w

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Surówka z kapusty pekińskiej 218

Prosta i pyszna surówka...tym razem do surówki dla zaostrzenia smaku dodałam sól cebulową i czubrycę czerwoną.. Więcej przypraw do surówek i nie tylko możecie znaleźć tutaj .. Kociołek Smaków ma szeroki wybór przypraw.    1  kapusta pekińska   6 łyżek oliwy 2 łyżki soku z cytryny czerwona papryka pomidor sól cebulowa czubryca czerwona Kapustę

Moje domowe kucharzenie
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką 196

mała kapusta pekińska 2 opakowania czosnkowego sosu sałatkowego 1 średnia papryka czerwona 1 średnia papryka żółta 4 łyżki majonezu Hellmann's Babuni 1 pęczek szczypiorku Dzisiaj kolejna bardzo smaczna surówka dopełniająca dania obiadowe. Połączenie kapusty z kruchą papryką jest praktycznie samo w sobie skazane na sukces, ale dopełnione jeszcze sosem czosnkowym doskonale zaostrza i wzbogaca smak. Kapustę pekińską oczyścić

Świat Domowej Kuchni
Studium w fiolecie. Krem z czerwonej kapusty 188

coś tam miesza, przyprawia i smakuje, żeby później wszem i wobec chwalić się swoimi dokonaniami (całkiem zresztą słusznie, bo kucharz z niego znakomity). Jedyny problem w jego przypadku stanowią surówki; jeśli mam na jakąś ochotę, muszę ją sobie sama przygotować. On się surowych warzyw nie tyka. Od czasu do czasu trafia się jednak sytuacja, że jednak muszę coś ugotować(...)jednak za mało), więc kiedy mam wolne, szykuję nam coś dobrego.  Jakiś czas temu kupiłam w promocji dwie małe główki czerwonej kapusty i zastanawiałam się, co z nich zrobić. Bo takiej ilości surówki to nawet ja nie dam rady pochłonąć... Z pomocą przyszedł mi blog Zakochane w zupach (którego z miejsca zostałam wielką fanką, bo zupy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżowe pampuchy z gulaszem 193

minut w parowarze lub w specjalnym sitku do garnków do gotowania na parze. Ułożyć je na talerzu, polać gulaszem i podawać na ciepło. Jako surówka świetnie nadaje się tu kapusta, biała lub czerwona

Simply Food
Surówka Coleslaw z czerwonej kapusty z miętą 154

się pierwsze warzwa. Będąc przejazdem w dolonośląskim widziałam zbiory szparag. Zanim świeże warzywa pojawią się w naszym jadłospisie, a dieta stanie sie lekka, surówka Coleslaw będzie wspaniałym uzupełnieniem witamin i minerałów. ćwiartka czerwonej kapusty marchew czerwona cebula oliwa z oliwek łyżka maku łyżka nasion słonecznika sól i pieprz do smaku listki świezej mięty sok z połówki cytryny

AZgotuj!
Surówka z młodych warzyw i kapusty 84

votes ) Surówka z młodych warzyw i kapusty Kolejna surówka z młodych warzyw i kapusty. Tym razem jest to miks, zawierający pomidory i chrupiące rzodkiewki. Genialne połączenie, tekstur i smaków. Tu właściwie nie ma co pisać , ani zbytnio się rozwodzić.. Pychotka, zrób i przekonaj się sam czy to Twoje smaki składniki: 1/2 małej główki, bardzo młodej kapusty 4-5 dość(...)dużych rzodkiewek 1 duży pomidor malinowy 1 mała czerwona cebula sos : 1 łyżka oleju z pestek winogron ( można zastąpić innym) 1 łyżeczka miodu z mniszka lub zwykłego 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapustę poszatkuj, dodaj do niej drobno posiekana cebule i wygnieć wszystko ręką aż puści sok. Następnie dodaj pokrojone pomidory

Ogrodnik w podróży
Surówka z kapusty czerwonej z rodzynkami wg Siostry Anastazji 203

Składniki: 1 średnia główka czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko 10-15 dag rodzynek pęczek szczypiorku 10 dag orzechów włoskich 1 mały słoik majonezu

Pychotkaaa
Surówka z kapusty lodowej i groszku 169

szczypiorku 1 jabłko 1 marchewka 1 czerwona cebula sól cukier 1/2 łyżeczki musztardy 4 czubate łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu Najbardziej lubię kolorowe surówki. Dlatego dziś surówka z koloru zielonego, czerwonego, pomarańczowego i białego  :) Surówka stanowi doskonały dodatek do obiadu, ale również można ją zjeść jako danie nie zależne. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę i jabłko obrać

Świat Domowej Kuchni
zdrowa, smaczna surówka z czerwonej kapusty... 180

łyżki, ocet winny 2 łyżeczki kapustę drobno pokroić, zalać wrzącą wodą na 5 minut, odlać na durszlak, odsączyć i wsypać do większej miski do kapusty wsypać cukier, sól, pieprz mielony, dodać pokrojone w kostkę jabłko i cebulę wlać ocet, olej i wszystko dobrze wymieszać, odstawić na 30 minut aby smaki się przegryzły pyszna, zdrowa surówka i na obiad

W Mojej Kuchni Lubię