szybko, smażyłam je na oleju, ale zastanawiam się czy pieczone bez tłuszczu w piekarniku też nie byłyby dobre. I jeszcze mnie kaloryczne Podałam z grillowanymi ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Składniki (na ok 8 kotlecików) : 2 średnie cukinie duża marchew jajko 3 łyżki otrębów pszennych sól, pieprz czosnek niedźwiedzi suszony Przygotowanie Cukinię obieramy i ścieramy na tarce
e-PrzepisyKulinarnemiękkie dodać posiekaną drobno cebulę, suszoną włoszczyznę, a na końcu dodać posiekaną natkę i zabielić słodką śmietanką. Doprawić solą i pieprzem. Mięso podałam z pyzami ziemniaczanymi oraz surówką z czerwonej kapusty
Czerwień i błękitjuż kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnikarkówkę i przygotowuję ją w sosie pieczarkowo-cebulowym. To potrawa łatwa w przygotowaniu a naprawdę smaczna i w dodatku z prostych składników… Podaję z colesławem lub surówką z czerwonej kapusty . Zapraszam! Karkówka w sosie pieczarkowym – składniki: ok. 6 plastrów karkówki 400g pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku sól , pieprz, papryka, mąka do oprószenia kotletów, olej
UgotujmyTo.plPowtarzamy czynność i już ryby maja łuski. Jeszcze ogon z cebuli i oko z marchewki i krzyżówka piranii z karpiem królewskim jak żywa. Do tego ziemniaczki i surówka z czerwonej kapusty. Mniam, mniam... Smacznego
Maminek kulinarnypolecam takie zakupy. Jedną z sałatek podałam w słoiczkach weck ozdobionych różowym sznureczkiem. Przepis na sałatkę z papryką i avocado znajdziecie tu —>KLIK Zrobiłam też surówkę z czerwonej kapusty. Nie załapała się na zdjęcie ale zapraszam po przepis :) —>KLIK Rollsy z tortilli zrobiłam z kukurydzą, tuńczykiem i serkiem twarogowym o smaku pomidorowym. Zmodyfikowałam trochę
Mienta blogposmarować pasztetem. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z surówką z czerwonej kapusty. Smacznego
Z miłości do słodkościPost Surówka z białej kapusty, kukurydzy, rzodkiewki, papryki (z sosem włoskim) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojekorciło jakieś tam ciacho o późnej porze :) Lepiej późno niż wcale. :D Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1-2 małe cebule 2 marchewki sól sok z 1 cytryny pieprz 1 mały słoik majonezu koperek Wykonanie: Kapustę szatkuję, wrzucam na wrzącą wodę i gotuję około 5 minut, w razie konieczności skrapiam 1/2 soku z cytryny by się(...)gotowania. Odcedzam, skrapiam resztą soku i odstawiam by wystygła. Marchew ścieram na tarce jarzynowej, cebulę kroję w kostkę i dodaję do kapusty. Doprawiam solą, pieprzem i majonezem. Mieszam i nakładam porcje na talerze. Koperek siekam i posypuję surówkę po wierzchu. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenPomysłów na surówki nigdy za wiele, dlatego podrzucam kolejny pomysł z czerwoną kapustą w roli głównej. Kapustę sparzyłam wcześniej wrzątkiem dlatego jest mięciutka, a dzięki dodatkowi pomarańczy bardzo soczysta i winna. Pestki granatu dodatkowo zwiększaja jej walory zdrowotne i przyjemnie chrupią między zębami. Czerwona kapusta na bogato! Zapraszam do przepisu! Składniki: 1/4 czerwonej kapusty 1 duża
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pyszny i szybki dodatek do obiadu z kapusty kiszonej i czerwonej papryki. A dla miłośników ogórka kiszonego zapraszam na surówkę z kapusty i ogórka . Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 3 kawałki konserwowej czerwonej papryki 1 mała cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki oliwy cukier sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno pokroić, wrzucić
magiczna kuchnia KasiSurówka z białej kapusty to najprostszy i szybki w przygotowaniu dodatek do dań głównych. Proponuję dla odmiany tym razem surówkę z kapusty z dodatkiem suszonych moreli, czerwonej cebuli oraz z sosem o lekko orientalnej nucie. Ta surówka jest orzeźwiająca, chrupiąca i przede wszystkim smaczna. Lubię przygotować jej trochę więcej, bo na drugi dzień jest równie pyszna. Składniki
Tajemnice SmakuDzisiaj przygotowałam dla Was przepis na chutney z czerwonej kapusty. Chutney to świetna przystawka do mięsa, a co najważniejsze można je przygotować wcześniej. Gotuję
codojedzeniaoliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka jarzynowa Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej(...) cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z soczewicy i cukinii Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą
Moja smaczna kuchniaKapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa,jak kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Dziś zrobiłam surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka,dla mnie petarda. Musicie koniecznie wypróbować. ok. 500 g kiszonej czerwonej kapusty 1 jabłko 1/2 zielonego grejpfruta 1 mała cebula 1 łyżka dobrego oleju (np tłoczonego na zimno) 1 łyżeczka
Kolorowa kuchnia Elki