spody bezowe - 371 przepisów (strona:3/25)

Tort bezowy z musem malinowym 362

Madzia w ostatni weekend miała swoje święto z tej właśnie okazji powstał tort bezowy z musem malinowym. Delikatny, chrupiący i rozpływający się w ustach. Mus malinowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort bezowy z granatem i kiwi 166

zostawiamy blaty w piekarniku na ok. 90-100 minut. 3. Ubijamy bitą śmietanę na sztywno, dodajemy cukier, śnieżkę i śmietan fixy, miksujemy i przekładamy dwa razy przygotowane spody bezowe, posypując na bitą śmietanę również owoce granatu. Na wierzchu układamy pokrojone w plastry kiwi i wysypujemy resztę granatu. Tort bezowy warto przekładać tuż przed przyjściem gości aby beza była krucha

Apetyczna babeczka
Jak zrobić blaty bezowe do tortu 46563

Przedstawiam idealny i wielokrotnie sprawdzony przepis na dwa spody bezowe pod tort. Blaty mają około 22 cm średnicy. Jeśli chcesz wykonać mniejsze a wyższe blaty, wystarczy, że zmniejszysz ich średnicę np. do 19-20 cm. - bez glutenu - proste i sprawdzone - uniwersalne - chrupiące z zewnątrz a piankowe w środku Czas przygotowywania:  do 1 h Czas suszenia

AniaGotuje.pl
Bezy z truskawkami 371

Tegoroczny sezon truskawkowy otwieram bezami. Super prosta propozycja na pyszny deser: kruchy i delikatny spód bezowy, na górę krem śmietankowy i duużo truskawek! Czy może być lepiej? :) Składniki na bezy: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na krem: 200 g śmietany kremówki 100 g serka mascarpone utrwalacz do bitej śmietany

Ciastkozercy
Prosty torcik bezowy z bitą śmietaną o smaku zielonej herbaty 148

naparu z herbaty zielonej z owocami (u mnie Sencha Wiosenna Rosa - Tommy Cafe ) 1 opakowanie bitej śmietany w proszku (tzw. "Śnieżki") Dodatkowo: owoce do dekoracji (polecam kwaskowate) Przygotować spód bezowy. Białka ubić na sztywno (ze szczyptą soli). Miksując stopniowo dodawać cukier, a na końcu sok z cytryny. (Piana powinna być sztywna, lśniąca i nieco miękka.) Masę przełożyć (formując okrąg

Di gotuje
Sernik w kieliszkach (z karmelizowanym bananem i sosem wiśniowym) 151

książki Anny Starmach: "Pyszne na słodko". Oprócz łatwości w przygotowaniu deser charakteryzuje się walorami smakowymi, które nie są do opisania! Sami musicie to sprawdzić! Waniliowy serek, kruchy kakaowo-bezowy spód i te owoce.. W moim domu takie desery są dość często powtarzane!    (3 duże, 4 mniejsze porcje) Spód: 6 herbatników kakaowych (użyłam Blacky - Cukry Nyskie

Di gotuje
Na słodko. Domowa piekarnia - Piotr Kucharski / KONKURS 179

awokado czy kokosowy "sernik" na zimno zrobiony na bazie mleczka kokosowego! Ostatni rozdział przedstawia przepisy na specjalne okazje i święta! Tu również znajdziemy kilka wyjątkowych przepisów - sernik na spodzie bezowym z sosem malinowym, drożdżowy kranz z kruszonką i masą makową, wielkanocna baba drożdżowa, piękną drożdżową koronę z bakaliami, gryczany torcik z kremem orzechowym czy tzw. placek "skubaniec". ____________________________________________________________ KONKURS!!! Mamy

Plate of Joy
tort bezowy 135

Składniki: spód bezowy: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka octu masa: 300 ml śmietany 30 % 250 g mascarpone 1/2 puszki masy kajmakowej daktyle Sposób wykonania: Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od upieczenia blatów bezowych, które pieczemy dzień wcześniej. Białka ( schłodzone ) ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier (po jednej łyżce) i miksujemy za każdym razem aż do momentu gdy się

Darcia w kuchni
20 NAJLEPSZYCH PRZEPISÓW Z TRUSKAWKAMI 230

Budyniowe ciasto z truskawkami 11. Kruche serduszka z nutellą i truskawkami 12. Kolorowy sernik na zimno 13. Kisiel truskawkowo-pomarańczowy 14. Pavlova z owocami 15. Torcik truskawkowy na bezowym spodzie 16. Torcik z truskawkami i ajerkoniakiem 17. Sernik na zimno z owocami lata 18. Biszkopt bezglutenowy z jogurtową pianką i truskawkami 19. Sernik na zimno z truskawkami 20. Truskawkowa panna

Przepisy Aleksandry
Czekoladowa Pavlova ze śmietaną i malinami 131

Beza o smaku czekoladowym ze śmietaną i malinami - niebo w gębie. Najlepiej smakuje od razu po udekorowaniu.  Składniki: na bezowy spód 4 białka jaj (L) 12 dosyć sporych łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki gorzkiego kakao sok z połowy cytryny na krem 1 szklanka śmietany 30 % 1 łyżka cukru

Ugotować
Bezowo mi. I kawowo. Słodycz na upały. I kolejne powroty. 143

Jeśli połączę bezy i lody kawowe, razem z Tatą będziemy mogli wyruszyć w słodką krainę wspomnień. Cudawiance dziękuję za bezcenny dla mnie przepis. Ten post dedykuję mojemu Tacie!  BEZOWE GNIAZDKA /na ok. 30 gniazdek/ 225 g cukru, najlepiej drobnego do wypieków 4 białka  Białka ubić na sztywno, w trakcie ubijania stopniowo dodawać cukier. Ubijać do momentu aż piana(...)stopni. Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Ubitą masę białkową przełożyć do szprycy z grubą końcówką i wyciskać nią okrągłe spody o średnicy ok. 4 cm. Grubość masy bezowej na spody nie powinna być zbyt  duża, maksymalnie 3-4 mm, gdyż w trakcie pieczenia bezy urosną.  Następnie wokół krawędzi każdego spodu wycisnąć masę bezową tworzącą brzegi koszyczka - wystarczy

KUCHARNIA
Bezy w fiołkowym pudrze. I jak smakują "kłopotki"? Rozwiązanie konkursu. 135

nich to co najlepsze.  Moje kłopotki pieczone doraźnie i profilaktycznie.  Dla Synka, dla Mamy i Taty, dla W. i dla mnie samej.  Wgryzam się w bezowe kruchości i chłonę aromat fiołków. Ktoś mówił o smutkach i kłopotach?!  Chyba mi się zdawało.... Zanurzam się w fiołkach i po kłopotach.  Lubię wracać w pamięci do czasów(...)rozpuści. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni. Dwie blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Ubitą masę białkową przekładać łyżką formując okrągłe spody o średnicy ok. 45 cm. Grubość masy bezowej na spody nie powinna być zbyt  duża, maksymalnie 1 cm, gdyż w trakcie pieczenia bezy urosną.  Włożyć do piekarnika i piec ok. 50-60 minut. Następnie wyłączyć piekarnik

KUCHARNIA
Piankowiec bezowy z malinami 157

szklanka mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 żółtko Frużelina malinowa: 0,5kg malin (mogą być mrożone) 50g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Pianka bezowa: 7 białek 7 łyżek drobnego cukru     *** Wykonujemy spód: wszystkie składniki zagniatamy razem *** *** Ciastem wykładamy spód tortownicy (moja ma średnicę 22 cm), tworząc mały rant po bokach. Ciasto nakłuwamy widelcem i chłodzimy w lodówce(...)mrożonych to wcześniej je rozmrażamy) i gotujemy, aż płyn odparuje i powstanie gęsty dżem. Pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną, mieszamy i odkładamy do wystudzenia *** *** Frużelinę wykładamy na podpieczony spód ciasta *** *** Przygotowujemy bezową piankę: białka ubijamy na sztywno (uważając aby ich nie przebić – ubijamy tyko do momentu, aż piana zrobi się sztywna), następnie dodajemy stopniowo cukier i dalej miksujemy

Blog z Apetytem
Sernik z brzoskwiniami 487

przyjdź:)! Tęsknię!!! A żeby umilić czekanie na lato proponuję przepis na sernik z brzoskwiniami, który to przepis moja Mama znalazła w jakiejś gazecie.Sernik jest bardzo delikatny, z kruchym spodem i bezową pianką. Niestety ser z wiaderka, którego użyłam – bo nie miałam innego do wyboru – nie był najlepszej jakości. Bardziej przypominał serek homogenizowany niż ser mielony i dlatego

UgotujmyTo.pl
Lodowy tort bezowy z truskawkami 464

najwyższych obrotach i dodawać porcjami cukier, łyżka po łyżce. Cukier w bezie musi całkowicie się rozpuścić. Na końcu wlać sok z cytryny. Masa powinna być sztywna i lśniąca. Masą bezową podzielić na pół i rozłożyć do dwóch okrągłych form o średnicy 25 cm. Form nie należy natłuszczać, a na dnie powinien znaleźć się krążek papieru. Piekarnik nagrzać(...)przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną lub w mikrofalówce. Bezy obkroić nożem wokół formy, rozpiąć rant i odkleić papier. Przestudzoną czekoladą posmarować wierzch i spód blatów bezowych. Kiedy czekolada zastygnie można składać tort. Do formy włożyć pierwszą bezę, wyłożyć 2/3 lodów śmietankowych, wyrównać i rozłożyć na całej powierzchni połowę granity. Przykryć drugą bezą, lekko ją dociskając

https:KKuchniaMniam