Dziś mam dla Was przepis na fantastyczną sałatkę ! Połączenie świeżych, chrupiących sałat z przepysznym łososiem , smażonym tofu i przepysznym dressingiem jest świetnym pomysłem na lekką kolację
Ostra na SłodkoNo i znów przenosimy się do palących słońcem Indii. Tym razem na naszym stole zagości jedno z najbardziej popularnych dań w Indiach i Pakistanie , a mianowicie
Ostra na SłodkoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kurczak po chińsku to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Przygotujecie go w przeciągu godziny. Do
Marta GotujeMajonezu używamy w naszej kuchni dość często. Kiedy zabraknie masła, albo zbyt późno jest wyjęte z lodówki i trudno je rozsmarować, wtedy często
Codzienna kuchnia niecodziennaCukinia w tym roku obrodziła. Nie pamiętam, żeby było jej tak dużo. Wszystkie robiące przetwory na zimę gospodynie przerabiają ją w zastraszających
Codzienna kuchnia niecodziennaJeszcze jest czas na ostatnie przetwory. Warto wykorzystać fakt, że w tym roku sezon przetwórczy trwa wyjątkowo długo :) W mojej piwnicy najwięcej przetworów jest z cukinii
Codzienna kuchnia niecodziennaHummus kojarzy mi się z pobytem w Londynie, gdzie wiele lat temu jadłem go po raz pierwszy. Pasta z cieciorki wraz z jeszcze gorącym chlebkiem pita
Food SquarePesto z liści z rzodkiewki, to doskonała wegańska alternatywa dla wszystkich tych, którzy lubią zjeść zdrowo i smacznie. Ma ono obłędnie zielony kolor (idealny z okazji
Food SquareDziś prezentuję Wam efekt mojego ostatniego eksperymentu - pyszny krem czekoladowo-orzechowy w 100% roślinny, a co najważniejsze pełny zdrowia. Idealny do deserów, wypieków i kanapek, a
Food SquareKlasyczny hummus z ciecierzycy znają chyba już wszyscy, lecz czy słyszeliście już o hummusie z bobu? Jest równie pyszny, a do tego ma piękny zielony kolor
Food SquareBaba ghanoush to obok hummusu jedna z najpopularniejszych past kuchni Bliskiego Wschodu. Jej podstawą jest miąższ upieczonego bakłażana i sezamowa pasta tahini . Podaje się ją zwykle
Food SquareObłędna, inaczej opisać jej się nie da. Słodycz upieczonej dyni świetnie uzupełnia się z kwaśno-winnymi suszonymi pomidorami, do tego ziarna podprażonego słonecznika, odrobina musztardy
Food SquareDzisiaj przepis, który powstał z potrzeby chwili. Była resztka kalafiora, było opakowanie kiełków do smażenia (soczewica, cieciorka i fasola mung) i były też jaja Patelnia, raz
slodkokwasnaplKalafior duszony w śmietanie... Miękkie, białe różyczki kalafiora. Mocno nasiąknięte kwaśną śmietaną. Doprawione dużą ilością pieprzu i solą. Podawane na ciepło. Prosty i pyszny dodatek do
Gospodyni MiejskaCzy też, jak podaje książeczka Knorra "Pierś z kurczakiem ze szpinakiem" :D Ci z Was, którzy śledzą mojego Facebooka wiedzą, że jakiś czas temu otrzymałam zestaw
Kulinarne zapędy Kokosa