Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy około 10 minut , aż ser się rozpuści. Możemy podawać same, z kwaśną śmietaną lub - tak jak my lubimy- z sosem czosnkowym
Moje Kuchenne Rewelacjesłodkiej w proszku. Zmniejszamy ogień i wrzucamy papryki pokrojone w kostkę. Wlewamy odrobinę wody, przykrywamy i dusimy przez około 20 minut. Podajemy z ryżem - u mnie z tajskim sosem chili słodko -pikantnym. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjeminut. Mąkę rozprowadzamy z pozostałą wodą, mieszając mięso wlewamy wodę z mąką, dodajemy pieczarki z cebulą i papryką, doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia. Około szklanki sosu stopniowo wlewamy do roztrzepanej śmietany, dokładnie mieszamy, wlewamy do mięsa i podgrzewamy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Przekładamy do wazy, posypujemy zieleniną - koperkiem lub pietruszką. Smacznego
Salonik smakówogniu od czasu do czasu mieszając. W tym czasie podsmażamy pieczarki pokrojone w plasterki (przyprawione solą i pieprzem) z pokrojonymi w kostkę paprykami ( około 10 minut). Dodajemy do sosu i dusimy razem do końca pozostałego czasu.. Posypujemy startym
Moje Kuchenne Rewelacjebędzie surowy), w razie potrzeby wyławiamy z patelni przypalające się odpadnięte płatki. 6.PODANIE: > jako samodzielna przekąska z dipami lub do obiadu z frytkami i surówką. Świetnie smakuje z naszym sosem czosnkowym. OM NOM NOM! Post AROMATYCZNE PIERSI Z KURCZAKA W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH A LA KFC – 3,70 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchenwarto sprawdzić ich stan zarumienienia, są gotowe jeśli posiadają złoto-brązowy kolor. 10. PODANIE: > ostrożnie wykładamy łopatką na talerz. Polecamy jeść z sosem majonezowym (wystarczy wymieszać składniki z listy). OM NOM NOM! Post ŚLIMACZKI/PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA – 2 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchenjeść je od razu. Po krótkiej wizycie w lodówce będzie je można znowu włożyć do zamrażarki (bo w lodówce się nie rozmrażają, tylko lekko miękną). Warto polać czekoladowym sosem (rozpuszczona czekolada z dodatkiem mleka). OM NOM NOM! Post DOMOWE LODY TRUSKAWKOWE – 1 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchenwyłączajcie piekarnika, bo zaraz znowu będzie Wam potrzebny. 13. PODANIE: roladę pokrójcie w 2 cm paski i podajcie. Smakuje dobrze na ciepło i na zimno. My podaliśmy z sosem czosnkowym (przepis tutaj ). Jeśli traktujecie to jako danie główne, należy dorobić do tego surówki i zapychacza (smażony ryż lub pieczone ziemniaki). OM NOM NOM! Post ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM
Nerds KitchenOliwa powinna sięgać do połowy wysokości placuszków. Placki smaż przez 2-3 min na stronę, a następnie odsącz na ręczniku papierowym. Placuszki możesz podać z jogurtem naturalnym lub sosem tzatziki. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwabulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym, dodałam czosnek przeciśnięty przez praskę i pozostałą przesmażoną cebulkę. Dusiłam pod przykryciem ok 1,5 godziny. Pod koniec tylko odkryłam je i zredukowałam ilośc sosu. Gołąbki podałam z ziemniakami. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujearanżacje, autorka porywa nas w podróż nie tylko do kuchni ale również po całej Polsce. Uwielbiam takie połączenia. Tutaj zdjęcie starej etykiety Tyskiego dobrane do białej kiełbasy w sosie polskim, kilka stron dalej golonka zapiekana w piwie i ogromna kolejka do Supersamu, czy dziewczynka zbierająca jeżyny do chłodnika z owoców leśnych. Prawie każdy przepis jest opatrzony zdjęciem przywołującym historię potrawy
Brzuszki Łakomczuszkigrzybowa to nic innego jak zmielone drobno suszone grzyby. Skoro już wiecie jak suszyć grzyby to z części możecie zrobić sobie właśnie taki proszek przyprawowy. Doskonały dodatek do zup, sosów, mięs albo zapiekanek. To bardzo intensywna przyprawa i warto mieć ją w swoim zestawie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaokoło 10 dużych listków świeżej mięty, które dokładnie pomieszałem z sokiem z cytryny, niewielką ilością czarnego, świeżo mielonego pieprzu i łyżką oliwy. Ułożoną na talerzu sałatkę polałem tak przygotowanym sosem cytrynowo - miętowym. Całość udekorowałem kilkoma małymi listkami świeżej mięty. Podałem z ciabattą. Prawie jak na wakacjach
Wyprawy kulinarnenadmiaru wody. Kluski wyłożyłem na talerze, obok nich ułożyłem cząstki królika, a następnie na kluskach ułożyłem warzywa, z którymi dusił się królik, całość obficie podlewając powstałym z duszenia królika sosem. Danie udekorowałem kilkoma listkami tymianku
Wyprawy kulinarnepieprzem. Dodajemy 3/4 pęczka posiekanej lub porwanej natki pietruszki oraz groszek i wlewamy 5 łyżek wody z gotującego się makaronu (skrobia znajdująca się w tej wodzie zagęści nam sos). Dusimy na wolnym ogniu składniki, wrzucamy na patelnię makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy pozostałą natką pietruszki oraz posiekanymi orzechami
Mango Papaja