sosy - 72734 przepisów (strona:3295/4849)

Sałatka na bazie kaszy jęczmiennej z tuńczykiem, kukurydzą, papryką i pomidorkami paprykowymi. 250

kukurydzą, papryką i pomidorkami paprykowymi. Do tego odrobina zieleni i… jest pysznie. Polecam Wam tą sałatkę! Składniki: 1 woreczek kaszy jęczmiennej perłowej (100 g) 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (185 g) 1/2 czerwonej papryki 8 pomidorków paprykowych – miks czerwonych i żółtych 1/2 puszki kukurydzy złocistej Bonduelle 1 łyżka posiekanego koperku + do ozdoby 1/2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Słodkie okruszki
Schabowy po bawarsku, marynowany w musztardzie 242

drugi dzień rozgrzej piekarnik do 220 i zapiekaj w naczyniu z pokrywą około godziny,można dłużej. Przygotuj sałatkę. Dosmacz solą, koperkiem. Krój schab na plastry, podawaj z sosem własnym i sałatką. Kefir? Maślanka? Wszystko jedno, ważne , aby było dużo koperku! Obiad gotowy! Schab w ten sposób przyrządzony jest soczysty, łamie się i nie jest gumą. Super do bułki

Z Kuchni Do Kuchni
Schab sztygarski z kiełbasą w środku 176

mięs, wlać 1 szklankę wywaru, założyć klamerkę i piec w temperaturze 180 stopni przez 90 minut. Po upieczeniu wyjąć i pokroić na kawałki o grubości 2 cm. Do powstałego sosu z pieczenia dodać przysmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, zagotować. Podprawić niewielką ilością zawiesiny z mąki i wody. Na koniec dodać zmiażdżony czosnek i jeszcze przez chwilę podgotować. Przyprawić solą do smaku

Tradycyjna Kuchnia
Tortellini z sosem pomidorowym i kurczakiem 287

średnie cebule 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek gałązka świeżego oregano pieprz, sól suszona papryczka chili; Marynata ziołowa: 2 cebule dymki łyżka … Czytaj dalej Tortellini z sosem pomidorowym i kurczakiem

czarrna od kuchni
Recenzja książki "Dania i potrawy z grilla Siostry Marii" 204

której możemy napisać do kogo należy dana książka. Jest to bardzo fajnym ułatwieniem, gdy chcemy komuś sprezentować książkę. Znajdziemy w niej 128 przepisów podzielonych na poszczególne kategorie: Masła, sosy, marynaty Wieprzowina Wołowina i cielęcina Drób Ryby i owoce morza Warzywa Grzanki i kanapki Dania z kociołka Każdy przepis zawiera listę składników, są to produkty łatwo dostępne, co jest ogromną zaletą

Z miłości do słodkości
Makaron z musem malinowym (letni obiad) 208

łyżeczki soku z limonki łyżeczka cukru Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Maliny myjemy, osuszamy i razem z jogurtem i sokiem z limonki miksujemy. Dosładzamy do smaku. Sos łączymy z makaronem i posypujemy całymi owocami. Smacznego

ChilliJemy
Szybkie gotowanie - jak odżywiać się zdrowo przy notorycznym braku czasu? 223

zwrócą się szybko. Szybkie gotowanie W szybkowarze można przygotować zarówno pojedyncze składniki, takie jak ziemniaki lub mięso oraz całe dania, jak np. paellę. Nadaje się do warzyw, kasz, robienia sosów i zup. Jak widać, jest bardzo przydatne -  o wiele lepiej poświęcić 20 minut na przyszykowanie posiłku, niż 2 godziny gotując w tradycyjnym garnku. Szybkowar pozwala też na podgrzewanie gotowego

Kuchcik gotuje
SZYBKI I ZDROWY OBIAD - KURCZAK + BROKUŁ 215

opakowaniu al dente, brokuł na parze około 10 min lub wedle uznania. W międzyczasie wrzucamy mięsko na patelnie, podsmażamy na złoty kolor i gotowe! Jeśli ktoś bez sosu się nie obejdzie to proponuję przygotować czosnkowy z jogurtu greckiego :) SMACZNEGO! Wartość energetyczna*: 330 kcal 30 g białka 7 g tłuszczów 40 g węglowodanów ogółem

Vroblewska-fitlife
PROSTE PLACUSZKI Z CUKINI 179

wyjść bardzo gęste, jeśli jest na tyle suche, że nie da się rozprowadzić mąki - dodaj odrobinę mleka. Ciasto nakładaj łyżką na lekko natłuszczoną patelnię. SMACZNEGO! Polecam zrobić do placuszków sos jogurtowo-czosnkowy :) Wartość energetyczna *: 175  kcal 8,2 g białka 3 g tłuszczów 35 g węglowodanów ogółem 6,2 g błonnika ŻELAZO

Vroblewska-fitlife
5 powodów, dla których kocham to miasto! 183

pachnące bekonem i jajkami. Trafiliśmy na bistro, gdzie śniadanie było wykwintne. Milk Bar&Bistro – ta popularna restauracja skusiła Nas amerykańskimi naleśnikami z bekonem, jajkami po benedyktyńsku z sosem holenderskim, oraz pieczonymi ziemniaki, z których oskubał mnie mój luby. Co prawda, nie jest to duże miejsce. Nawet sąsiadując z nieznajomymi ramię w ramię (jak przyjaciółeczki na lunchu) delektowałam się

Pink Envelope
Kaczka z pomidorami 155

Dodać pomidory pokrojone na części (szóstki, ósemki), wlać wino, 100 ml wody. Dodać sól i pieprz, dusić do miękkości. Wyjąć uduszoną kaczkę, podzielić na porcje i trzymać w cieple. Sos przecedzić, przetrzeć przez sito. Podawać z ryżem lub makaronem. Ja podałam z makaronem

królestwo garów
Nóżki kurczaka z chrupiącą skórką 302

kurczaka (ząbek czosnku wyrzucamy), doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 50-60 minut, aż skórka ładnie się zarumieni, co 20 minut polewając go bardzo dokładnie powstałym sosem. Wyciągamy i podajemy z frytkami/ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego! :) *aby skórka była bardziej chrupiąca, do marynaty można dodać 2 łyżeczki miodu

My Culinary Art
Sałatka ryżowa Roberta 247

Groszek i kukurydze odsączyć   na sicie i wsypać do miski z ryżem i ananasem. Łodyżkę selera pokroić na plasterki. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos i delikatnie go wymieszać z sałatką. Posypać płatkami migdałowymi

Camilla w kuchni
Makaron z bobem, szynką, jarmużem i fetą 148

Kochani! Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszny makaron z dodatkiem bobu, szynki, jarmużu i fety z sosem na bazie posiekanej cebulki, czosnku, ricotty i prosecco. Składników jest sporo, natomiast smaki wynagradza cały trud włożony w przygotowanie. Polecam Wam ten przepis na taki smaczny makaron! Składniki (na 2 porcje): 100 gram makaronu (użyłam bezglutenowego) 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku

Mango Papaja
Placuszki rabarbarowo-truskawkowe. 181

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Gotowe placuszki odsączamy na ręczniku papierowym, a następnie oprószamy cukrem pudrem. Gotowe!      Ja placuszki podałam z naturalnym twarożkiem i sosem z truskawek gotowanych (z kompotu)- truskawki zmiksowałam, dodałam cukier do smaku i przesmażyłam do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Świetne połączenie, polecam

Rozpustne gotowanie