Propozycja idealna na podwieczorek, kolację, śniadanie czy deser... jabłka nadziewane twarożkiem z cynamonem, kokosem oraz orzechami, zapieczone w piekarniku i podane z gęstym, aromatycznym sosem o smaku czarnej porzeczki. Nie jest to typowy słodki deser, gdyż delikatna słodycz przełamana jest nutą przyjemnego smaku czarnej porzeczki. Pyszne połączenie, które zadowoli nawet osoby, które za słodkim nie przepadają. Glazura balsamiczna o smaku
Kuchnia MagdaLenykiedy mamy grzyby świeże, ale polecam również zamrożenie grzybów, ja je tylko lekko parzę przez 2-3 minuty. Po sezonie grzybowym, będą jak znalazł na przygotowanie tego pysznego sosu. Składniki: 700 g podgrzybków 2 średnie cebule 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 100 ml białego półwytrawnego wina 150 ml śmietany słodkiej 18% 1/2 pęczka koperku sól
Gosia gotujeoleju kokosowego a następnie wlewać gotowe ciasto. Długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy i Waszych preferencji My lubimy lekko rumiane. Gotowe gofry podawać z bitą śmietaną, masłem orzechowym , sosem czekoladowym na bazie gorzkiej czekolady, leju kokosowego lub MCT, dżemem bez cukru lub orzechami . Jak zawsze ogranicza Was tylko makro i Wasza wyobraźnia Polecam również wersje wytrawne z jajkiem, boczkiem
Ola la LCHFgrzankami. Smacznego zupa grzybowa krem ze świeżych grzybów leśnych Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Włoska zupa krem z pomidorów z dodatkiem pesto Zupa krem z cukinii – przepis Sos ze świeżych grzybów leśnych Artykuł Zupa grzybowa krem z leśnych grzybów pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakupieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C i pieczemy godzinę, po czym przekładamy do ceramicznego naczynia i podpiekamy jeszcze przez 20 minut, podlewając pozostawionym z wcześniejszego pieczenia sosem
Kuchnia w czekoladziebrązowego 2 jajka 1 łyżka oleju Farsz 300 g sera białego 3 łyżki rodzynek 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki cukru wanilinowego Sok z 1/2 pomarańczy 3 łyżki śmietany Sos pomarańczowy Sok z 2 pomarańczy Skórka otarta z wyparzonych pomarańczy 2 łyżki masła PRZYGOTOWANIE: Składniki ciasta dokładnie łącze ze sobą za pomocą miksera. Ja dodałam niebieski barwnik ale można
Gotowanie Patkiroszponce. Camembert dzielimy na ćwiartki, a następnie kroimy na plastry, układamy na talerzu z roszponką i gruszką. Miód mieszamy starannie z olejem rzepakowym, doprawiamy do smaku. Tak przygotowanym sosem miodowym skrapiamy sałatkę
Moja smaczna kuchniajaki będzie przyszły rok. Ja suszyłam borowiki i podgrzybki, które szczelnie zamknęłam w 6 dużych słojach litrowych i półtoralitrowych. Takie grzyby są niezastąpione do dań wigilijnych, ale nie tylko. Sosy czy zupy dzięki nim nabierają innego wymiaru i nawet najprostsze danie, smakuje wybornie. Jak suszyć grzyby? Metod jest kilka, promienie słoneczne, suszarka, piekarnik czy kaloryfer. Ja nie mam suszarki więc
Gosia gotujeDurbuy- najmniejsze miasteczko w Belgii Przepis na francuską tartę z żółtą cukinią w plasterkach z pewnością się Wam spodoba. Kruche ciasto pachnące masełkiem, chrupiące plasterki cukini, a wszystko zalane sosem śmietanowo-jajecznym i pięknie zapieczone w piekarniku. Przepis pochodzi z kuchni francuskiej, więc dodatkowo zapraszam
dolcevitainmykitchenugotowanym ryżem. Mniam, mniam Polecam też to danie w wersji na lunch do pracy lub szkoły! Składniki: tofu smażone cukinia po koreańsku sałatka zielona z pomidorami i ogórkiem z sosem pomarańczowym szpinak po koreańsku ugotowany ryż Wykonanie: Nałożyć do miseczek , ułożyć na stole, zaprosić najbliższych i ucztować Równie dobrze można miseczki zapakować do pracy i tam skonsumować pyszności. Smacznego! Artykuł
Lamarida.pljest dobrze zrobiona. Dzisiejszym przepisem śmiało można uwieść najzagorzalszych przeciwników brukselki. Dzisiaj proponuję brukselkę smażoną na maśle i czosnku z małymi makaronowymi kokardkami od Lubelli , odrobiną boczku i sosem śmietanowym. W daniu brukselka jest chrupiąca co świetnie współgra z lekkim makaronem. Całość w smaku przypomina dobrze wszystkim znaną carbonarę. BRUKSELKOWE KOKARDKI Składniki: 250 g makaronu małe kokardki Lubella
Bon appetit mon amiepieprzem. Przygotować beszamel. Na patelni rozpuścić masło. Dodać mąkę i energicznie wymieszać aby nie było grudek. Następnie wlać mleko. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Gotować aż sos zgęstnieje. Do farszu brokułowego dodać 4 łyżki beszamelu i dokładnie wymieszać. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem. Ułożyć 2 płaty makaronu i posmarować brokułowym farszem i ponownie 2 płaty makaronu
Monia miesza i gotujeProsta sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym. Kurczaka oczyścić i podzielić na mniejsze części. Jeśli kawałki są bardzo grube, można je lekko rozbić tłuczkiem. Mięso przełożyć do głębokiego naczynia
Bulliorazowej z płatkami owsianymi i sezamem. Proste i szybkie w przygotowaniu a do tego niesamowicie chrupiące. Krakersy s ą wspaniałym dodatkiem do rożnego rodzaju sosów lub dipów i idealnym zamiennikiem chipsów, paluszków lub innych słonych przekąsek. Klasa Emmy już przetestowała mój przepis i byli zachwyceni smakiem krakersów, mam nadziej ę , ż e i Wam będą smakowały :) polecam
La grande e la piccola cuocaCo ja na to poradzę, że mam ogromną słabość do solonego karmelu ??? Czy Wy też ? Choć muszę się Wam przyznać, że to nie była miłość od
Kulinarne przygody Gatity